< Tilbake til oversikten

Jeg maa bare si!

#1

janmesi sa for siden:

AT ... etter aa ha gaatt paa en blanding av Lutz/Skaldemaninspirert kost i mer eller mindre to aar naa ... Saa ...

  • har jeg ikke vaert hos kiropraktor en eneste gang (helt uvanlig, har pleid aa gaa 2 ganger i aaret for 3-4 behandlinger for stive og laaste ledd)

  • aldri, aldri, hatt sure oppstöt eller halsbrann!
    Jeg ryddet i medisinskapet mitt, tro meg jeg har mye piller og kosttilsskudd liggende her og der, og fant noen zantac (syrenöytraliserende) .. da tenkte jeg: Däven, naar spiste jeg det sist!?

  • kolesterolet er perfekt 2,0 / 2,8 tot 5,2

Men jeg har fremdeles litt höyt fastende blodsukker, og det irriterer meg. Langtidssukker er bra, 5.2 - men fastende er ofte i 5.8 - har til og med värt oppe i 7.0, men det var etter en sövnlös natt i en ekstrem stressperiode. Svingninger tror jeg det er lite av, for naar jeg maaler litt senere paa dagen, saa er det ofte rundt 4.8 - 5.0 osv.

Noen som opplever det samme?

(For ordens skyld: En blodsukkermaaler kan du faa gratis av fastlegen din, eller kjöpe for en hundrelapp paa apoteket.)

Trolig er jeg et godt eksempel paa hvor viktig det er med god sövn og stressmestring. Der har ikke jeg värt noe godt eksempel de siste to aarene ...

jan


#2

Begod sa for siden:

Har skeiet ut hele påsken og resultatet de siste dagene var sureoppstøt, Har ikke hatt det sånn på leeeenge. litt link ble redningen. Jeg har aldri sureoppstøt ( kjennes ut som om det er problem med lukke muskelen) når jeg spiser lavkarbo, men var voldsomt plaget med dette før jeg begynte på lavkarbo første gangen. Videre så kom sulten tilbake, denne bjørnehungeren som man unngår på lavkarbo, men som desverre alltid kommer tilbake når jeg går av dietten. For meg så gir høy GI mat en voldsom sult følelse når presset mot buken avtar, jeg tror at noe av grunnen til at jeg får halsbrann rett og slett er at jeg spiser mye mer mat( maten tar mye mer plass i magesekken).


#3

Torkil sa for siden:

"""Men jeg har fremdeles litt höyt fastende blodsukker, og det irriterer meg. Langtidssukker er bra, 5.2 - men fastende er ofte i 5.8 - har til og med värt oppe i 7.0, men det var etter en sövnlös natt i en ekstrem stressperiode. Svingninger tror jeg det er lite av, for naar jeg maaler litt senere paa dagen, saa er det ofte rundt 4.8 - 5.0 osv.

Noen som opplever det samme?"""

Hei
Prøv å mål blodsukkeret et par ganger sent på natten. Kanskje du har LAVT blodsukker da og morgenblodsukkeret er kompensatorisk høyt om morgenen.
Selve oppvåkningen er en stresssituasjon (seriøst) man får økende blodtrykk, raskere puls etc litt FØR man våkner og man har mere stresshormoner i blodet.

Vennlig Hilsen
Torkil :)


#4

tertit sa for siden:

Bemerkning til høyt blodsukker om morgenen: Jeg har ofte ca 6,0 helt opp i 6,5 om morgenen selvom jeg ikke spiser karbohydrater annet enn tillatte grønnsaker! Lurer også på dette! Når jeg så spiser vanlig frokost, feks egg og bacon går den raskt ned til 4,8 eller 5,0....


#5

tertit sa for siden:

selvfølgelig er disse verdiene målt på fastene. altså FØR frokost, og jeg har ikke spist grønnsaker eller mat må minst 12 timer!:o


#6

Trolljenta sa for siden:

Hva er egentlig normale verdier for blodsukker?


#7

Carisma sa for siden:

Jeg har hatt mellom 6.8 og 7.0 flere ganger hos legen (fastende), men bare fått svaret: Da er det vel bare sånn da. Så jeg tror ikke det er alarmerende høyt.


#8

Borealis sa for siden:

Eh...nå er (sykepleier og alt!) på tynn is, men...KAN blodsukkermålinger bli påvirket av blodets osmolariteten? Altså, som ved røde blodlegemer?


#9

Lemen sa for siden:

Fra lommelegen.no

Hva er normalt blodsukker?
I 1998 satte WHO nye verdier for hva som regnes som sukkersyke.
Hos friske, fastende mennesker er blodsukkeret under 7,0 mmol/l (i såkalt plasma). Dersom du har et fastende blodsukker over 7,0 mmol/l har du sukkersyke. Man kan også måle blodsukkeret når man ikke er fastende - en verdi over 11,0 mmol/l vil si at man har diabetes.


#10

ssskaldeman sa for siden:

Du får ofta högre blodsocker på naturlig, animalisk kost. Det förekommer många uppgifter om det i eskimålitteraturen och Kwasniewski är inne på samma sak. Han anger normalt blodsocker på sin kost till 110-140 mg%. Han säger uttryckligt att detta inte är diabetes.

Jag har för mig att siffrorna ska divideras med 18 och det ger i så fall ett blodsockerspann på 6,1-7,8. Själv ligger jag lägre på morgonen och kunde på strikt kost gå under 3 frampå eftermiddagen. Detta är vanligen problemfritt för en fettätare, men en sockerätare vinglar omkring på den nivån. Får man så lågt blodsocker tar man förslagsvis en promenad, man äter inte socker!

Höygaard mätte ner till 2,6 i blodsocker på någon av sina eskimåer. Han tyckte att det var anmärkningsvärt att det inte ledde till shock. Men det är alltså inte det minsta konstigt. Jag tror inte att vetenskapen lärt sig särskilt mycket om detta sedan Höygaards tid.

Sten Sture


#11

chili sa for siden:

Så godt å lese at det virkelig hjelper med et lavkarbokosthold !! :)

-Flott at du deler erfaringene dine med oss her på forumet. :smile:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.