cozymum sa for siden:
SPIS DEG METT, SUNN OG SLANK.
ENKELT NED I VEKT MED GOD MAT.
Du spiser god, feit mat og så mye som du vil. Du skal spise når du er sulten (1-3g/dag). Feit mat blir du mett av, så det begrenser seg hvor mye du spiser. Feit mat øker forbrenninga di. Karbohydrater stopper/demper forbrenninga di. Også fører karbohydrater til de fleste helseproblemer vi har. Dette kosthold sørger for at blodsukkeret holder seg jevnt gjennom hele dagen.
Det er mye du skal unngå, men etter kort tid savner du det ikke! Du vil snart oppleve at søtbehovet blir borte eller sterkt redusert. Ikke "skei ut" i starten, det tåles bedre om noen uker.
Unngå følgende matvarer (karbobomber):
Sukker, alle stivelsesholdige produkter (potet, pasta, kornprodukter, brød, knekkebrød, flatbrød, gjær, bakverk, potetmospulver, pulvergryter). Frukt, tørket frukt, kompotter. Grønnsaker som vokser under jorden, mais, erter, bønner. Alle typer søte matvarer, kaker, kjeks, godteri og drikker. Pizzabunn, hamburger-og pølsebrød. Kakaopulver, lettremulade, syltetøy, brunost, honning (fint legemiddel på sår). Bruk lite salt. Lettprodukter (kunstig søtt oppfattes som sukker av hjernen og produksjon og utskillelse av insulin settes i gang).
Gode, tillatte matvarer:
Egg (3-5 pr dag), fløte, sæterrømme. Ekte meierismør, kokosfett, Udo`s Choice. Fisk, skalldyr, fettrikt kjøtt (ribbe, koteletter, pølser, pateer, kjøttpudding, blodpudding, and/gås), fisk, skalldyr. Blomkål, broccoli, spinat, kantareller. fett bacon. kjøttpålegg, fete oster. Majones, krydder. Litt nøtter. Litt bær.
Drikkevarer uten sukker:
Vi trenger ikke annen drikke enn vann. Kan variere med litt sitron i.
Te uten søtt. Kaffe, gjerne med fløte. Rødvin er greit (anbefalt tørr). IKKE PILS eller andre drikker med mye sukker.
Kosttilskudd:
Spektro av merket Solary anbefales (Helsekostforretning).
Uansett hvilket kosthold man følger anbefales kosttilskudd.
Søtt:
Bjørke Søt anbefales hvis du "trenger" søtt i teen, søtt i kremen og lignende.
(Man trenger bare ørlite. Selges på Helsekostforretninger.)
Om kokosfett:
ca. 92 % mettede fettsyrer. Dreper/hemmer virus, sopp, bakterier, parasitter. Motvirker hjerte-og karsykdommer, øker ikke LDL. Reduserer kreftrisikoen, gir mindre rynker og hudkreft. Motvirker diabetes, gir jevnt blodsukker/mindre insulin. Gir mindre energi enn andre fettkilder (fører til vekttap). Harskner ikke/egnet til steking. Motvirker beinskjørhet. Brukt tradisjonelt i årtusnener.
Frokost-og lunsjalternativer (1 person)
Eggrøre med bacon
2 hele egg+ 1 eggeplomme, 150 g bacon m mye fett oppdelt i bitet. Stek bacon og la fettet ligge i stekepannen. Tilsett inntil 80 g eller 70 g natursmult hvis magre baconskiver.
Omlett med bacon og ost
Brun bacon terninger, visp sammen egg og fløte, evt 1 ts bakepulver. Strø over ost, varier med løk, paprika, oregano.
*Tips! Hvis du ikke har revet ost kan du legge osteskiver oppå omletten når du skal brette den.NAM
*tips! Lag omletten om kvelden til lunsj dagen etter, hver halvdel brettes i to.
Omlett med grønne erter
3 egg (3 plommer, 2 hviter), 1 ss kremfløte,2 ss grønne erter (hermetiske), 1 ss smør.
Kokt egg
kokt egg med smørklatt.
Egg og bacon
Stekes godt i ekte smør, eller legg på smørklat etter det er ferdigstekt. Litt tomat og agurk som pynt.
Speilegg med gulost og skinke
2-3 egg (3 plommer, 2 hviter), 4 tykke skiver gulost, 100-150 g skinke, 30 g smør. smelt smøret i pannen og stek eggene på moderat varme m den ekstra plommen oppå. Legg på skinkeskivene og så osteskivene. La ligge i pannen til osteskivene er myke. Smøret som er igjen i pannen helles over retten.
ETT Rugsprø/Ryvita med pålegg
Tykt lag med ekte smør på knekkenrødet. Flere skiver fett pålegg (ribberull, sylte, rester av ribbe/nakkekoteletter ell), laks, makrell i tomat, feite oster... Mye majones der det passer.
Tunfisksalat
1 boks tunfisk i vann el gele, 1/4 boks sæterrømme, 2 ss kremfløte, 1 ss olivenolje, dill og hakket chillipepper, paprika, agurk el f.eks kapers, pepper el annet krydder etter smak.
Middagsrester som frokost/lunsj
Kjøttkaker, kotelett, ribbe ell
Pølse
Feit pølse med f.eks hjemmelaget rømmedip
Som pynt: tomat, paprika, fersk agurk, et par skiver løk, litt spinat, bladsalat ell.
Middagsalternativer
Kjøttkaker/Kjøttpudding
1 kg kjøttdeig, 4 egg, salt/pepper, sennep uten sukker, revet ost og bacon. Alt røres sammen og stekes.
Kjøttboller av kjøttdeig (3 personer)
500 g kjøttdeig (helst familiedeig), 40 g knust kavring, 2 egg, 1 fedd knust hvitløk, 15 g mel (1 toppet ss), 1/2 ts pepper, salt etter smak, 250 g smør eller 200 g natursmult. Kjøttdeigen blandes med knust kavring, egg, ost persille og hvitløk. Tilsett salt og pepper. Kna deigen godt, form deigen til små kuler (ca 4 cm i diameter) som stekes til de er gylne. Reduser varmen, sett på lokk og stek videre i ca 20 min. Pass på at fettet ikke er for varmt - da kan kulene fort bli stekt utenpå, men rå inni.
Kjøttdeiggryte
Stekt kjøttdeig, løk og litt tomater, sæterrømme og spiskummin.
Kyllinggryte
Kyllingbiter stekes med sitronpepper og fløte. Broccolikokt med smør og salt.
Stekt kylling i fløte (3-4 personer)
1 kg kylling oppdelt i 4 biter, 100 g smør, 4 dl fløte, 1 ss hakket salvie, salt, pepper og muskat. Kyllingbitene stekes i pannen på alle sider i smeltet smør og drysses med salvie. Ha i litt vann og surr til kjøttet til er mørt, tilsettes fløte blandet med krydderet.
Broccoli og bacongryte
Broccoli, bacon,løk, fløte, ost og sitronpepper. Gratineres
Fisk med bacon (4 personer)
1 kg renset, hel fisk. Hvis den er mager tilsett ekstra smør. 1 fedd hvitløk, 1 løk, 400 g røkt bacon i skiver, 1 1/2 dl rødvin, salt og pepper, grønt til pynt (persille, dill). Gni fiskens innside med knust hvitløk og salt. Løken hakkes og blandes med salt og pepper, fyll fisken med blandingen. Bind sammen magen med tannpirkere eller sy sammen. Halvparten av baconskivene legges i bunnen av en ildfast form. (Tilsett smør ved mager fisk.) Legg på fisken så deretter resten av baconskivene. stekes i ovnen på ca 150 grader til den er myk og gyllen. Skru av ovnen, hell rødvin over, sett på lokk og la den stå noen min til i ovnen. Pynt med grønt. Hell over fettet til slutt.
Torsk med paprika (2-3 personer)
1/2 kg torskefileter, 400 g grønn paprika (2-3 stk), 100 g rød løk, 120 g smør (ca 6 ss), 30 g tomatpure, 1 1/2 rødvin, 2 ss paprikapulver, timian, litt peppermynte og grønn persille, salt. Skjær fiskefiletene i store terninger. Hakk løk og hvitløk godt. Skjær paprkaen i tykke strimler. Legg grønnsakene i en panne med 4 ss smeltet smør og surr i ca 3 min. Legg i fisken og tilsett 6-7 ss vann. Blandingen krydres med p