< Tilbake til oversikten

Trixies vaniljeiskrem

#1

Trixie sa for siden:

3 egg vispes til eggedosis, smak til med Splenda - ikke for søtt
3,3 dl fløte vispes til krem, tilsett vaniljefrø og litt vaniljesukker samt smak til med Splenda - ikke for søtt
Rør sammen og hell over i iskremmaskinen.

Vil man ha litt mer "eksklusiv" iskrem, så bruk bare eggeplommer. :)

Denne iskremen er basis for andre smaker, så prøv deg frem med forskjellige bær.

Forslag til sjokoladesaus: smelt 70 % sjokolade med litt fløte og smak til med Splenda. :)

Fant Splenda på tilbud i går. :p
Trixie :)


#2

monki sa for siden:

jeg har ikke is maskin:(


#3

Grethe B sa for siden:

Heisann!

Har ikke iskrem-maskin jeg heller, men det går helt fint likevel.
Bland sammen og tømm "røra" i en form,sett i fryseren.
Pass på å rør i den i blandt, til den fryser til:)


#4

monki sa for siden:

ååå men da må jeg lage det i morgen.jeg har bare natreen


#5

monki sa for siden:

må jeg ha i vanilje frø og vanilje sukker? jeg har ikke det :(


#6

Trixie sa for siden:

Da bli det ikke vaniljeis. :) Ha oppi bær istedet, men der er jeg usikker på mengdene. Sammenlign med andre oppskrifter på nettet for sammenligning. :)
Trixie :)


#7

Iset sa for siden:

Jeg pleier å ha i enten sitrondråper (nydelig) eller knuste Atkins-barer. Blir skikkelig "cookies 'n cream-iskrem".


#8

Photobscura sa for siden:

Jeg skal lage denne i dag, men kaffe i:D


#9

donjuanwannabe sa for siden:

Jeg har prøvd å lage hjemmelaget is uten ismaskin flere ganger (sikkert 5 ganger minst) men hver gang blir det iskrystaller og jeg må kaste den. Selv om jeg har rørt hvert 20. min!!

Hvorfor får alle til dette og ikke jeg!!? :)


#10

Trixie sa for siden:

Har aldri laget iskrem uten maskin så ikke vet jeg hvorfor du ikke får det til. Eneste forslaget jeg kan komme på er å røre oftere. Men, ikke rør så fort at du får luftbobler i den som kansje kondenserer.
Trixie :)


#11

Smula sa for siden:

Vil bare legge til at det er også helt nydelig hvis man hakker opp en halv plate Freias Premium Dark og blander oppi. :p

Jeg har ikke ismaskin, men jeg har latt blandingen stå i frysen en times tid. Da er den frossen På sidene og i bunnen, men midten er fremdeles myk. Dersom man tar og blander den kraftig sammen da, får man en slik McFlurry-konsistens på den.
Uber-smaskens!!


#12

Trixie sa for siden:

Åååh! Yummi! :D


#13

tech sa for siden:

Kan man ikke bruke dråper av vaniljeessens istedet? Vet ikke om det blir mindre karber men.

#14

Smula sa for siden:

Jeg har brukt vaniljeessens, det blir deilig smak av det også.

...hvor får man egentlig kjøpt vaniljestang? I vanlig matvarebutikker? Må innrømme jeg aldri har vært på jakt etter det før.


#15

Photobscura sa for siden:

Det skal stå sammen med krydder, du får kjøpt det på pose. Jeg har i alle fall sett det i de fleste dagligvarehandler. Men sannsynsligheten er vel enda større om du går på butikker av typen Meny, Ica, Ultra etc. Og innvandrersjapper.


#16

Trixie sa for siden:

Vaniljestang har jeg sett i lang og tynn plast/glass-hylse festet på papp, plassert sammen med krydder.
Trixie :)


#17

Smula sa for siden:

Mmm - da blir det Aksjon Meny så snart som mulig. Har bare hørt masse herlige ting om vaniljestang, så det må prøves. :p


#18

Trixie sa for siden:

Et lite tips:
Hvis man lar hele stangen ligge i væske/pulver så ikke kast stangen etterpå, den kan ofte brukes flere ganger. :)
Ikke i is da. :D
Trixie :)


#19

Siss1 sa for siden:

Hei!
Nå har jeg gått til innkjøp av fløte, egg, vaniljeessens og splenda! Skal prøve meg på is! Man må vel ikke ha vaniljestang i eller??
Har ikke ismaskin, prøver å gjøre det som dere har skrevet inn her, røre innimellom og håpe det beste.....! Og så har jeg et lite spørsmål; jeg er veldig glad i taco, men tacopulveret inneholder ganske mye karbo. Er det noe annet jeg kan krydre kjøttdeigen med for å få god, sterk smak? Tacopulveret er ekstremt godt synes jeg, men er redd jeg går ut av ketolyse hvis jeg spiser det.....


#20

Smula sa for siden:

Aha - man kan ta en Jamie! :)
Altså... på Jamie Oliver så jeg en gang at han stappa stanga ned i sukkerburken, så avsatte det vanilje på sukkeret.
Man kan kanskje gjøre det samme med strøsukkettene?

Siss1, ang. tacospørsmålet:
Kjøp tacosaus og bland rett i kjøttdeigen. Den fra First Price har minst karbohydrater.


#21

SusieBlues sa for siden:

Oj, denne var god!
Brukte fløte, kakaopulver, flytende søtstoff og eggeplommer!
Nam!


#22

Mosepjusk sa for siden:

Hørtes veldig godt ut - må prøves i påska!


#23

Impulsiw sa for siden:

Damn at jeg ikke så denne linken før! har to butter med kremfløte stående som har gått ut på dato :( MEN dette skal prøves...i morgo den dag!!


#24

norwegiana sa for siden:

Ble litt forvirret...hele eggene eller bare plommene?


#25

Iset sa for siden:

Vel, det står jo:

Så da kan man vel velge, går jeg ut fra. I oppskriften har hun brukt hele egg. Jeg bruker alltid kun plommene, synes det blir best. :)


#26

norwegiana sa for siden:

Hjelp, jeg så det og slettet posten min av den grunn!!???
Beklager, men trodde den var slettet.


#27

Iset sa for siden:

Hehehe sånn skjer. :lol:

Forresten (har skrevet det et annet sted også) pleier jeg å ha 3 plater gelatin i ismassen før jeg fryser den ned, da blir den ikke hard og krystallisert, man slipper å røre i iskremen underveis og den smelter ikke på bordet. :D



#29

Frusetruse sa for siden:

Nei jeg brukte ikke splenda da jeg lagde... Jeg brukte forresten kakao pulver i,den ble veeeldig god :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.