< Tilbake til oversikten

Utslett som klør ved ketose ...

#1

prilla sa for siden:

Har holdt på med ketolysekuren mer eller mindre i 8mnd. nå. (har hatt kortere pauser ) Er stort sett veldig fornøyd og synes kuren er lett å følge. Har gått ned nesten 20kg og skal ned ca 10kg til (disse er forresten veldig vanskelige å få bukt med...)

Eneste jeg opplever som ubehagelig i forbindelse med kuren er at jeg får kløende utslett på brystene når jeg er i ketose. Utslettet forsvinner så snart jeg øker inntak av karbohydrater. Fler som opplever dette? Og noen som vet om det kan ha andre årsaker enn ketose/mangel på karber?


#2

Kristian sa for siden:

Det var noen som nevnte her på forumet at det kunne være at du drikker for lite vann. Utslett og kviser er en måte for kroppen å kvitte seg med avfallstoff på. Vann er en annen måte å rense kroppen på.:)


#3

Torkil sa for siden:

Hei
En av mine pasienter er fotomodel og jobber i Milano. Hun ringte en dag og trengte hjelp til å bli kvitt et utslett i løpet av to dager fordi hun skulle på et oppdrag. Jeg forklarte at man må SE utslettet for å uttale seg.
Men jeg tar sjansen på at du har seborrhoisk utslett ( fet hudtype) en sopp liker denne fete hud og huden forsøker å kvitte seg med soppen ve å danne ny hud som flasser av med soppen ombord. Med denne hudtype har man ofte flass i håret, kløe og flassing bak ørene og røtt utslett mellom brystene som klør, spesiellt etter dusjing ditto på kinnene ved siden av nesen (sommerfugleutslett). Fet krem gjør det verre.
Fungoral krem som hemmer soppen hjelper.
Men som sagt man må se utslettet for å stille en diagnose. Legen fikser det ......hvis han er lit interessert i hud.
Lykke til
Torkil


#4

prilla sa for siden:

Det stemmer at jeg har fet hudtype, har slitt en del med
seborrhoisk utslett i hodebunnen men ikke andre steder. Utslettet jeg får på brystene når jeg er i ketose er som små røde nupper og ikke sammenhengende. Det starter på begge sidene og sprer seg rundt etter hvert. Tenkte det var sopp med det første selv også og prøvde canesten salve samt en litt sterkere soppsalve moren min hadde. Det hadde ingen virkning. Men prøvde ikke fungoral krem da. Må jeg til lege for å få resept på denne eller kan den kjøpes uten?


#5

Torkil sa for siden:

Hei
Canesten virker nesten kun mot Candidsopp, som sjeldent gir besvær i huden.
Kjøp en tube daktacort, smør deg x 2 i 10 dager.

(Egt. burde man jo ha sett på utslettet FØRST, men det er nokså sannsynlig at det er seborrhoisk dermatitt)

Vennlig Hilsen
Torkil :)


#6

Fiona35 sa for siden:

Ser att dette innlegget er gammelt...men prøver allikevel. Jeg har vært i ketose i 3 uker nå, og de siste dagene har jeg fått lignende utslett. Det er ikke seborrhoisk dermatitt - ikke noe som flasser, jeg har ikke fet hud. Det er små faste nupper som klør noe veldig - som myggestikk. Det har nå spredd seg til hals, har også noen på armene og midt på maven. Jeg har kun spist mat de siste to dagene som jeg pleier å spise, så det er lite trolig at det er noe allergi ift dette. Har smurt litt eurax på, og det hjelper litt. Men lurer jo litt på om dette kommer av ketosen?


#7

Photobscura sa for siden:

Jeg har faktisk hørt om enkelte som har reagert på syntetiske stoffer inntil huden i ketose ...! Prøv å bytt til bomulls-bh og topp/overdel i et par dager og se hvordan det går. Klarer ikke finne tråden nå, men det ble diskutert her inne for mange år siden.


#8

Rin sa for siden:

Dette gjaldt meg de første par månedene med ketogen kost, i alle fall. Plutselig ble jeg "allergisk" mot flere av bh'ene mine, spesielt typ midt foran. Gikk over etter en stund!


#9

Photobscura sa for siden:

Ja, jeg lurer på om jeg har klødd litt i overgangen til ketose jeg også, bare en liten stund, forsåvidt, og det slo meg vel mens jeg leste, og svarte i denne tråden at jeg også har opplevd det. Bare kom til å tenke på akkurat den lange gamle tråden hvor det var mange som hadde opplevd det, og at de kom fram til nettopp det at å droppe syntetiske stoffer var det som funka. Noe med at svetten i ketose reagerer klærne.


#10

Nesly sa for siden:

Var ganska sprøtt å lese dette innlegget her, omtent som å beskive det som jeg hadde! Hissig utslett på brystene hadde jeg, en mnds tid etter jeg begynt på ketolyse.. Gikk sakte men sikkert bort etter hvert, men det tok noen uker..

Fikk det ikke tilbake, lurer på hva det var for noe!!


#11

Photobscura sa for siden:

Jeg holder en knapp på at det er den større mengden ketoner og ikke minst avfallstoffer som kommer ut gjennom bl.a svetten som gjør det, og går man med bh i syntetisk stoff, så er det jo så tett på huden som man kommer.
Så fram med bomulls-bh-ene dere som er nye i ketose-gamet :D


#12

Wilhelm sa for siden:

Jeg har og fått utslett med røde prikker på bryst og hele ryggen. Jeg trodde første det kanskje var splenda, da jeg har funnet masse info på nette om allergisk reaksjon på bruk av dette. Men jeg sluttet med splenda og egg, begynte å spise egg igjen og fikk utslettet tilbake. Så jeg tror, uten at jeg har tatt allergi test, at jeg har utviklet egg allergi. Tidligere spiste jeg 1-2 egg i mnd kanskje, og nå 3-5 for dagen. Etter jeg sluttet å spise egg igjen er utslettet på vei vekk, virker som det tar endel tid. Har mye mindre prikker og klør lite nå iforhold til hva det gjorde.

Så min anbefaling er å kutte ut egg eller andre matvarer enn spiser mye av. En kan utvikle allergi i voksen alder, selv om en ikke har hatt allergi tidligere!
Lykke til!:)


#13

tullemor74 sa for siden:

Har ikke utslett noen plasser, men forferdelig kløe
i ansiktet til tider..aldri hatt dette før, det kom etter
at jeg begynte me lavkarbo..
Å siden så mange kjenner denne kløen andre steder på
kroppen så får jeg slå meg til ro med at det er normalt
da :)Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.