Vel, i dag så lagde moren min noe som hun sjelden gjør for å være ærlig, noe kjempegodt som jeg kan spise, hehe! :)
Jeg følte jeg skulle dele oppskriften med dere, for dette er sunt og har forholdsvis beskjedne ingredienser, anbefalles på det sterkeste!
Denne oppskriften var med melk, men jeg fjernet det, og jeg endret 3 ss mel til 2-3.
Forholdsvis fleksibel rett så dere får bare eksperimentere med denne (og poste tilbake her selvsagt :D). Dette trenger du
1 blomkål
1 løk
5 dl vann
1 hønsebuljongterning
200 g røkt skinke i terninger
Saus:
2 ss smør
2-3 (?) ss hvetemel
3 dl kraft fra koking av blomkålen
3 dl revet cheddar (Eller annen ost?)
Salt, pepper og eventuelt muskat
Slik gjør du
Del blomkålhodet i store buketter og grovhakk løken. Kok dette i vann tilsatt buljongterning til det så vidt er mørt. Sil av og ta vare på kokevannet.
Bland blomkål og løk med røkt skinke og ha dette i en ildfast form. Varm stekeovnen til 230-250 grader.
Saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og rør inn kokevannet fra blomkålen under omrøring til en jevn saus. La den koke litt. Trekk kjelen av varmen og rør inn ost. Smak suasen til med salt, pepper og eventuelt muskat.
Hell sausen i formen og la den stå midt i ovnen til sausen bobler og begynner å få farge.
Et alternativ til sausen jeg bruker ofte er Naturel smøreost eller den med bacon. Varm det opp i ei gryte med litt fløte eller kraft, mer salt og pepper etter smak. Ev litt revet ost. Det blir færre karber av dette enn den med mel. (tror jeg :o)
Mmm høres fantstisk god ut. Jeg ELSKER blomkålgrateng (og brokoligrateng). I stedetfor hvetemel er det bare å hive oppi litt johannesbrødkjernemel så blir det jo det samme. :)
Nei ikke om man tåler hvetemel. Jeg teller ikke karber, men blir litt dårlig i magen av mel, dessuten har jeg det nesten aldri i hus. Johannes, derimot, står alltid parat på kjøkkenbenken, så da er jo valget lett for min del. :)
Hmmmmm, må nok avstå fra hvetemelet ja......:o Hvis noen vil være venn med meg :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.