monki sa for siden:
Var på ica i dag og kjøpte atkins sjokolade som gikk ut 10 mars,fikk halv av halv pris av det. det står holdbar til minst 10 mars. kaste eller spise?
monki sa for siden:
Var på ica i dag og kjøpte atkins sjokolade som gikk ut 10 mars,fikk halv av halv pris av det. det står holdbar til minst 10 mars. kaste eller spise?
Grethe B sa for siden:
Hei. :)
Varer som er "tørre" og forseglet pleier å holde seg lenger enn påstemplet dato. Det eneste minuset jeg kommer på i farten er at hvis det er nøtter i den, kan de bli harske.... det er IKKE godt.:wacko:
Ellers pleier man å se det godt på sjokolade hvis den er blitt for gammel, den blir "hvitere/lysere". Blir på en måte "marmorert" :)
monki sa for siden:
i den ene er det kjeks i dem andre bare sjokolade. han i butikken sa det kunne være litt hvit på dem
Grethe B sa for siden:
Er ikke "farlig å spise, men ikke sikkert det smaker like godt.
Sjokoladen blir "tammere" i smak om den er gammel:)
monki sa for siden:
det smakte helt likt og så helt likt ut. men den med kjeks har jeg aldri smakt før,og den var ikke god.
Carisma sa for siden:
I følge en dansk ekspert på sjokolade jeg hørte på radioen en gang så er det ikke alderen på sjokoladen som gjør den hvit, men temperaturen. Hvis den f.eks oppbevares kaldt kan den bli hvit selv om den er nesten helt fersk. Han mente derfor at det ikke var et kriterie for å vurdere om den var for gammel. men kvaliteten kunne man vurdere utfra dette fordi den ble dårligere i kvalitet av å bli oppbevart feil.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.