< Tilbake til oversikten

Blomkålgrateng med skinke og ost

#1

tech sa for siden:

Vel, i dag så lagde moren min noe som hun sjelden gjør for å være ærlig, noe kjempegodt som jeg kan spise, hehe! :)
Jeg følte jeg skulle dele oppskriften med dere, for dette er sunt og har forholdsvis beskjedne ingredienser, anbefalles på det sterkeste!

Denne oppskriften var med melk, men jeg fjernet det, og jeg endret 3 ss mel til 2-3.
Forholdsvis fleksibel rett så dere får bare eksperimentere med denne (og poste tilbake her selvsagt :D).
Dette trenger du

  • 1 blomkål
  • 1 løk
  • 5 dl vann
  • 1 hønsebuljongterning
  • 200 g røkt skinke i terninger

Saus:

  • 2 ss smør
  • 2-3 (?) ss hvetemel
  • 3 dl kraft fra koking av blomkålen
  • 3 dl revet cheddar (Eller annen ost?)
  • Salt, pepper og eventuelt muskat

Slik gjør du

  • Del blomkålhodet i store buketter og grovhakk løken. Kok dette i vann tilsatt buljongterning til det så vidt er mørt. Sil av og ta vare på kokevannet.
  • Bland blomkål og løk med røkt skinke og ha dette i en ildfast form. Varm stekeovnen til 230-250 grader.
  • Saus: Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og rør inn kokevannet fra blomkålen under omrøring til en jevn saus. La den koke litt. Trekk kjelen av varmen og rør inn ost. Smak suasen til med salt, pepper og eventuelt muskat.
  • Hell sausen i formen og la den stå midt i ovnen til sausen bobler og begynner å få farge.

#2

MorStine sa for siden:

Skal teste denne, men dropper melet...

Kommer med erfaringer i morgen;)


#3

Kanutten sa for siden:

Et alternativ til sausen jeg bruker ofte er Naturel smøreost eller den med bacon. Varm det opp i ei gryte med litt fløte eller kraft, mer salt og pepper etter smak. Ev litt revet ost. Det blir færre karber av dette enn den med mel. (tror jeg :o)


#4

Iset sa for siden:

Mmm høres fantstisk god ut. Jeg ELSKER blomkålgrateng (og brokoligrateng). I stedetfor hvetemel er det bare å hive oppi litt johannesbrødkjernemel så blir det jo det samme. :)


#5

Kanutten sa for siden:

Men sånn ærlig spiik, er det SÅ ille med en skje hvetemel så lenge man holder seg under det antall karber man har satt for seg selv??


#6

Iset sa for siden:

Nei ikke om man tåler hvetemel. Jeg teller ikke karber, men blir litt dårlig i magen av mel, dessuten har jeg det nesten aldri i hus. Johannes, derimot, står alltid parat på kjøkkenbenken, så da er jo valget lett for min del. :)


#7

Kanutten sa for siden:

Åhh tåler jo hvetemel meget godt jeg. Johannes står i skapet mitt :p


#8

Kanutten sa for siden:

Hmmmmm, må nok avstå fra hvetemelet ja......:o Hvis noen vil være venn med meg :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.