< Tilbake til oversikten

Ovnsbakt ørret

#1

Enid sa for siden:

Fikk servert dette hos en venninne i går, helt nydelig!

-Kle en ovnsbakt form med folie, og legg finhakkede grønnsaker lagvis i formen
(her kan man variere i det uendelige, men jeg synes løk hører med uansett).

-Legg to store stykker beinfri ørret på toppen (laks kan sikkert også brukes).

-Grovhakk massevis av hvitløk og ingefær, strø på toppen.

-Hell over soyasaus, balsamico, og skvis tilslutt appelsinsaft over det hele.

-Pakk inn i folien og bak i ovnen i 30-40 minutter på 200-220 grader (avhenger av ovnen)

-Voila! Smakfullt og lettvint!


#2

blåbær sa for siden:

Ovnsbakt ørret tror jeg er det beste jeg vet! Faren min er ivrig fisker, og fisker spesielt mye på fjellturer, så vi har hatt en del søndagsmiddager med dette hjemme! :)

Spesialiteten til mamma er å bare sløye fisken, og så steke den hel, med grønnsakene inni. Det er kanskje ikke så lett på store fisker da, litt lettere når de er maks 500 gram... De man kjøper i fiskedisken er jo ufattelig dyre hvis man skal kjøpe den sånn! Men jeg kjøpe en frossen på ICA en gang, urensa. Den var bitteliten, og kosta mindre en 20 kroner for en.

Løpstikke er et utrolig godt krydder som passer veldig godt til ovnsbakt ørret. Det skal ikke spises, legges bare i fisken mens den ligger i ovnen, og tas av før den fortæres. Det er kanskje litt vanskelig å få tak i. Jeg har aldri sett det i noen butikker. Den eneste erfaringen jeg har med det er at det vokser i hagen hjemme. Vi bruker det flittig til mye, blant annet i supper. (Var egentlig det jeg skulle formidle i dette innlegget.)

Og selv syns jeg at purre smaker bedre enn løk i (ørreten), men det er bare min preferanse. :)


#3

bluVelvet sa for siden:

Løpstikke kalles vel også suppeurt og er ganske selleri-aktig i smaken tror jeg?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.