< Tilbake til oversikten

Bursdagsmat og kake

#1

Anneliii sa for siden:

Jada. Nå har jeg tatt på meg litt mye her:P Mamman min har bursdag nå på fredag og JEG har sagt at jeg skal lage middag og kake:P jadda.. Kan bli spennende. Men er det noen som har noe å anbefalle? Jada jeg vet at det finnes masse oppskrifter her og sånn. men er det noen som har ei kake de VIRKELIG elsker, som faller i smak hos "alle"?



#3

Anneliii sa for siden:

jeg lurte faktisk litt på akkurat den der. høres jo heeelt amazing ut! TAKK for tipset:D


#4

Tuttan sa for siden:

Alle jeg skal i bursdag til er så glade for at jeg er på lavkarbo-kosthold, for da tar jeg alltid med en kake som jeg også kan spise. :o Litt varierende resultater...men denne fallt i smak hos alle. Eneste kommentar var at den kunne vært litt søtere. Ellers er den helt som originalen!

Nøttebunn med eggekrem

5 eggehvitter
1,5 dl Splenda (1dl fruktose)
200 gr nøtter..mandler, hasselnøtter, valnøtter eller blanding - valgfritt
1 ts bakepulver

Pisk eggehvittene stive. Mal nøttene og vend det inn i hvittene sammen med Splenda og bakepulver.

Stekes i rund form ca 24 cm - 180 gr - ca 20 min

Fyll:

5 eggeplommer
1,5 dl. Splenda (1 dl fruktose)
1 1/4 dl fløte
1 frøene fra en vaniljestang
125 gr smør (romtemperert)

Alt has i en kjele (ikke aluminium) Kokes på svak varme 1-2 min. Rør hele tiden. Ta den av platen og ha i romtemperert smør.

Fyllet bør få stå i noen timer i kjøleskap (eller et døgn) før det has på kaken, for da blir den passe seig og god....

Dryss over mandler i skiver. Nam-nam :sikle:


#5

Isalien sa for siden:

Hvis du vil lage noe innmari enkelt lager du fromasj.

Heistad gele, avkjøl, bland med pisket krem, avkjøl. Bruker 5 dl væske til geleen. Vil du ha ekstra god fromas hiver du oppi ca 100g philadelfia eller tine kremost naturell og ca 150 g rømme. Bland da disse to siste ingrediensene sammen før du har det oppi med resten.

Pynt med valnøtter når den har stivnet eller ha revet valnøtt ved siden av.



#7

Enid sa for siden:

Fedons Franske Sjokoladekake. Jeg bytter ofte ut fruktose med splenda, funker som bare det. Verdens beste kake! (Men den må lages dagen før, slik at den får stått over natten i kjøleskapet, da er den aller best :)).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.