Smelt sjokoladen i vannbad. Pass på at det ikke kommer vanndamp oppi sjokoladen, da blir den fort grynete. Skill eggehviten fra eggeplommene, pisk eggehvitene stive og visp kremfløten - dette kan fint gjøres mens sjokoladmassen kjølner litt. Visp først inn det hele egget i sjokoladen (hvis du dobler porsjonen visper du inn ett egg av gangen). Visp så inn en og en eggeplomme. Den stive eggehviten vendes forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott. NB! Ikke rør/visp kraftig, da blir ikke moussen lett og luftig. Vend til slutt inn kremen.
Ideelt sett bør moussen lages dagen før servering, spesielt hvis den skal serveres i en stor bolle. Har du litt dårlig tid kan du fint fordele moussen i porsjonsskåler og sette dem i kjøleskapet.
Pyntes med mørk sjokolade (eller evt krem, jordbær, sjokoladestenger, evt. med mokkabønner... Er du i det kreative og eksperimentelle hjørnet finner du sikkert på andre ting du kan ha til.)
Denne var heeeelt nyyyyydelig!! Anbefales på det varmeste!!
Første gang vi laget den, ble det skikkelig mousse konsistens. Dette fordi sjokoladen fikk avkjøle seg mye lenger enn andre gang. Så andre gang ble det sjokoladekrem- men sinnsykt godt allikevel!!
Anbefaler å hakke opp sjokoladebiter å ha inni, og litt på toppen!
Helt fantastisk og alle høykarbere skjeiet innpå!!!
Bivirkning av 2porsjoner-MYE luft i magan pga maltitolen i sjokoen!
Men det var faktisk verdt det!! hehe
Selve oppskriften (ikke fremgangsmåten) minner jo om Dronning Mauds dessert, kanskje du ville like den også? Dette er en relativt stor oppskrift:
6 egg
6 ss søtestoff pulver
6 dl kremfløte
9 plater gelatin
100 g mørk sjokolade, revet. (bruk din favoritt, 70%, 86% evt maltitolsøtet)
Pisk kremfløten til luftig krem. Pisk eggene og søtning til eggedosis. Bland kremen inn i eggedosisen. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt gelatinen i en liten kjele på svak varme. Avkjøl litt. Pisk gelatinen inn i fromasjen i en tynn stråle.
Hell halvparten av fromasjen i formen/skåla. Dryss over 1/2 av den revne sjokoladen. Ha over resten av fromasjen og dryss resten av sjokoladen på toppen. La den stå til den har stivnet (4-5 timer i kjøleskap?)
Kan også evt lages uten gelatin om man ikke orker å vente ;) Da blir den litt løsere, men smaker like godt.
Ja det er faktisk den desserten som går unna først i alle selskap, har hatt den med i både bryllup, bursdag og konfirmasjon til stor begeistring :ja:
Kjekt at dere liker den!
Jeg lagde denne med 100 g sukkerfri sjokolade, og 50 g 70 % sjokolade uten for mye sukker. Da ble karbantallet redusert veldig, og sjokolademoussen ble kjempegod! Veldig fin oppskrift. :)
Min ble seende litt marmorert ut ettersom jeg var litt redd for å røre ut all luften. Det gjør likevel ikke noe, orginal vri kan vi kalle det ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.