Var inne på treningsforumet her inne og kikka litt. Har tenkt på det litt tidligere også, at man trenger vel igrunn karbo for energi til trening og sånne ting, fett blir man som kjent bare slapp av...
Så er det sånn at man generelt får mindre enerig lavkarbo? jeg veit at karbo står for rask energi og fett for treg og lengervarende energi. men man komme ikke helt opp på samme nivå med lavkarbo?
Er ganske slapp for tiden... er det fler bakedeler med lavkarbo? jeg tenker ikke på sånne ting som "jeg kanke spise sjokolade!".. helesmessige ting? f.eks. kan jeg få vond i magen (og panikk for at det kan være leverproblemer, siden jeg tar medisiner!) av ikke å spise ris/poteter.
Veit folk her inne sverger til lavkarbo, men kom igjen vær ærlige. hadde vert interesant å få høre om baksidene.
Da jeg begynte var jeg slapp, svimmel og hadde hodepine, men dette er noe som går over. Men det skremmer nok noen til å begynne med og jeg vet om noen som har sluttet pga disse begynnerproblemene.
Ellers så er den eneste bakdelen jeg personlig har kjent på at man får så sinnsykt vondt i magen om man plutselig stapper i seg 8 hveteboller :o
Jeg trener bedre på lavkarbo enn høykarbo. I begynnelsen er det slit, men det er bare den første uka som regel. Så kommer energien, og man får ofte MER energi enn før. Jeg har MYE mer energi på lavkarbo enn vanlig kosthold, og er mer utholdende på trening, både når det gjelder styrke og kondisjon.
Jag skeiet ut endel i forrige uke. Og i løpet av en halv dag var jeg utrolig slapp og sliten, og hadde abolutt ingen overskuddsenergi.
Med en gang jeg skjerpet meg i helga kom energien tilbake. Den lille energien man får av karber brukes fort opp, og jeg blir hvertfall trøtt på en helt annen måte enn når jeg begrenser karbene.
Største bakdel: det ser ut som om evnen til å forbrenne karbs blir dårligere og dårligere. Eller er det bare fordi at jeg unektelig er blitt latere og mindre konsekvent i mitt lavkarbo kosthold? Jeg har hatt mange perioder hvor jeg ikke har spist lavkarbo og da kommer flesket tilbake med rekord fart.
virker som om kroppen får en lavere toleranse for karbo når man spiser lavkarbo ja. selv om kroppen ikke har så godt av det vender den seg vel til å talke det mer når man spiser "normalt".
Legen min sier jeg skal teste ut etterhvert om toleransen min for matvarer har blitt bedre. selv har jeg en teori om at toleransen må gjennopprettes gjennom tid... dette har med candida å gjøre, men likevel slutter vel kroppen å vende seg til karboene og derfor reagerer mer på de?
vanskelige greier! Stort sett er jeg positiv til dietten min, og gjør hva jeg kan. Men en søt gutt lurte på om jeg skulle bli med på en McFlurry idag :o så mye enklere livet ville vert om man kunne spise normalt!
Har trent mye tidligere på vanlig kosthold
og trener en del nå (på lavkarbo) ca 5-6 timer uken
merker ikke noe forskjell på energien...
jeg trener high impackt aerobick ,løper ,sykler osv
Det er ingen baksider. Jo jeg kan si en ting og det er at du må bruke mer tid på å lage mat og mer tid på oppvask. Men når man ser på alt det positive så glemmer man veldig enkelt disse "baksidene".
Hvorfor kan du ikke spise en McFlurry? Har du søtsug og må ha mere hvis du tar en is så forstår jeg men du kan jo egentlig lage din egen diett. Spise lavkarbo til vanlig og spis noe annet 1 gang i uka eller 2-3 ganger i mnd., som McFlurry. Kanskje ikke mens du går ned i vekt men når du har nådd trivselsvekt. Jeg kan f.eks. ikke spise slik. Men alle er jo forskjellige.
Men du er jo ikke nødt til å ta en McFlurry heller da, du kan jo f.eks. spise en BigMac og kaste brødet og spise bare kjøttet og salaten pluss dressingen.
Samme erfaring har jeg. Det er nok ikke bare latskap og slurv, nei ... :cool:
Jeg går hos akupunktør nå (pga sydom), og det hjelper meg å resette karbetoleransen, tror jeg. Jeg har sluttet å å opp til tross for en del (!) utskeielser de fire månedene jeg har gått der ... jeg kommer nok ikke til å vende tilbake til ketosenivå, for meg ligger nok løsningen i å tillate en del mer karber. Tror det er bedre enn å stadig skulle "begynne på nytt" med ketose, for da er en sprekk nok til å ødelegge så man er tilbake på start. Med et litt mer avslappet forhold til tingene har man en ny sjanse til å rette opp for hvert eneste måltid :)
Og der var jeg laaaaaangt ute på viddene i forhold til spørsmålet ... :rolleyes:
Lotusia: det er ingen ulemper med å kutte ut ris og poteter :). Grønnsaker har lang større næringsinnhold. Og det at man blir slapp av fett har jeg aldri hørt før. Fett er så mangt! Noe fett får du faktisk veldig rask energi av, som MCT.
Ellers synes jeg Siljevanilje hadde et godt poeng :D. Mindre bakdeler med lavkarbo ...
..fordi jeg har candida allergi og blir ganske dårlig av det.. setter meg dager eller uker tilbake, om det er verdt det kan jo vurderes.
Og ja, jeg kunne jo spist en salat, men det er liksom ikke like koselig som å sitte med en svær plastikkskje i en is med masse non-stop! :D
Tenker ikke over at dietten min er kjip før jeg er sammen med venner og ikke kan spise noe/drikke noe av hva de gjør. :(
Skjønner at det er trist. Men prøv å tenke at du gjør noe bra for kroppen din og helsa di, og vær stolt av det! Si til den søte gutten at du dessverre ikke kan spise is fordi du ikke tåler det, men at du gjerne blir med en tur likevel!
jo det er stort sett det jeg gjør. det er ikke helt det samme, særlig når andre drikker og jeg er klin edru. men sånn er det nå ihvertfall.. og dagen etterpå er jeg veldig glad for at jeg fortsatt er like "frisk", hvis jeg klarer å holde meg unna.
Takk for omtanken :o sikker på at flere av dere også kanskje kjenner dere igjen..
Ja, jeg kan heller ikke drikke pga sykdom, og det er ikke moro :nei:. Og det er nok mange her som sliter med helseproblemer og ikke kan gjøre det samme som venner etc. Men det gjør jo ikke din situasjon mindre vanskelig. Skjønner deg godt jeg ...
Bruker mer tid på kjøkkenet, men prøver å la det være noe positivt. Matlaging er blitt en hyggelig hobby. Men en ulempe kommer man ikke unna, og det er at oppvasken er så fet.
Jeg begynte med seriøs lavkarbo for 4 uker siden. Jeg liker å løpe ca 1 time før jobb (klarer å komme meg ut 2-3 morgener i uka). De første dagene gikk helt greit. Uke 2 og uke 3 merket jeg at jeg enten gikk helt tom for energi eller ikke hadde energi når jeg startet. Veldig frustrerende.. Men SÅ! Uke 4.. følte at jeg hadde MASSE energi når jeg løp. Det som holder meg tilbake nå, er kondisjonen og selve formen min. Løp i går tidlig (tidlig uke 5) og har aldri løpt runden min så fort! Ble utrolig sliten etterpå, burde kanskje tatt det litt mer med ro...
Jeg mener i allefall at jeg trener bedre etter at jeg begynte med lavkarbo. Og de fleste som går på lavkarbo er vel enig i at man blir slapp og faktisk dårlig hvis man prøver å spise mye karbo nå..
Den store bakdelen med lavkarbo, ihvertfall ketolyse, er det sosiale. Mye sosial aktivitet er knyttet til mat, og jeg synes ikke det er trivelig å oppfattes som kresen og sær.
Huffda, da spiser du sannsynligvis ikke helt riktig. Ikke nok fett kanskje ? :snill:
Litt vanskelig å gi råd når du ikke skriver hva filosofi du følger (om noen).
[color=#800080][/color]
Hard mage på lavkarbo har som regel 3 årsaker:
Ikke nok fiber
Ikke nok vann
Ikke nok trening/bevegelseSom regel er det en kombinasjon av de tre.
Den feilen de fleste gjør er at de ikke spiser nok grønnsaker. Full kvote etter tillatte lista er veldig viktig.
De beste fiberkildene når det gjelder grønnsaker er: Brokkoli, blomkål, asparges, asparges bønner, grønnkål, fennikkel og bok choi (ligner på kinakål).
Det er viktig å drikke mye vann, men - ikke alt på en gang. Minst 2.5 liter pr dag - spredd utover hele dagen. Det kan også lønne seg å kutte ut koffeinholdige drikker som kaffe, te eller Cola.
Jeg anbefaler også å spise 1 fiber rik med solsikkefrø om morgenen sammen med frokosten. ca. 3.7 karber pr skive.
[color=#800080][/color]
I tillegg er det lurt å få i seg nok fett. Om du orker kan du ta en spiseskje olje av et eller annet slag i tillegg til det du har i maten. Det løsner magen noe....
Linfrø, psyllium husk og slike ting trekker væske ut fra tarmen og er ikke så veldig lurt. Da blir det som regel hardere.
Har ikke noen store baksider (bortsett fra rumpa mi da, siden andre også siktet til det...) som jeg ikke klarer å leve med. Men, jeg som hater å vaske opp sliter litt. Det er jo fader ALDRI ryddig på kjøkkenet mitt, og jeg føler det er fett over alt. (fett fra maten da) har aldri hatt vond ti hodet, vært svimmel, hatt problemer med magen eller noe. Kan av og til føle meg litt slakk i føttene når jeg går i oppoverbakke.
Ellers har jeg aldri hatt mindre lyst på godteri, og det er meget sjokkerende for min del. Jeg har STORE problemer med snop/godteri nemlig.
Du har helt rett, det heter fordeler og ulemper ! Bakdel er... ja akkurat, bakdelen av en ting... men siden alle skjønner hva som menes og mange bruker det (selv om et er grammatikalsk feil) velger vi å la det stå lik - det har jo på en måte en "dobbel" mening :) Det var kanskje intensjonen også
[color=purple][/color]
Heelt i orden:)
Jeg forstof veldig godt hva man mente!!:)...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.