Jeg gikk på ketolyse før da var det ikke noe problem og komme seg over 1300 kalorier om dagen på grunn av alt fettet.
Men nå har jeg gått over til noe fedon lignende og jeg kommer meg bare rundt 1000 kalorier om dagen, og jeg spiser meg mett og spiser mange måltider om dagen. Men går det greit? Eller vil det ødelegge forbrenninga? Jeg er kronisk syk så aktivitetsnivået er jo lavt.
Slik som jeg har fått det forklart, bør man spise hvertfall 1250 kcal om dagen.. elles går kroppen i sparemodus med den faren at forbrenningen blir dårligere.
Du spiser for lite fett synes jeg.
Lunsjen din har vel ikke noe fett, med mindre du har spist noe du ikke har skrevet her. Hvordan er det med middagen? Har du noe fett i grønnsakssuppen?
Jeg synes du spiser for lite fett. Du skal ha fett til hvert måltid, tlsvarende 1 ss olje. Anbefaler deg Fedons metode om du ikke har den.
Og husk at kroppen må ha fett for å tørre å slippe fett.
Du trenger ikke å ha så mange måltider hvis du synes det blir for mye mat. I boken Fedon's metode er menyforslagene med 4 hovedmåltider og 1 mellommåltid og på side 138 eller noe sånt (vet ikke om det er riktig og gidder ikke å gå å hente boken nå :p) er det satt opp et forslag som består av 3 hovedmåltider og 2 mellom. Tror du kommer høyere opp i kalorier hvis du passer på fettet i alle hovedmåltider og litt nøtter til mellommåltidene, men jeg har aldri telt kalorier på Lindberg. Det skal ikke være nødvendig å telle kalorier hvis du følger prinsippene for å sette sammen måltider
Har lest den tråden. Nå tåler jeg hverken nøtter eller egg, så er ikke så lett og helt vite hvor jeg skal ta fettet fra. Spiser frø, der er det jo en del fett. Men skal kjøpe inn røkt laks og makrell i tomat.
Nå følger ikke jeg fedon slavisk heller, skal vel heller bare prøve og finne min versjon, men prøver og ta litt utganspunkt i fedon.
Jeg teller kalorier, men det er fordi forbrenninga mi er dårlig, Og jeg er så innaktiv. Er livredd for og legge på meg nå som jeg ikke går på ketolyse.
Liker du advokado ? (nydelig med reker og majones) Den er full av gode fetstoffer. Samme gjelder røkelaks og laks. Ha mye god olivenolje på salaten. Og oliven er supert (kjøper de sorte i løs vekt på super`n).
Fett er viktig, ikke fall for fristelsen å spare på fettet for å lage din egen versjon.
Jeg tar som regel en spiseskje olje blandet med en spiseskje juice til måltidene, for jeg liker ikke feit fisk og klarer ikke den ekle smaken av raps og oliven.
Vil det være uansett hvor høy du er ?
Kalori inntaket blir jo beregnet etter høyde og vekt?
En som er 170 høg bør jo ha bruk mer kalorier enn en som er 150 cm høg:confused::confused:
Jeg er 150 høg og en vanlig dag bør jeg ha ca 1200 dersom jeg ikke slanker meg. Går utfra at en som er høgere trenger mer til vanlig?
Vet at lavkarbo ikke teller kalorier men ettersom jeg no skal prøve Fedon på de siste 3 kg tenkte jeg at jeg iallefall ikke burde over 1200 :confused::confused:
Et råd (fra Dr. Atkins himself, på spørsmål om hvor mye kalorier man bør ligge på om man MÅ telle, - og ja, noen må dessverre det også) går ut på min. 10 ganger din kroppsvekt i pund (lb) i kalorier pr døgn og max. 12 ganger din kroppsvekt.
For å finne ut hva vekten din er i pund (lb) deler du vekten din med 0.4536
Når jeg hørte denne var det ikke snakk om høyde, det var snakk om 1250 for kvinner og 1500 for menn
EGENTLIG skal jo ikke vi på lavkarbo telle kcal... men karbohydrater.
Skaldeman feks sier jo så fint "spis når du er sulten... er du ikke det så venter du"
[font=Arial Black][/font]
:)
Ja selvfølgelig, det gikk litt fort i svingene der - var så mye ganging der fra før !
Har rettet det opp nå, takk skal du ha !
Eks: 60 kg = 60 delt på 0.4536 = 132,27 lb
132,27 lb x 10 = 1322 kalorier
132,27 lb x 12 = 1587 kalorier
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.