Har funnet meg en nydelig fiskegrateng (selges bl.a på ica, coop-kjedene, m.fl. Produsert av Lofotprodukter AS)
Leste bakpå, at den inneholder 2,7 gram karb/100 gram....men bet meg merke i, at den inneholder hvetemel OG makaroni...Hvordan kan da karb-tallet være SÅ lavt?
Den inneholder 87 kcal/100 gram, og 52% torskefilet. Neste ingrediens er h-melk, så hvetemel, margarin, makaroni, og egg + strøkavring....
Begynner å undres om det er feil info på pakken...Noen som kjenner til produktet? :confused:
PS. Når jeg teller ihop fett/protein/karb, blir kcal-tallet riktig...altså gram multiplisert med kcal..eh...gjeesp...noen som forstår hva jeg prøver si?:p
Altså mengden(gram) av ingrediensene ganget med karb/gram (gram fett* 9, karb og protein-gram * 4,) er i sum korrekt med total mengde kcal pr 100 gram...
...ikke forvirret nå? Følg med i neste episode av ..."Borealis og jakten på fiskegrateng-karbene" !!:D
Hehe, ja, jeg gir meg jo ikke..! Har falt for den gratengen, og VIL-VIL-VIL den skal være karb-lav!
Et søk på nett, fant jeg at endel inne på fitnessprat bruker den.
Vidre en link til Lofotprodukter AS, som tydeligvis har mye for den kresne gane...www.lofotprodukt.no/hovedsid.htm;
Og, nei, jeg er ikke medeier i firmaet!:p
Er dette for "reklamete", får dere bare slette det!:)
Lofotproduktene er kjente for å ha rene råvarer og mye av dem....
Jeg velger å tro ar proteininnholdet kanskje er feil, graskefetteng inneholder mye fisk, fisk er mye proteiner og lite fett...
Bare se på tørrfisken ;O) blir maaange kalorier av det ;O)
Men håper du finner rett svar, elsker nemmelig lofotens graskefetteng ;O)
Faktisk sendt en mail til dem nå, -hvordan karbtallet kan være så lavt, mtp at den inneholder bl.a mel og makaroni...
Den er så YUMMIE den gratengen...kan spise den uten tilbehør, kun smelta smør...Og om det da stemmer at en sånn har kun 2,7 gram karb/100 gram, og en hel grateng veier 450 gram...da kan jeg spise en hel slik på 2 måltider, og likevel er det ikke mer enn 12,15 gram karb...:p
Det er nødt til å være feil. Det regnestykket kan umulig å opp !
Kan du poste hele næringsinnholdet slik det står på pakka, - kalorier, fett, proteiner, karber, fiber, etc. Da er det lett å se om sammensetningen stemmer iallefall
Som jeg skrev i et tidligere innlegg, så er summene korrekte, om man tar det gram for gram, (karb, protein og fett, og ganger opp mot grammene), og ser på f.ex total kcal. Men stusser på det selv, ja...
Har dessverre ikke noen grateng i hus nå, men skal poste det..imorgen :sikle:
spennende.. elsker også fiskegrateng.. og har funnet ut at den beste er den jeg lager selv med fjonkens-ostesaus.. helt nydelig og med veldig lite karber.. prøv den du.. har bittelitt fullkorns-makaroni oppi:p..må liksom være det i en fiskegrateng.. :D
Vil bare skyte inn en anbefaling av Fransk fiskegrateng som finnes i frysedisken. Den har vel ca 4 karber pr hundre gram, ikkeno makaroni (men sykt god likevel!) eneste er at det er litt sånn brødsmuler på toppen, men ikke mye!
Veldig god med sitronpepper, rømme og smørdampet brokkoli!
Noen som noen gang fant ut av dette...?? [font=Comic Sans MS][/font] Hihi, nå følte jeg nesten som om jeg gikk glipp av slutten på en spennende film.....!!:p
Herved erklærer jeg ordet " graskefetteng ", for det ordet jeg heretter vil bruke for fiskegrateng. Noe skal man jo gjøre for og live opp en begivenhetsløs dag :D. TAKK KANUTTEN!:p:dulte:
Så det ble aldri noe konklusjon på denne fiskegratengen? Tenk så enkelt det hadde vært å ha noen slike i frysen til de dagene som det er slitsomt å lage middag!!!!
Du har jo fortsatt Fransk Fisekgrateng fra Findus (tror jeg) som er ganske akseptabel; 4,5 gr kh pr 100 gr. Sikkert mindre om man skraper vekk noe av strøet på toppen :)
Den er veldig god! Særlig med litt smelta smør og rømme til, og gjerne litt ekstra salt og pepper, sitronpepper funker ekstra godt ;)
Det som er så bra er at den ikke har makaroni og saus!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.