< Tilbake til oversikten

Rå eller kokte grønnsaker

#1

monki sa for siden:

jeg synes kokte grønnsaker smaker smakløst og det smaker vann.Har dere kokte eller råe grønnsaker til maten,og hvilke grønnsaker`?


#2

Gerd sa for siden:

Hei igjen

Jeg bruker brokkoli og blomkål masse. Syns det er veldig godt å steke i smør. Eventuelt salt og pepper. Det er blitt min potet til middag..
Liker best grønnsaker når de er stekt i smør jeg, blir ikke så "tunge" som når de kokes, syns jeg.

:D


#3

monki sa for siden:

nam det høres bedre ut,deler du dem opp da?og hvilket smør? sorry at jeg maser allså:p


#4

Gerd sa for siden:

Deler de opp i små buketter og steker de i tine smør.. Nam nam... Lar de stå litt etterpå å "sette" seg. Bli god smak og litt tyggemotstand.

Noe annet godt: Jukseris; rasp blomkål på grov rasp, sleng en kladd smør i en bolle som tåler micro. Hell "risen" over og kjør i 7 minutt på full guffe. Vannet fordamper og du får riskonsistens. Veeeeldig godt til kylling og med masse deilig sjampinjongsaus på(den i ketolyseboka)
I ketolyseboka står det også oppskrift på potetmoserstatning. Den bruker jeg ofte. Senest i går og i dag til biff.. :sikle:

Du maser ikke!!!! :klem:


#5

monki sa for siden:

takk for all tips og hjelp! :klem:


#6

Lotusia sa for siden:

Ble nettopp annbefalt å spise råe grønnsaker (i min nye candida bok), fordi man koker bort mye vitaminer under kokinga.. Så ingen skam å spise råe grønnsaker! :)


#7

jeef-micro sa for siden:

jeg bytter litt på, men har funnet ut at man for all del ikke må koke grønnsaker... da blir de smakløse... fovelling er mye lurere :) da får man litt tyggemotstand, og masse smak


#8

monki sa for siden:

ja kokte smaker jo ingenting(eller dem smaker vann)


#9

Trolljenta sa for siden:

Jatakk begge deler.
Det jeg spiser mest av er vel brokkoli, blomkål, champignon, paprika, løk


#10

Manina sa for siden:

Om en har lavt stoffskifte, skal en unngå alle rå kål-typer. Om det holder å forvelle, er jeg ikke sikker på. Men regner med at det er bedre enn rå.


#11

Carisma sa for siden:

Jeg spiser mye grønnsaker som er veldig raskt woket, dvs bare til den harde ytre "skorpa" blir myk. Bruker da vann i stedet for olje, ca 3-ss vann til en stor bukett brokkoli. Da blir de ikke brent, eller får den "stekt" smaken.


#12

lilletrine sa for siden:

Jeg hiver grønnsakene i ovnen på 250 grader en liten stund.
Da er de råe, men varme og gode.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.