slaskalainen sa for siden:
Sitat den 11.03.07 fra en viss annen tråd for å komme inn i poenget. Sitatet har ingen ting med den siterte som sådan å gjøre, eller selve tråden, men viser bare en mening som haugevis av andre enn vedkommende har, men som ikke gir annet enn spekulasjoner om hvorfor noen kan leve ypperlig på en type kosthold, mens andre nærmest dukker under av det.
”
Som primatart er vi så heldig stilt, at vår kropp, i motsetning til mange andre rovpattedyr, også kan fordøye vegetabilsk føde, om enn ikke i tilsvarende grad som andre pattedyr som baserer seg utelukkende på vegetabilsk føde, men vi er i stand til å oppta næring også fra denne type føde.
”
. Poenget er en for sikkert mange kontroversiell tolkning av hvorfor vi er så veldig forskjellige med henblikk på hva vi kan spise og føle oss friske og vel med. Sannheten er jo ar lavkarbo slettes ikke er alfa og omega for alle, men for noen. Vi kan gjerne dele oss inn i
- De som bare spiser grønt
- De som bare spiser animalsk
- De som fint blander dette som de vil og fungerer supert
- De som spiser en gjennomsnitt lavkarbodiett (ketolyse, atkins, Opitmal ernæring etc.)
- De som spiser hovedsakelig grønt med litt kjøtt / fisk etc.
Så har vi avarter av alt dette, men her er egentlig de 5 grunnretningene.
Jeg vil faktisk bruke 1.Mosebok i Bibelen for å gi et svar på dette. Dette er ikke noen form for noen forkynning eller forsøk på noen påvirkning for å si dette, slik at ingen misforstår. Dette er en forklaring fra en kilde som like mange bruker i livet som mange mener vi er som ovenfor nevnt, primater og et slags dyr. Det bør vi tåle. Tante Sofie i kardemomme by vil neppe ha hatt noe i mot det! (en redaksjonell redigering av det ville ha vært veldig spennende med uhyre konsekvenser).
Mannen bak OE, Knasniewski har sine bibelfortolkninger til grunn for sin diett. Rett og slett.
Mennesket spiste fra først av bare grønt
I motsetning til ofte motstridende tidsdefinisjoner tilskrivende at mennesket spiste animalsk pluss grønnsaker er i strid med skapelsesberetningen i 1.Mosebok som sier at mennesket ble gitt plantekost, frukt etc. å ete, ikke noe animalsk. Programmerte eller justerte til dette.
1.Mosebok 1.29.
Så kom kjøttet
Etter at mennesket ble jagd ut av Paradiset………….gikk det noen få tusen år før man Bibelsk sett fikk lov til å ete kjøtt. Etter den stor vannflommen fikk man dette. 1.Mosebok 9.3.
Og så?
Hvorfor man fikk spise kjøtt nå sies det ikke noe om. Vi kan spekulere i det, men hvis man tror på dette er en ikke usannsynlig forklaring at menneskene etter syndefallet ble mer og mer ufullkomne med dertil påfølgende fysiske problemforhold. Den opprinnelige dietten ble generelt ikke nok. Teologisk sett er vi nå ved en slags ny start for menneskene.
Ettersom tiden har gått har vi fått den ”utviklingen” som har ført til de 5 grove inndelingene.
Derfor er det slik at vi lavkarboer ikke kan spise som ”vanlige” folk som klarer seg uten nevneverdige problemer vs oss. Husk at det finnes folk som faktisk ikke tåler noe særlig med kjøtt. Flaks eller uflaks – er vi der vi er. Å snakke om insulinresistens og lignende er jo ikke noe annet enn observasjon at et gitt forhold og noen større bragd enn at vi med menneskets erfaring har utviklet teknologi som kan måle det, samt våre observasjoner.
Uten betydelig reduksjon i barnedødligheten, forståelig av visse renslighetsprinsipper, medisiner og teknologisk medisin (altså teknologi i behandling) hadde ikke gjennomsnittslevealderen i Norge vært på langt på langt nær så høy som den er.
PS: Folk var ikke mindre intelligente i steinalderen enn i dag, bare mindre erfarne.
Sånn sett har vi en forklaring på hvorfor vi som mennesker på et generelt plan kan fordøye både animalsk føde og vegetabilsk. Det er nødvendigvis ikke bare flaks om man ser det slik.