Mamsen sa for siden:
Frokost; 1 grov skive m/ roastbiff m/løk, sylteagurk, 1gl skummet melk.
Lunsj: 1 porsjon gresk salat
Mellommåltid: glemmer ofte..
Middag: en av fedon-oppskriftene
Kvelds: 1 frukt eller 2 fiberknekke m skinke og paprika
Mamsen sa for siden:
Frokost; 1 grov skive m/ roastbiff m/løk, sylteagurk, 1gl skummet melk.
Lunsj: 1 porsjon gresk salat
Mellommåltid: glemmer ofte..
Middag: en av fedon-oppskriftene
Kvelds: 1 frukt eller 2 fiberknekke m skinke og paprika
MHM sa for siden:
Veldig mye bra, Mamsen! Du spiser fire måltider daglig, og grønnsaker til flere av måltidene. Ikke ser jeg sukker eller sukkererstatninger, eller ris/pasta/pizza/poteter/hvetemel heller. Flott! Jeg savner imidlertid proteiner både i lunsjen og i kveldsmaten. Du spiser lavglykemisk, men like viktig som det, er å legge til NOK proteiner og fett. Nå vet ikke jeg akkurat hvor mye proteiner du trenger, da det er avhengig av både kroppsstørrelse og aktivitet.
Men jeg foreslår å legge til minst 150 gram kjøtt, fisk, kylling, skalldyr e.l. til lunsjen. Også håper jeg du har minst 1 ss kaldpresset olje over den greske salaten?
Kveldsmaten blir mye bedre om du legger til et egg + noe makrell i tomat eller 1 ss olje.
Mellommålet kan være noe så raskt som en yoplait 0,1% yoghurt + en neve nøtter.
Dette var noen raske betraktninger fra meg som er på overtid (legging...).
Lykke til videre - en flott start! :D
Mamsen sa for siden:
Takk for svar!
Over salaten har jeg oljen fra Feta-osten, er den for fet??
Jeg skal etter utregning ha et inn tak på 71 i proteiner.
Har du eller andre noe tips til noe annet enn yoghurt til mellommåltidet?? Jeg er ikke særlig glad i yoghurt.. :o :)
Anne sa for siden:
Oiii...nå tror jeg MHM for vondt i sjelen og hodet sitt..:eek: Oljen fra Fetaosten er ikke for fet, MEN det er feil fett i den...Det er noe de lærde kaller transfett...noe som skjer med oljen som blir overopphetet.... Så du får nok STRENG beskjed om å helle av den oljen og heller ta på Kaldpresset olivenolje eller feks Avokadoolje...masse...Så spør du om mellom måltid, nå husker jeg ikke om du spiser noe Klibrød ellers, hvis ikke så er det et alternativ. En skive med Magerost feks... tror det er grei mat eller stangselleri med litt smøreost...
Du får nok snart flere tips tenker jeg...
Lykke til:)
Mamsen sa for siden:
Ooops... Skal slutte md det, leste et sted i en Fedon oppskr. at man kunne det.. Hvor får man tak i avocado-olje f.eks?
Anne sa for siden:
Tja si det...jeg bor nær Oslo og får tak i det flere steder. Mange av de fremmedkulturelle butikkene har det...og masse annet snadder. Kanskje Meny... Sjekk litt her og der du. Dessverre finner jeg bare småflasker...så er på utkikk etter større... Lykke til:)Maz sa for siden:
Man lærer så lenge en lever. Jeg trodde ikke denne oljen var rik i transfett har alltid forbundet det med hardt og ikke flytende fett...
MHM sa for siden:
Du har allerede fått råd om å bruke din egen kaldpressede olje, framfor den varmpressede i fetaglasset. Jeg kjøper avokadoolje på SmartClub, og er veldig begeistret for den. Den er så mild og snill og god. Passer til alt.
Angående mellommål:
*Hva med 1 dl cottage cheese, 1 dl bær og noen hakkede frø/nøtter, søtet med fruktose eller Stevia eller hva du foretrekker.
Dette var bare noen eksempler. Bare en frukt blir for lite, så finn på noe som har proteiner, og kombiner det med frukt eller grønnsak. Men hvor stort mellommåltidet trenger å være, er også avhengig av hvor mange timer det er mellom lunsj og middag.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.