< Tilbake til oversikten

Auberginform

#1

Heidisen sa for siden:

Tenkte jeg skulle legge ut denne oppskriften på auberginform. Den er supergod, sommermat :p
Kan brukes alene eller som tilbehør til alt mulig kjøtt, stekt eller grillet!

Dette gir en form som alene kan fore ca 4 stykken...

2 store auberginer (mine veide ferdig oppskjært ca 500g)
1 boks hermetisk tomat
MASSE reven parmesan el.l (jeg bruker en parmesanlignende ost som er kjøpt på smartclub, litt rimeligere enn parmesanen, og 0,1 eller 0,2 karber i denne. har jo kasta plasten da...)
1 potte basilikum
Olivenolje

Jeg skreller auberginen for syns det ser ekkelt ut når formen blir lilla, men originalen er med skallet på. Smak og behag..
Skjær i ca 0,5 cm tykke skiver og legg lagvis med salt imellom på en tallerken. Sett i oppvaskkummen, plasser en tallerken oppå og noen pakker mel så det blir press. Dette for å ekstrahere den bitre smaken (som ikke alltid forekommer, men jeg gjør alltid dette uansett...)
La stå til det renner brunlig væske ut. (halvtime-time ca?)

Skyll skivene godt i vann ellers blir dette SALT!!
Stek de så gyllenbrune på litt over middels varme i stekepanne. Olje eller smør.

Legg så lagvis med tomat, basilikumblader, og parmesan (som lasagne) og ha MASSE ost på toppen. "Dryss" olivenolje over i passende mengde. Jeg bruker en del.

Inn i ovnen på 200 grader til osten er gyllen.

Denne er nødt til å ha basilikum og parmesan (eller tilsvarende ost) og går ikke an å droppe basilikummen eller bruke norvegia, da tar ikke jeg ansvaret for smaken ass....

Denne er sååååå god!!! (men ikke alle liker den, deriblant samboer og lillebror, mest pga snodig konsistens sier samboern, men...) Konsistensen er da bare som stekt grønnsak. Litt mushy kanskje? Men jeg digger dette! Mor, far og tante digger også dette. Deilig å spise litt vegetar innimellom syns jeg.

Raskt regna så ble det hos meg 12-13 karber i hele forma. det er ikke rare greiene syns jeg... og har man rent kjøtt til så er det jo helt supert, veggis, prottis og fettis! :D (hmm.. fettis hørtes ikke helt bra ut, men det rima lissom....)


#2

Heidisen sa for siden:

Uuups, karber hadde jeg regna ut for halvparten, så gang med to.... (ca 24-26g karber i hele da...) men herm. tomat = 400g så totalt blir jo dette over 1 kilo med mat! Så jeg syns det er lavt innhold av karbo altså :)


#3

Isalien sa for siden:

Høres godt ut dette!

Men det er særdeles stor variasjon i karobmengdene i hermetiske tomater. De fra Rema har 1.5 per 100g.


#4

Heidisen sa for siden:

Ja jeg sjekka boksene mine nå, de fra landlord (rema ja ;) de har 1,5 så får ca 20 karbiser i hele forma jeg da. Sånn grovt regna. (Sjekka bare matvaretabellen i stad)

Men da er det jo enda mindre i denne :D

(Hadde biff og sånn form i dag til middag, samboeren spiste litt han også, og etter at jeg tok litt av den til kveldsmat så er det enda vel 2/3 igjen. = frokost og lunsj i morra, og slipper å ete egg!! Lei av egg...)


#5

Luska sa for siden:

Å, dette hørtes kjempegodt ut :) Skal definitivt prøve dette ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.