Skjønner godt behovet...;) Det er vel masse du kan kose deg med egentlig, men mye av det krever at du lager det selv..... Men siden du spør slik, så går jeg ut i fra at du ikke er ute etter slike oppskrifter...:p
Tror jeg ville holdt meg unna popcornet og spist peanøtter i stedet!
86% sjokolade
Ellers å drikke: Så er jeg helt hekta på hjemmelaget iste for tiden...
Sånn Londonherbal tea med peach eller raspberry smak kokt opp trekke i en liten kopp i 5 min. så har jeg i en sånn måleskje med stevia og heller det over i et glass stappfullt av isbiter. :) Det er himmelsk det! (får dekket endel søtbehov også!
Du kan lage deg eggedosis med stevia - Men husk å piske eggedosisen først og ha steviapulveret i etterpå, hvis ikke får du den ikke stiv. :)
Dette kan du ha bær til om du vil, eller du kan kjøre det i en foodprossesor sammen og få en slags sorbet - helt nyyyydelig!
Ellers så kan du jo spise macedamianøtter, paranøtter og walnøtter - disse har jo lavt karboinnhold!
Vi pleier å fylle en stappfull boks med nøtter i løs vekt fra nøttefabrikken...:)
God Helg! Og kose deg masse! (med lovlige utskjeielser sånn at du fortsetter å ha det bra etterpå også! :) )
Kinsarvik Naturkost i Bergen selger organisk peanøttsmør. Røstet og kvernet... BAAAAARE peanøtter! :D Oljen har til og med skilt seg, så det er skikkelig arbeid før en får begynne på 1ste glass... "Soma - Organic Peanut Butter", jeg tror dem importerer selv, men det er bare å spørre i helsekosten din om de vil ta inn... Sist jeg spurte så var de åpne for videresalg... :)
Når det gjelder Mills Peanøttsmør så er vel ikke det det beste en kan spise... For å sitere Mills: "Det er ikke ett fett" ... ;)
Cavalier, - prøv å få ta i Lindt Excellence 85 % isteden, og se om du klarer deg med en rute til dagen (10 gram). Jeg er tidligere "sjokoman" og spiser Lindt Excellence hver dag !! Ikke tilsatt søtstoff of har minimalt med sukker.
Baconsvor uten kryddertilsetning er bedre enn bacongull (posten med bacongull jeg fant i butikken inneholdt krydder med SUKKER :eek: ) Men hvis du ikke spiser alt på en gang går det vel greitt.... (jeg klarer IKKE å begrense meg !!)
Om du ikke vil ha ødelagt fett så er vel det den beste muligheten ja... Jeg så i den nye invandrerbutikken her at det går an å kjøpe rå nøtter! Rå cashew er snadder! Rå peanøtt er mulig å få tak i også! :D
Problemet mitt er ikke å få tak i usaltede rå peanøtter, men at jeg ikke kan spise dem (feil formulert, jeg er alt for god til å spise dem).
Jeg hadde ikke vært alt for bekymret for verken salt eller røsting så lenge dette skal brukes som snacks og ikke som hverdagspålegg. Saltet er egentlig ikke noe stort problem, peanøtter kan vaskes.
Jeg får holde meg til nougat laget av andre nøtter.
Cavalier har en kjeks også, som jeg fant på helsekosten.
Cinnamon Crisps, spiced almond biscuits...søtet med maltitol, men det er jo hvetemel i den da...
Smakte en liten bit nå...Kjempegod...dessverre...:D
Masse karber:
67,5 g hvorav polyols 23,9, sugar 3,0..... i 100 gram
Aller først: Jeg er ikke ute etter å ta noen altså – men jeg er ivrig ”etikett-leser” i butikken, og skjønner ikke dette her helt…..
Altså: [quote=Nille] Baconsvor uten kryddertilsetning er bedre enn bacongull (posten med bacongull jeg fant i butikken inneholdt krydder med SUKKER ) Men hvis du ikke spiser alt på en gang går det vel greitt.... (jeg klarer IKKE å begrense meg !!)[/QUOTE]
Dette er det jeg har funnet ut i butikken også – og da lurer jeg på…… Hvorfor skriver du da dette et annet sted, Nille?
[quote=Nille]
Du kan spise begge Maarud typene av baconsvor:
Bacongull/Baconsvor
Maarud Bacongull lages av ekte grisesvor. Fra å være et biprodukt i slakteriindustrien er det blitt en ettertraktet råvare for et orginalt produkt. Vi importerer Bacongull-råstoff fra Danmark i pelletsform, og friterer dette i olje. Resultatet blir det samme som når vi steker ribbe eller skinkesteik; svoren popper opp og blir lekker og sprø. Gammeldags Baconsvor har beholdt noe mer av fettet under svoren. Vi importerer Gammeldags Baconsvor ferdig pakket fra Danmark. [/QUOTE]
Har det skjedd endringer med produktene - eller er ikke Atkins og du helt enig om hva dere mener. Eller......er det jeg som ikke skjønner noe her..... Fryktelig redd det er det siste, men da vil jeg jo gjerne bli forklart det da.... :stortsmil
Vet ikke jeg Fedonisten, det finnes flere typer baconsvor/gull/crisp i butikken......Alle leverandørene har sitt eget. Såvidt jeg husker var Maarud ikke krydret med sukker i sist jeg så på pakken. Men jeg kan ta feil altså !! Den siste quoten er klippet inn av meg men skrevet av Maarud - det var tekst til bildene jeg limte inn i samme posten !
Atkins jeg jeg er helt enige vi - og jeg mener fremdeles det samme. Jeg sier jo at begge kan spises !! Presiserer bare at man bør begrense seg. Ikke bare på grunn av krydder, men av saltmengden !! Baconcrisp/gull/svor som er laget av svor ER lovlig. Også MED krydder. Men med det som er krydret bør en være litt forsiktig med mengden også siden det hos noen er sukker i krydderet. Mye av det baoncrisp som selges har ikke vært i nærheten av griser i det hele tatt, men er laget av poteter og mais etc. Noen ganger står det ikke på posen engang.
Jeg fant iallefall ut at de to fra Maarud så ut til å være de beste !
Rå peanøtter kan man få kjøpt i fruktbutikken i Kirkeristen, nederst i Karl Johan. Så kan man riste dem selv slik at man har kontroll på temperaturen. Alle peanøtter som selges som menneskeføde er ristet, for rå peanøtter smaker ikke godt. - Ble kjempeskuffet når jeg fant ut det, etter endelig å ha funnet usalte peaøtter uten skall.
I Kirkeristen har de også mye andre gode rå nøtter, en pose blandede nøtter inneholder: paranøtter, macadamia, pekan, valnøtter, ristede usalte peanøtter, hasselnøtter - for de som tåler nøtter. Også er det jo utrolig mye bra mikro-næringstoffer i nøtter da, i tillegg til sundt fett og proteiner.
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg skal dyppe slike blanded nøtter i smeltet mørk sjokolade og ha som juleknask!
Nei.... og nå har jeg akkurat vært i butikken og sjekket (hva gjør man vel ikke....:D ) og det står ikke spesifisert mengde. Men står som egen ingrediens (både sukker og glukose) og ikke i parentesen der oppramsingen av hvilke krydder som er brukt står. Var det forståelig forklart? (vært på fest i en hel haug med journaler i dag skjønner'u SCHNUPPA :p )
MEN
Jeg fant en annen pose - som er fra KIMs og er i gull-foliepose som det står FILLER's Select Quality BAKON KRISP på. Og i DEN er det ikke sukker! Hvis da ikke E 307 og E 472c er koder for no sukker-greier da. Den posen jeg snakker om nå - er jo faktisk den jeg syns er aller godest, best, deiligst også (innholdet altså) så det var jo fint! :D
Jeg har blitt fortalt at man ikke bør varme opp nøtter over 120C. Jeg prøvde å riste peanøtter på 80C- en time - det gikk ikke. På 100C ble resultatet 'greit' etter omtrent 30 minutter. Neste gang prøver jeg nok 110C.
[font=Verdana][/font]
2,5 kg rå peanøtter fra Den lille nøttefabrikken koster 50 kr.:D
[font=Verdana][/font]
Andre erfaringer eller tips?
guro? når du rister nøttene, gjør du det i stekeovnen? eller i en panne?
:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.