Dolly sa for siden:
Jeg har bare spist 6 karbohydrat i dag og tenkte at jeg kunne ta 50 gr gulrot og 50 gr mandler så nå er jeg oppe i 12 men gulroten kjentes ganske søt ut..
fikk dårlig samvittighet og følte jeg gjor noe feil jeg..
Dolly sa for siden:
Jeg har bare spist 6 karbohydrat i dag og tenkte at jeg kunne ta 50 gr gulrot og 50 gr mandler så nå er jeg oppe i 12 men gulroten kjentes ganske søt ut..
fikk dårlig samvittighet og følte jeg gjor noe feil jeg..
Gerd sa for siden:
Gulrot bør du holde deg unna på ketolyse, det er for mye fruktsukker i den. Mandler er bedre... Men vær forsiktig med det også... :)
Dolly sa for siden:
Uff det var det jeg var litt redd.. stod i boka at karbohydratene burde man få fra grønnsaker og så stod det hvor mye karbohydrater det er i hver...
Men skal man ikke ligge mellom 15 og 20 til dagen? til nå i dag har jeg hatt ca 12
med gulrot og mandler
Jeg vet liksom ikke hvordan jeg skal enkelt få i meg flere karbohydrater
Gerd sa for siden:
Hvordan setter du sammen måltidene dine? Bruker du litt grøntfor(som jeg kaller det da... :D ) til hvert måltid?
Det gjør ikke jeg, nødvendigvis, men passer på å få i meg vel til middags.. Kanskje ikke helt riktig, men.. Jeg bruker endel salat til lunch(i det siste blitt mer ziggy-brød... :rolleyes: ) Blomkål og brokkoli bruker jeg som "potet" og har andre grønnsaker ved siden av i tillegg... Det hender jeg mauler litt blomkål og brokkoli og, spesielt viss det ser ut til at jeg får i meg altfor lite karber..
Dette vil komme som en rutine etter hvert :)
Gamla sa for siden:
Det burde jo ikke være noe problem å få i seg 15 - 20 g KH pr. dag! :rolleyes: Problemet er jo vanligvis at en spiser for mye karbohydrater!:p
Setter du sammen måltidene med både salater, grønnsaker, egg, nøtter, KH fattig brød, fete melkeprodukter, fisk, kjøtt og skalldyr går det veldig greit! :)
Flotte karbohydratfattige grønnsaker i tillegg til blomkål og brokkoli er f.eks.purre, squash, stilkselleri, sopp,asparges,aubergine, reddik og spinat m.m. til middag. Er noe av dette uvant å bruke synes jeg du skulle prøve noe nytt. Det ga iallfall meg mange gode smaksopplevelser og variasjonsmuligheter!:D
Som Gerd sier er det ikke så lurt(men ikke helt ulovlig) å spise litt gulrøtter fordi de inneholder mye karbohydrater; 6,7g pr 100 g. (Alle de andre jeg har nevnt ovenfor har fra 0,3 til 3 g. pr 100g.)
Om du da i tillegg bruker en god blandet salat med agurk, paprika, stilkselleri, tomat, oliven m.m. samt både proteiner og fett til lunsj, ja da har du full pakke!
Les næringsmiddeltabellen og vei alle matvarer som inneholder KH den første tiden. Etter hvert vet du hvor mye av hver sort du kan spise uten å veie.;)
Frokosten er det måltidet jeg bruker minst "grøntfor", men det er jo en smakssak,- du kan godt fordele det over alle måltidene;) .
Lykke til Mentos!:)
Dolly sa for siden:
Gulrot og salat er de eneste grønnsakene jeg liker...
Men spiser isbergsalat til lunch og salat til middagen hvis det passer da...
jeef-micro sa for siden:
Er det ikke litt mye vann og litt lite næring i isbergsalaten?
hvorfor ikke prøve ulike typer grønnsaker og prøv å lag de på forskjellige måter (det er massevis av tips på oppskriftsforumet) så kanskje du lærer å like de etterhvert;)
Gamla sa for siden:
Grønnsaker kan, som du sikkert vet, varieres på mange forskjellige måter. :)
Tror nok at å bare spise salat og litt gulrot blir fryktelig kjedelig i lengden. Blandet salat er veldig bra, men isbergersalaten inneholder lite næring og 96 % vann! Du gjør veldig lurt i å prøve å venne deg til flere sorter ellers kommer du til å "hate" gulrøtter og salat. :p
Har du f.eks. prøvd å lage "potetmos-erstatningen" eller "ertestuing-erstatningen" som det er oppskrift på i boken? Det blir en helt annen smaksopplevelse enn om du bare spiser grønnsakene kokt eller rå. Prøv også stekt sopp i fløtesaus, "potetsalaten", "jukserisen", smørdampet asparges, grønnsakswok, spinatsuppe kokt på mosede grønnsaker(f.eks. med blomkål, brokkoli, squash, purre,sellerirot kjøttkraft/buljong) . Jeg bruker stavmikseren til å mose de kokte grønnsakene med og har så i finhakket spinat (bruker den frosne) og fløte. Smaker tilslutt til med salt og pepper. Med hardkokte egg i suppentallerkenen blir det et fullverdig og kjempegodt måltid,- synes nå jeg da!:D
Håper du prøver litt av dette, i tillegg står det også mange andre gode forslag i boken! ;)
Håper det smaker!:)
Kristian sa for siden:
Det at du kjenner at gulroten er søt tyder på at du er utrolig flink med dietten og holder deg unna søtstoff.:)
Dolly sa for siden:
åååh?
det visste jeg ikke
takk for info
Gerd sa for siden:
Du vil merke at smakssansene forandres etter hvert... Det som før var søtt og godt, blir liksom altfor søtt.... :D
Dolly sa for siden:
Kanksje derfor jeg syntes pannekaken jeg nettopp spiste med splenda oppi var ganske så søt
men veldig god
Gerd sa for siden:
Jupp... ;) Jeg bruker mindre og mindre søtstoff... :D Og syns det er herlig, for jeg har vært søtmons :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.