Heidisen sa for siden:
Tenkte jeg skulle legge ut denne oppskriften på auberginform. Den er supergod, sommermat :p
Kan brukes alene eller som tilbehør til alt mulig kjøtt, stekt eller grillet!
Dette gir en form som alene kan fore ca 4 stykken...
2 store auberginer (mine veide ferdig oppskjært ca 500g)
1 boks hermetisk tomat
MASSE reven parmesan el.l (jeg bruker en parmesanlignende ost som er kjøpt på smartclub, litt rimeligere enn parmesanen, og 0,1 eller 0,2 karber i denne. har jo kasta plasten da...)
1 potte basilikum
Olivenolje
Jeg skreller auberginen for syns det ser ekkelt ut når formen blir lilla, men originalen er med skallet på. Smak og behag..
Skjær i ca 0,5 cm tykke skiver og legg lagvis med salt imellom på en tallerken. Sett i oppvaskkummen, plasser en tallerken oppå og noen pakker mel så det blir press. Dette for å ekstrahere den bitre smaken (som ikke alltid forekommer, men jeg gjør alltid dette uansett...)
La stå til det renner brunlig væske ut. (halvtime-time ca?)
Skyll skivene godt i vann ellers blir dette SALT!!
Stek de så gyllenbrune på litt over middels varme i stekepanne. Olje eller smør.
Legg så lagvis med tomat, basilikumblader, og parmesan (som lasagne) og ha MASSE ost på toppen. "Dryss" olivenolje over i passende mengde. Jeg bruker en del.
Inn i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.
Denne er nødt til å ha basilikum og parmesan (eller tilsvarende ost) og går ikke an å droppe basilikummen eller bruke norvegia, da tar ikke jeg ansvaret for smaken ass....
Denne er sååååå god!!! (men ikke alle liker den, deriblant samboer og lillebror, mest pga snodig konsistens sier samboern, men...) Konsistensen er da bare som stekt grønnsak. Litt mushy kanskje? Men jeg digger dette! Mor, far og tante digger også dette. Deilig å spise litt vegetar innimellom syns jeg.
Raskt regna så ble det hos meg 12-13 karber i hele forma. det er ikke rare greiene syns jeg... og har man rent kjøtt til så er det jo helt supert, veggis, prottis og fettis! :D (hmm.. fettis hørtes ikke helt bra ut, men det rima lissom....)