Dette er feil. Oljene kan ha harsknet ved varmebehandling, men oljene i seg selv harskner ikke i kroppen.
Det er også misledende av ham å hevde at kroppen kan lage egne essensielle fettsyrer. Kroppen kan danne en fettsyre som er en slags erstatning for essensielle fettsyrer (omega-6 og omega-3), men kroppen kan ikke konvertere denne "erstatningen" slik at den får de samme positive egenskapene som omega-6 og omega-3 har.
Det er dessuten umulig å unngå flerumettet fett, da de finnes i praktisk talt alle matvarer...
Eriksen: Er du sikker på at oljer ikke kan harskne i kroppen? Jeg mener å ha lest og hørt det flere steder, og at det bla. er årsaken til at man bør ta større doser antioksidanter jo mer flerumettede fettsyrer man inntar? Skaldeman sier også noe om dette. Nå er ikke han forsker, men jeg synes det hørtes logisk ut. Skal se om jeg finner mer info om dette.
For å si det sånn så represtenerer Peat og Eriksen 2 forskjellige "teologiske" skoler innen vitenskapen. Slik er det mhye av som vi forstår etterhvert, om mye. Jeg tar ikke standpunkt her, men vitenskapen har ikke så mye klarhet i ting og tang som vi kan få inntrykk av.
Det er ikke lett - men vi må ikke bli skremte heller. Personlig har jeg alltid syntes det har virket rart at vi skulle ta tilskudd av spesielt fett.
Noen anbefaler det slik:
[INDENT][LEFT]70% total fat on a calorie basis
31% saturated fat
7% polyunsaturated fat
25% monounsaturated fat
7% other fats
27% protein
3% carbohydrates (20 gm of which 3 gm or less is fiber). [size=3][/size]
[/LEFT]
[/INDENT]
Det man bør unngå er hydrogeniserte oljer, for i dem fører varmebehandlingen til at fettsyrene harskner. Men å innta fettsyrene i sin ferske, naturlige form vil ikke gjøre at de harskner i kroppen. Så matlaging med f.eks. linfrøolje og andre oljer med flerumettet fett, vil jo gjøre at oljen harskner, og det er ikke bra for kroppen.
Men det er forskjell på den oljen man kjøper i butikken, og den man får i seg naturlig, gjennom fisk f.eks.
Kaldpresset olje er fremstilt uten at de tilføres varme, men om de er bedre enn varmpressete oljer, har jeg ikke undersøkt...
I matvareindustrien er det vanlig å herde disse oljene, nettopp for å unngå harskning. Og da dannes jo, som vi har fått med oss, trans-fettsyrer....
I forsøk på rotter, hvor de har blitt fôret på en helt fettfri kost, har symptomene vært mistrivsel, hudforandringer, vekstans, nyreforstyrrelser og nedsatt fruktbarhet. Men symptomene forsvinner når bare de essensielle fettsyrene tilføres.
Mangel på essensielle fettsyrer forekommer sjelden hos mennesker. Ikke før i 1971 ble dette påvist hos et menneske, en som hadde levd på intravenøs næring, helt uten fett, i over 100 dager.
Så hvis man tar umettede fettsyrer som kosttilskudd f.eks, bør man få i seg ekstra antioksidanter ja, fordi fettsyrene har harsknet under behandlingen. Torskeleverolje er f.eks veldig utsatt for dette, og noe av problemene kan oppveies av bl.a. E-vitamin...
Det er to typer harskning, eller oksidering. Og han har forsåvidt rett i at fettsyrer harskner i kroppen, men det er ikke den type harskning som gjør fettsyrene skadelige. Det er den harskningen som oppstår under f.eks.matlaging, hvor fettsyrene binder seg til frie radikaler, som er skadelig.
Utrolig interessant lesning ja :) Det rokker jo veldig ved det alle tror er riktig... Må finne ut mer om dette. Han refererer jo til en del studier. Skulle ikke forundre meg om dette er sant.
Det som i alle fall er sant, at den rette troen nødvendigvis ikke er rett, slik generelt sett. Ta et googlesøk på "Ray Peat" så finner du utrolig mye interessant.
Hvis dette er riktig er fettet i bacon veldig usunt hvis grisene spiser store mengder mais og soyabønner. No!!!!!!!!!!!!:eek: Hva spiser eg. griser i Europa?
Og det måtte jo være en grunn til at soyaolje, solsikkeolje osv. er så billige:(
Sjekk denne linken om kokosnøttolje og om mettet/umettet fett generelt:
Må bare lime inn en liten del av det som står der:
"It is still believed that eating fat, of any kind, makes you gain weight. Research has now shown that it is the type of fat you eat that can potentially cause weight gain. There are studies suggesting that a diet high in polyunsaturated (flerumettet) fats has adverse effects upon the thyroid grand, causing hypothyroid-like symptoms, such as: fatigue, weight gain, edema, and hypercholesterolemia. When farmers in the 1940s fed pigs a diet high in soybean and sunflower oil, as opposed to coconut oil, the pigs gained a substantial amount of weight; whereas, pigs fed a diet high in coconut oil stayed lean."
Dette er sykt interessant, visste ingenting om dette jeg...
Mary Enig, ja. Trolig den mest vettuge forskren på denne planeten når det gjelder forskning på fett og formidling av det. Har du lest boka hennes om fett? Veldig absolutt kjempeverd å lese. :D
Hun summerer vel det hele greit opp: EFAs are, however, harmful in large amounts and the many research papers cited by Peat showing immune problems, increased cancer and premature aging from feeding of polyunsaturates simply corroborate this fact. But Peat has taken studies indicating that large amounts of EFAs are bad for us (a now well-established fact) and used them to argue that we don’t need any at all.
Finally, it should be stressed that certain components of the diet actually reduce (but do not eliminate) our requirements for EFAs. The main one is saturated fatty acids which help us conserve EFAs and put them in the tissues where they belong. Some studies indicate that vitamin B6 can ameliorate the problems caused by EFA deficiency, possibly by helping us use them more efficiently.
Bestilte forresten 6 gallons kokosolje fra tropicaltraditions.com (eller var det 8? Det var kona som ordet det). Jeg har bestilt fra dem før, og er dritfornøyd med oljene derfra, om noen lurer på det. Når jeg bestiller i såpass store kvanta blir det ikke dyrere enn Cocosa, heller. (For all del, Cocosa er også OK, men det er nå en grunn til at jeg bestiller fra de her, da!)
Bruker noen spiseskjeer til hvert måltid. Frokost: I frokostblandinga mi. Lunsj: Som "smør" i tjukke lag på vollkornbrot. Middag: Til steking og blanding i maten.
Jeg bruker en kokosnøttolje som jeg kjøper på invandrersjappa i nabolaget (22,90 for et digert glass) og det smaker ikke i det hele tatt. Nå har jeg ikke sjekket her inne om den er godkjent, men den funker hvertfall kjempefint å steke i, særlig i wok.
Så bra!! Da skal jeg begynne å bruke det! Kjøpte kaldpresset jomfru-kokosnøttolje på Centra, 99,- for et greit glass. Merket var Thai-et-eller-annet, men den virket bra ut fra det som står på etiketten i alle fall.
Bare pass på at det ikke er kjemisk ekstrahert eller noe slikt. Det er like stor forskjell på kvaliteten til kokosolje som det er på olivenolje.
Hva smak angår har du Virgin-versjonen, som beholder smaken. Cocosa kaller sin "Extra Virgin", men det er bare tull, siden det ikke er noe i kokosoljeverdenen som heter "Extra" Virgin. Extra Virgin er en betegnelse på olivenoljer. (Så det navnejukset er for meg et rødt flagg hva Cocosa angår.)
Kokos uten smak finnes det mye av, og de er som oftest ikke så sunne. Har du betalt 22 kroner for en liter er sjansen stor for at det er en "som oftest"-type. Akkurat som Delfiafettet på Super'n. Men likevel: Det er ikke noe problem å utvinne kokosolje uten smak på en sunn måte. Cocosas brune virker grei i så måte (da i motsetning til den hypede grønne), men selv bestiler jeg like godt fra de med linken over, siden de er testvinnerne.
Men det var det med smak: Jeg bruker mest versjonen uten smak. Den går til absolutt alt! Men den med smak går også til det meste. Unntak: Mårpølse! Mårpølse og kokos (med kokossmak) smaker faktisk helt jævlig sammen. Mårpølse og nøytral kokosolje, derimot, er fett! Jeg snakker nå så klart om den kokosoljen jeg bruker. En del andre kokosoljer har litt for mye smak av en eller annen grunn. Kanskje de har blitt dårlige? -- for kokossmaken skal visst bli intens om oljen er skjemt. Men hva vet jeg ... Men uansett, Cocosa grønn er en sånn med intens kokossmak, og den klarer jeg knapt tvinge i meg om jeg så prøver å skjule smaken med pepper! Usj! Og da går den også heller dårlig i mindre krydrede matretter.
Men det går an å overbruke kokos, og. Jeg brukte mye kokos i omelettene mine inntil jeg en dag plutelig var tom og måtte bruke smør i stedet. Resultatet av å bytte fra koos til smør var en langt saftigere smak. Så kokos er ikke nødvendigvis gourmetens valg i alle retter. I retter der fettet skal komme med smak på egen hånd er ofte smør et bedre alternativ. Selv rangerer jeg smør slik:
Undredal
Røros
Brimi
Kviteseid
Tine Setertype
Alt annet
Jeg vil også legge til at margarin er ikke smør. Margarin er en ond oppfinnelse designet for å berøve folk både helse og smaksopplevelser. Det passer best for protestanter og andre som tror de blir bedre mennesker av å lide unødig og gi avkall på flest mulig jordiske gleder. Margarin er for folk som like godt kunne spist tre dager gammalt Baker's kneipp tørt. Margarin ... æsj!
Ray Peat ja,da er dere på rett spor!!
Hvis de som "lever" på lavkarbo.no kan studere de meget vidtrekkende artiklene hans,og spre det over hele weben,da kan jeg trekke meg fra denne web sida.Dere vil etterhvert forstå hvilken kapasitet Ray Peat virkelig er!
Han er ektremt objektiv,anti-autorativ & kunnskapsrik!
Han har forska på Ernæring&hormoner siden 1970! Det var han som fant ut at ved å bruke P-piller så "kveler" man alt liv! Han går nok Mary Enig en meget høy gang totalt helsemessig sett.
Det ligger en negativ mot Ray Peat på nettet fra M.Enig,og da jeg spurte ham om den,svarte han følgende:
I found that articel on the net.
She talk about much about the " Cell Membrane" .......
and that the PUFA & The cod liver oil did no harm ??
and they did not get rancid, and so on...
[url="https://mail.fastline.no/roundcube/?_task=mail&_action=show&_uid=1019&_mbox=INBOX#loadimages"][/url]
People have told me that Mary Enig was sick, and that someone else wrote that article under her name. I don't think that anyone with Enig's education would have written such an article. Whoever wrote it was quite an irrational person. Ideas ascribed to me show that the author didn't read my articles, but rather is fantasizing, based on things she has heard about me.
Sammenligner vi ham med Christian Drevon,som har noenlunde samme utdanning ser jeg for meg dette:
CD er som et Knappenåls hode!
RP er som en stor middags tallerken!
Jeg har ad omveier fått personlig mail kontakt med ham og han har hjulpet meg i endel helse/sykdom saker!
MeieriSmør & Kokos Olje er Helse-Fett !
Skrevet av: arvid gerhard
Publisert: 11:41 05.02.2009
Sist endret: 11:36 05.02.2009
Skrevet for Haugesunds Avis Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!! Omega-6 fra Plantefett lager Diabetes!
Sukker „beskytter“ mot Diabetes !
Kokos olje beskytter deg 100% mot Diabetes!!
"Experimental diabetes and diet," Science 105, 548-549,
Denne Ernærings info er det INGEN i Helse-Norge & Media Norge, som ønsker at DU skal lese!! Den blir effektivt Sensurert vekk med merkelige forklaringer på hvorfor de ikke kan trykke det! eks: "dette er IKKE interessant for befolkningen" Oslo Dagblad!
ALLE er redde! Hva er de redde for? Hvem er de redde for?
Innen Ernæring & Medisin gjelder det å marsjere i takt! Vestens Ernærings & Medisin Politikk er et ekstremt Økonomisk Eventyr!!
Her KAN det IKKE slippes ut info som kan bestride deres gigantiske "angrep på folks helse"!!
Derfor har du ikke lest det som du ser i denne artikkelen før!
Her får du i alle fall litt info om diverse fett typer, les nøye, tenk selv, og lykke til !
Jeg har som ALLE Ernærings & Helse folk,,trodd at Omega-3 er bra for helsa vår!
Jeg har prediket dette til alle jeg trente!! Helt til jeg en dag finner Tunge vitenskapelige Studier som viser det motsatte! Hva gjør man da? Skal jeg si det til dere,eller bare holde kjeft???
Jeg kan ikke holde slik for meg selv! Så feig er jeg ikke!! Jeg har nå funnet studier som viser at det jeg har sagt "I alle år" er helt feil,,Omega-3 kan gi deg:Kreft,Demens,Blodpropp,Beinskjørhet,Hjerte-Feil etc.etc.
Norske 100 åringer - Hva spiste/spiser de !! Meieri Smør på begge grøtene, på brødet, på poteter(ofte 2 ganger/dag),på egget og Saue Fettet i Komlå!!!
Meieri Smøret beskyttet dem mot de meget skadelige Marine Omega-3 fettsyrene fra Sild & makrell!
Og de spiste Salt & Sukker & Sirup i bøtter og spann.
”Denne maten er Livsfarlig” sier ALLE klinisk Ernærings Folk & Leger & Sykepleiere!!!
Ja vel,
MEN, hvorfor i blir de allikevel ”100 år”? De skulle jo vært døde før de var 30år, hvis Klinisk Ernærings Folk & Leger har rett!
Ja, hva tror du ????
“Klinisk Ernærings Forskende” professor Christian Drevon !!!
Jeg vil sende denne artikkel til ham,,så du skal vite at han vet, om alle de negative effekter fra Omega-3!!!….
Drevon har nok en rimelig normal intelligens,så han vil nok etterpå forstå at Marint Omega-3 slettes IKKE var det han har trodd!!
Men,tror du han vil fortelle deg om det??
Tvilsomt,fallhøyden blir for enorm!
Metta Fett er foreksempel MeieriSmør,Kokos,Egg,Kremfløte&Saue Fett!
"Dette er FARLIG fett",sier den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon!
Har han rett i det, eller?
Metta Fett beskytter mot deg mot Plante&Fiske Oljer! “A diet enriched in saturated fatty acids(Meieri Smør,Krem Fløte ,Norwegia,Saue Fett) effectively reverses necrosis, inflammation, and fibrosis!!. The therapeutic effects of saturated fatty acids may be explained, at least in part, by reduced endotoxemia and lipid peroxidation.(Metta Fett reduserer Fibrose , “glass-fiber” lignende hardt &“dødt” vev,som Kreft utvikler seg fra.ved bruk av Plante & Fiske Oljer)
Nanji, et al., 1995, 2001)
The relatively few studies of fish oil and linoleic acid that compare them with palmitic acid or coconut oil have produced some very important results. For example, pigs exposed to endotoxin developed severe lung problems (resembling “shock lung”) when they had been on a diet with either fish oil or linoleic acid, Marint Omega-3 & Plante Omega-6) used for intravenous feeding in hospitals), but not after palmitic acid (I kokos olje)
(Wolfe, et al., 2002).
Smør & Kokos Olje = Beskytter deg mot Blodpropp The effects of PUFA taken in a meal disturb the clotting system(Plante/Fiske oljer produserer Blodpropp)), but the same quantity of Saturated fat prevent clotting.(Mens samme mengde Meieri Smør.Kremfløte,KokosOlje forhindret Blodpropp)
Molina, et al., 2003).
Metta Fett=MeieriSmør,Kokos-olje= Friskt Hjerte !!! India 1960/70: 1 Million jernbane-folk:
Sør-India, de spiste ca. 15x mer Plante & Fiske Oljer og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser!
Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser!
Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219
Den „klinisk ernærings forskende Professoren“ Christian Drevon vil nok IKKE fortelle deg om de Studier som beviser skadene Plante&Fiske fett gir deg!
Ok,nå vet du litt mer om Fettet i maten din! Og hva de kan gjøre med kroppen din!
Hvilket Fett vil du velge nå?
Og hvorfor er Norges Ernærings & Helse Vesen så redde for at du skal få denne info?
Hvorfor sensurerer ALLE Norges Aviser dette?
5/2 2009. Arvid Gerhard
alle mine skriv (mye er basert på studier/artikler fra Ray Peat,som er GIGANT innen Ernæring/helse/sykdom)blir spredd ut til ALLE i helse Norge,også til Ernærings forsker/professor Christian Drevon!! Etter mange mailer har det blitt for meget for den gode professor!
Han skriver følgende:
Sendar: [EMAIL="[email protected]"="[email protected]"]Christian A. Drevon[/EMAIL] Mottakar: [EMAIL="[email protected]"="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Dato: Tor 13:51
Vennligst ikke forurens min e-post med disse meldingene.Christian A. DrevonProfessor MD, PhD
Han burde visst bedre enn å utfordre meg på den måten! Nå kjenner jeg at Motivasjonen stiger! Han vil få etterhvert mange spørsmål å besvare fra helsemyndigheter&folk om hvorfor han pusher Omega-3 !!
oioioi.... jeg som spiser masse fet fisk og tar omega-3-piller. Vekk med pillene forråsirresånn. Men vil det si at det er ugunstig å spise fet fisk da? Eller går det bra så lenge man "skyller ned med" metta fett?
Edit: Og hva med nøtter? Og avocado? Huffameg.. jeg spiser jo masse flerumeta fett:S
35% reduksjon av S-kolesterol med Kokos og Melkefett og Armour Thyroid !
Vita Hjertego senker det med 10%, samtidig som det oksiderer(ødelegger) Kolesterolet! Det forgifter kroppen din!
<u>22/3.07. 13/3.09. normer</u>
S-Kolesterol 5,8 3,8 (3,9-7,8) S-LDL"Det Onde" 3,3 1,9 (3,0-5,4) S-HDL"Det Gode" 2,17 1,39 (0,8-2,1) Jeg er ”60” år, 1,75cm , 72kg. Trener 1 x uka!, men meget sprek! Var i ”gamle dager” power&speed trener for padleren Knut Holmann! Hva spiste jeg?
Alt som jeg ifølge Vestens Moderne Ernærings & Leger sier man IKKE skal gjøre!!
250g fet Norwegia-ost/dag,H-melk,Kremfløte,MeieriSmør,Fett Saue kjøtt,kokos
olje,epler,honning,mørk sjokolade(UTEN soya/solsikke lecetin)svisker,Blå
Farris,Aspirin,natron,kaffi sterk m/kremfløte,kokos-masse!
Så hvis all denne ”farlig for Kolesterolet” maten øker Kolesterolet, skulle jeg hatt 8,0,minst! Maten gjorde akkurat det motsatte av det Klinisk Ernærings Eksperter trorden vil gjøre!!
Jeg spiste Absolutt INGEN Plante & Fiske oljer,pasta,korn,brød,fet fisk ! Fakta-1:
Den maten var ikke farlig! Har aldri vært det heller! I 1920 åra i USA, hadde de høyere Kolesterol, men ekstremt lite Hjerte feil. Men det var før Soya & Mais eventyret! Fakta-2: Stigende Kolesterol er et symptom på Lavt Stoffskifte!
Så her har man to meget viktige fakta, men dette mener jo ikke ”ekspertene”? Stigende Kolesterol er et symton på Lavt Stoffskifte! Ikke en sykdom!! Dette visste de ”i gamle dager”! In the 1930s, a rise in the concentration of cholesterol was considered to be one of the most reliable ways to diagnose hypothyroidism (Lavt Stoffskifte) 1936 Yearbook of Neurology, Psychiatry, and Endocrinology,
”I gamle dager”(1930-40) brukte de flere parametere for å vurdere Stoffskiftet! Stigende Kolesterol,høyt/lavt blodtrykk,muskel reflekser,lavt Natrium, etc. var alle symton på Lavt Stoffskifte!
De estimerte at ca 40% av USA s folk hadde Lavt Stoffskifte!
Armour Thyroid USP var den medisinen man da brukte!
Den har den rette ”biologiske balansen” mellom T4(3del.)inaktive hormon og T3(1del.)aktive hormon. Armour Thyroid USP, har vært produsert i 100år!!
Levaxin &Thyroxin(kun det in-aktive T4 hormonet). er aldri blitt klinisk testet, og kan ha mange stygge bi-virkninger,spesielt for damer, som har en ”sløvere” lever, grunnet en livslang jobb med østrogen-avgifning! Leveren omdanner T4 til det aktive T3![font=Arial][/font]
AT. kan hentes på Apoteket,hvis legen din er villig til å skrive et registrerings fritak,(Armour er ”presset” ut av tøffere og mektigere Lege middel firma.)
Etter ”moderne”, men meget usikre blodprøver kommer på markedet, forkaster man all gammel diagnostikk, og kommer frem til at så lite så max 5% av Vestens folk har Lavt Stoffskifte!! Legen vurderer deg med det i minnet ! 70% med Lavt Stoffskifte nå?
Hadde de ca. 40% LS. i 1940,da fremdeles et forbruk av Plante fett var lavt,og forbruket av Metta fett etc.var normalt, kan man nå, med et gigantisk forbruk av ”Vita Hjertegoder” og annet plantefett ha ca.70% LS!
I Kina estimeres de at ca. 100 millioner har Lavt Stoffskifte! I India(sør) og Kina øker Fedme&Diabetes proposjonalt med inntaket av (vestens)Plante&(fiske) fett.
De vil spise som oss i Vesten,og får de samme sykdommer,selvfølgelig! Fett forbruket er i ”biologisk ubalanse”!
Siste 50år har forbruket av Omega-6 plante fett steget med ca.400%!
Metta fett fra Meieri-smør, Kremfløte, H-melk har sunket med ca.75%.
Fedme & Diabetes (ADHD,Hjerne slag,Bryst-Kreft,Beinskjørhet)har en pandemisk økning!
Hmm,sammenheng her!
Nei det er det ikke , sier Vestens Ernærings Eksperter,som har prediket det samme i alle disse åra! ”Spis mye mer av det helsebringende plante&fiske fettet, unngå for all del alt som heter Metta fett, det er nemlig farlig for Kolesterolet det”!
Men det er flere ti-år siden inntaket av det stabile og sunne Metta fettet , ble passert av plante&fiske fettet! Og, det er de siste 10-15 år at det virkelig er blitt fart på alle de ”moderne” sykdommer! Røntgen og CT stråling er også en meget skadelig for Skjoldbruskkjertelen! Lavt Stoffskifte gir over tid en rekke sykdommer:
Åreforkalkning, CFS,Fibromyalgi,Struma,lavt/høyt blodtrykk,under/over vekt,depresjon,ADHD,allergier,astma,bronkitt,fibrose i livmor/bryst, syster på eggstokker,infertilitet,abort,mage/hud sykdommer,lavt blodsukker,diabetes,beinskjørhet,hjerte/galle problemer,senilitet,svulster og Kreft!!
Hvorfor ikke Vita ”HjerteGod”? Eller Omega-3! Her kan du se hvorfor!
Vita ”Hjertego”(alle oljer som er flytende i kjøleskapet) Gir deg Hjertefeil !! Relationships between serum unsaturated fatty acids(Plante & Fiske Oljer og Hjerte feil) and CRF [coronary risk factors]." 31 men (age, 41-78 years) and 11 women (age, 54-77 years). The final results using coronary risk factor (CRFS,risiko formel for Hjerte Sykdom) : Oleic acid (Oliven Olje)= 2 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Linoleic acid (Vit-Hjerte God)= 3 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Marine EPA acid (Fiske/sel olje) = 4 x CRFS (Risiko for HjerteFeil) Int Heart J. 2005 Nov;46(6):975-85. Oda, et al., 2005 PUFA (omega-3 and Omega-6) = Fiske & Plante fett = Blodpropp! Saturated:= Smør & Kokos Olje = Forhindrer Blodpropp The effects of PUFA(omega-3 and Omega-6) taken in a meal disturb the clotting system, but the same quantity of Saturated fat prevent clotting Molina, et al., 2003).
India 1960/70: 1 Million jernbane-folk: Sør-India, spiste ca.15x mer Plante & Fiske fett og hadde ca.15x mer Hjerte Lidelser! Nord-India, spiste ca. 15 x mer Metta fett og ca. 15x mindre Hjerte Lidelser! Indian Journal of Industrial Medicine, 1968, 14:219
Israel = Et Ernærings Eksperiment !! Israel has one of the highest dietary polyunsaturated/saturated fat ratios in the world; the consumption of omega-6 polyunsaturated fatty acids is 10% higher than in most European countries. In fact, Israeli Jews may be regarded as a population-based dietary experiment of the effect of a high omega-6 PUFA diet, a diet that until recently was widely recommended. Paradoxically a high prevalence of cardiovascular diseases, hypertension, non-insulin-dependent diabetes mellitus and obesity!! There is also an increased cancer incidence and mortality rate! Isr J Med Sci. 1996 Nov;32(11):1134-43 Senke Kolesterolet med medisiner? Lipitor øker Hjerte Infarkt med 10 %! The pharmaceutical company Pfizer is being sued. Health-care advocates Community Catalyst say that Pfizer lied to women and seniors when they claimed that Lipitor would reduce their risk of having a heart attack. The case used a recent study of 2,000 women as evidence. The study found that women who took Lipitor ran a 10 % higher risk of heart attacks than those who took a placebo! USA Today September 28, 2005 Community Catalyst.org Boston Herald September 29, 2005 Lipitor .kolesterol senkende medisin fra Pfizer (som også har produsert Kjemiske våpen for Pentagon),selger for ca. 65 MILLIARDER pr.år.
Nå er det søksmål mot dem i USA! Den Giftenville jeg selvsagt IKKE bruke!
PS! Nå skal Lipitor selges til skolebarn i USA, de kaller det å forebygge?? Siste nytt i ”Kolesterol-Saken”. 9/8/2008
Overlege på hjertemedisinsk avdeling på Rikshospitalet gikk hardt ut mot Lipidklinikkens ”vrang-bilde” på Kolesterol!! Det skulle han ikke gjort! ”Jeg er innklagd til legeforeningens etiske råd på grunn av mine kjetterske tanker om kolesterol. De har mye de må forsøke å kneble om dagen, som resultatet av to store studier fra USA.” Lipitor øker sjansen for Infarkt og hjerneslag med 10%
Av: Tor Ole Kjellevand 9/8/2008 PS! Han ble ”frikjent”!!”Hard justis i de miljøer,gitt”
Friskt Kolesterol er din Venn! Og gir IKKE Åreforkalkning!!![font=Arial][/font] Around 1971, someone noticed that the commercial cholesterol being used in feeding experiments, it wasn't really cholesterol. Carefully prepared, un-oxidized cholesterol ,was not found to be atherogenic
Vine, et al., 1998 Oksidert Kolesterol = Åreforkalkning! When polyunsaturated oils(omega-6 ) are added to food, they appear in the blood lipids, where they accelerate the formation ofoxidized cholesterol deposits in arteries
Atherosclerosis Staprans, et al., 1994, 1996).[font=Arial][/font] The belief that eating cholesterol causes heart disease was based mainly on old experiments with rabbits, and subsequent experiments have made it clear that it is oxidized cholesterol that damages the arteries!
Atherosclerosis, Stapran, et al., 1997 Oksidert Kolesterol = Åreforkalkning! Armour Thyroid renset den vekk! Experiments in Russia showed that feeding rabbits Oxidiced Cholesterol caused them to develop atherosclerosis, but even rabbits don't develop atherosclerosis from cholesterol if they are given a supplement of Armour Thyroid USP !!
Friedland, 1933
Lavt Kolesterol = Tidligere Død ! 5 years Study on 92 women aged 60 years +.
Mortality was lowest at serum cholesterol 7.0 mmol/l, and 5.2 times more died at serum cholesterol 4.0 mmol/l,. There is a relation between low cholesterol values and increased mortality! . Lancet. 1989 Apr 22;1(8643):868-70
Hvis man er ung eller ”super-frisk” er 3,8 greit!
Men er man over 50år og ikke særlig frisk, da er 3,8 altfor lavt og kan gi alvorlig sykdom!
Lavt Kolesterol = Tidlig Kreft Død! 24 British towns. 7735 men, 40-59 in 15 years study! Low serum total cholesterol concentrations gives an excess mortality from cancer and other non-cardiovascular diseases.
The Public health programmes encouraging lower average concentrations of serum total cholesterol, will increase cancer or other non-cardiovascular mortality. Lancet. 1989 Apr 22;1(8643):868-70
Jeg har dessverre ikke noe svar på spørsmålet, men et ønske til Arvid:
Kanskje du kan skrive mer konsist og presist, og evt heller henvise til underlagsmaterialet ditt for dem som er ekstra interessert? Det vil gjøre det du forsøker å få fram mye mer tilgjengelig for oss som leser. Dette er ikke ment som en frekkhet, men jeg orker ikke å lese innlegget ditt slik det står.
Innleggene dine er er svært tunge å lese da store og små bokstaver, ulike fonter og understrekninger, engelsk og norsk, info om deg selv og henvisninger til det jeg antar er forskningsmateriale, står om hverandre.
Jeg håper du ikke tar det ille opp, men kan tenke meg at det er flere som synes det er forferdelig mye info på veldig liten plass :)
Jeg fortalte min "kolesterol" historie til en ca 50år gammel Lege her en dag!
Om hva jeg hadde gjort og at man for "et helt liv siden" visste at Stigende Kolesterol var en solid markør på Lavt Stoffskifte! Nei,hadde han ikke hørt om:(Pfizer selger Lipitor for ca. 80 MILLIARDER NOK,,så de ønsker nok at du IKKE skal vite dette)
Da jeg så fortalte at endel av hemmeligheten min var at jeg brukte Armour Thyroid,,da glimtet han til og sa:"jeg har 2 pasienter på den nå,men du vet det er jo så nytt at vi ikke vet så meget om den ennå"!
"Vel,den har jo vært produsert i 100år ,så veldg ny er den vel neppe"
Hmmm denne historien burde fortelle oss mye!
ps! Aspirin har også vært laget i 100år!
Men de moderne Helse profetene,,,vet INGENTING om mange av de gamle ekte biologiske helsefakta fra over 50år siden!!
Vi må rykke tilbake til start! Ta med oss alt det "gode gamle",,polere det opp igjen,,å gi folk mat som de blir friske av!
Genetikk folka må VEKK!
De ødelegger MYE og hindrer ekte forskning!
I allefall ikke margarin, søk på margarin her inne så finner du fort ut at slik gift vil du ikke spise. Tåler du ikke smør? Velg i såfall heller kokosfett fremfor olivenolje.
Jeg tar gjerne olivenolje på salat,men velger helst rømme el.l. Til steking bruker jeg kun smør.
Interessant. Dette strider jo verkelig mot dei etablerte "sanningane". Snakka seinast med legen min idag, som også hevda at eg ikkje burde eta så mykje metta feitt. Men, kan eg spør deg om korleis samansettninga av kolesterolet ditt endra seg, forhaldet HDL/LDL(dette som er interessant), pluss om du kanskje no trenar meir? Eller har gått ned i vekt i løpet av perioden?
Eg spent på om mitt kolesterol endrar seg, no når eg har konvertert til LCHF... :)
Jeg fikk vite at alle studier på mettet fett som viser at mettet fett er bra betyr at man "vil se" at mettet fett er bra, mens det i virkeligheten ikke er bra.
At helsevesenets anbefalinger er det eneste rette, og at alle som er for mettet fett tar feil.
Jeg ville nok ønsket bedre argumenter enn det der for å endre mening... Blant annet konkrete studier. Helsevesnet har tatt feil før, de... Noen som husker hvor farlige egg var for 20 år siden? :p
Denne personen jobber innenfor helse, mer kan jeg ikke si. Men jeg tenkte jo mitt jeg og. At studier mot mettet fett er riktige og de for mettet fett bare er et ønske om å ha rett høres jo helt på trynet ut. Men kanskje det er slik når man må rette seg etter anbefalingene så lukker man sinnet for ny informasjon?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.