Hei. Jeg er fortiden på en veldig streng diet på grunn av candida allergi. Jeg har igrunn bare ekskludert mer og mer.. det er lettere å si hva jeg spiser enn hva jeg ikke spiser... det jeg spiser er:
kjøtt, grønnsaker og ris/poteter
jeg spiser også litt frukt. max en om dagen.
Jeg spiste youghurt og havregrøt, noen ganger rugvafler, men har funnet ut jeg reagerte på det også.
Vann er det eneste jeg drikker. men jeg tar en del kosttillskudd og vitaminer.
Det jeg lurer på er likevel, er det lurt å ekskludere så mange ting fra dietten? er det greit å ikke spise noe skals korn? fant ut jeg hadde mangel på B vitaminer, så nå tar jeg sterke B vitaminer som ikke er lovlige i norge... veit liksom ikke hva som er best. jeg vil jo bli frisk, og går 100% inn for det. Derfor lurer jeg, er det noe mer jeg burde spise?
Ei veninne av meg som gikk på candida-diett fikk beskjed om at ris var veldig ille for candida.. jeg tror ikke poteter heller anbefales (og hvertfall ikke på dette forumet ;) )
Prøv å kutte ut alt som inneholder stivelse og gjær.
Altså noe mat må jeg få i meg. Ris og poteter reagerer jeg ikke på i små mengder (jeg reagerer veldig fort på ting) om jeg kutter ut ris og poteter eksploderer magen min av syre! det er det eneste basiske jeg får i meg. Have mursy! :eek:
Ingen burde spise korn. Det er i alle fall ikke nødvendig. Inneholder tungt fordøyelige proteiner, altfor mye omega 6, og noen syrer som binder seg til og hindrer opptak av vitaminer og mineraler. Det er best å klare seg uten.
Interessant! har hørt dette om hvetemel hvertfall.. men jeg tenker på hva jeg går glipp av også. brød inneholder masse B vitaminer? Hva burde man erstatte det med? grønnsaker bare?
blir du fulgt opp av lege i forhold til dette? eg er det pga candida du ikke kan spise så mye forskjellig, eller er det pga allergier eller intoleranser??
Nei, ikke egentlig. Kjøtt inneholder mye mer. Særlig lever og lungemos og den typen innmat.
Jeg vet ikke helt hva som kan erstatte brød egentlig. Mer pålegg? :) Er så lenge siden jeg sluttet å spise det at jeg ikke lenger husker hva jeg spiser isteden.
Ja får hjelp av en ernæringsspeisalist, men synes jeg plager han så mye allerede.. også bor jeg i Australia nå, men kanskje jeg skal sende han en mail..
Ja det er candida. jeg har kanskje tatt litt av på nazy kosthold? veit ikke om det er bra. jeg føler at det hjelper.. men det er jo veldig lite jeg kan spise nå, og det er ikke så lett når man er student i australia, om det er sndt er jeg heller ikke så sikker på, man burde jo spise variert?
Ris er ikke en del av hverken et lavkarbokosthold eller en Candidadiett.
Ja, det er bra å spise variert, men ikke hvis det innebærer å spise brød og ris. Du kan fint spise variert selv om du spiser kjøtt, grønnsaker, nøtter, ost, fisk, fugl, oljer osv. Det er mye forskjellig å velge i, men det er kanskje litt vanlig å få jernteppe når du plutselig får beskjed om at du ikke skal spise brød, og ikke har noe særlig erfaring med lavkarbo.
Nei man har vel kanskje ikke hørt om min diet, fordi jeg har ekskludert så mye. Og det står på dietten min (overealt.. nett, og av homeopat) at jeg kan spise moderate mengder ris/poteter! (og jeg veit hva jeg reagerer på, tro meg!) Det er sukker som er mest ille, og gjær... og hvetemel++ Kan heller ikke spise nøtter eller ost som du nevner.
Bygger alt opp fra grunn av selv med ferske varer. Har vert på diett i sover 6 månder så veit hvordan det er å være uten brød ja. savner ikke det. men tror ikke dietten min er variert nok. tenker veldig mye på hva jeg spiser.. prøver å spise egg igjen nå, og kanskje litt havregryn.
Det er jo meninga at man skal opprette toleranse for ting etterhvert. har på ingen måte lyst til å fortsette å leve på denne måten. jeg vil bare bli frisk.. så lurer på om det er noe mer jeg burde få i meg isteden for å være så avhengi av masse piller.
Jeg synes kanskje denne dietten høres litt useriøs ut, hvis det er så ekstremt lite man kan spise. Og i tillegg over 6 måneder? Hvor har du fått denne ideen fra? Jeg regner med at det ikke er i samråd med lege? Siden du ikke regner deg selv som frisk, har du vært til full utredning på sykehus?
jeg er dead serious! har fått masse hjelp fra homeopat og en ernæringssekspert. de har sett på symptomene mine og kommet fram til konklusjoner. legen min mener det kanskje ikke er candida allergi, men en annen slags bakterie i tarmen med lignende symptomer.. men jeg reagerer på akkurat de samme tingene, så la oss kalle det candida for nå (gud veit hva det andre heter..)
Sett på masse lister på internet og som jeg har fått derfra. Hvis du tar alt bokstavelig, er det faktisk så lite du kan spise! Alt som er lagret er søppel fordi det inneholder muggsopp, så har du gjærsoppen som kommer av sukker, gjær ++ i alt er det bare rene produkter du kan spise.. det er mer komplisert enn det det høres ut også. ikke alle grønnsaker er spiselige for meg, alle alle frukt, ikke svinekjøtt, røkt kjøtt.. lista går videre.. Tror det også er veldig forskjellig på hvordan folk reagerer, jeg reagerer også masse på muggsopp, som ekskluderer veldig mye!
Og det er ikke bare teoretisk, føler det selv på kroppen når jeg spiser noe feil, og tester ut ting regelmessig. derfor er dietten også så begrensa, fordi jeg vil spise mat jeg blir frisk av, ikke mat som gjør meg dårligere.
tror jeg sender en mail til legen min. vanskelig å få råd på nett.. veit det er vanskelig å skjønne seg på. hører så mange forskjellige meninger hele tiden.
takk for oppmerksomhetern ihvertfall, kan holde dere oppdatert om noen er interessert i det her candidaopplegget :rolleyes:
Neida, jeg forstår det jeg. Virka kanskje litt negativ men... Jeg har vært igjennom en sånn Candidakur selv. Ikke i 6 måneder riktignok. Brukte også noe kosttilskudd som kosta skjorta og buksa og litt til, men det virka aldri.
Det er godt mulig at det er en annen slags infeksjonssykdom. Infeksjoner i magesekken og tarmen kan forårsake intoleranser også. Hvis du etter hvert bestemmer deg for å prøve noe annet enn homeopat så vil jeg anbefale Huldaklinikken i Dronningens gate i Oslo. Der har jeg fått mye hjelp selv. De er flinke på fordøyelsesproblemer og intoleranser, og tar sånne ting med rota. Min erfaring er at å prøve å sulte vekk Candida ikke virker, det kommer bare tilbake igjen.
Uansett anbefaler jeg deg å spise så variert som mulig, men ikke vær redd for å ikke spise korn. Prøv heller å variere med ulike kjøttyper og innmat. Finnsbråten lungemos, prior kyllinglever, gilde storfelever, Slakter'n leverpostei. Hvis du i tillegg spiser en del varierte grønnsaker og samtidig tar kosttilskudd så bør det ikke være umiddelbar fare.
Takk for svar! fint å høre fra folk med erfaringer. Så du har blitt hvitt candida allergi nå høres det ut som? Jeg går også hos en ernæringsspeialist på balderklinikken som samarbeider med min homeopat på samme sted. har vert hos leger og fått andre medisiner enn naturprodukter, diflucan om du er kjent med det. nå går jeg på mycropryl, som er laget av kokkosnøttolje ekstrakt og er minst like effektivt. hjelper masse, og føler jeg blir bedre (bare at nå har jeg dårlig på edruskap i det siste og blitt mye verre igjen :()
prøver å spise variert med kjøtt men innmat har jeg ikke vert så veldig mye borti i det siste. nå bor jeg i australia så produktene er litt anneledes, men kan sjekke hva jeg finner (leverpostei er det kanskje dårlig med? :p) Tror nok helt sikkert jeg har intoleranser som har kommet på grunn av candida. jeg tålte egg en stund når jeg ble bedre, nå tåler jeg det ikke noe særlig lenger.. så får fortsette å teste ut etterhvert. legge alkoholen på hylla, selv om det er vanskelig, og ganske trist :( og prøver å kjempe videre, så håper jeg intoleransene kanskje forsvinner etterhvert?
Hadde vert interessant å høre hva slags behandling du fikk som hjalp.. virker som min candida allergi sitter ganske hardbanka!
jeg har hatt candida og har fremdeles. tingen er med sånn sopp, at den lever på karbohydrater, så så lenge du spiser poteter og ris, så er det ikke rart at du ikke blir frisk. du kan ta basiske kostilskudd for å kompensere.
jeg gikk på en streng diett tidligere, i tilleg til å ta masse kosttilskudd bl.a.
-olivenblad ekstrakt ( skaaam dyr)
-mariatistel
-citrocept
pluss det man tar vanlighvis.
og dette holdt jeg med ganske så leenge. og jeg ble bedre. jeg gjorde faktisk det. men candida, er faktisk noe som det er veldig vanskelig å bli helt kvitt.
det må holdes i sjakk. og sulte soppen ut med å spise veldig lite karbohydrater.
så jeg var " frisk" 1 1/2 år da jeg gikk på ketolyse med 15-20 kh om dagen, men så fra januar i år gikk jeg over til lindberg. og da begynte jeg å bli verre å verre. så jeg foreløpig tror jeg at jeg skal ha max 50 kh om dagen, og da helst lavglykemiske.
og jeg hadde det og slik som du beskriver at det ble flere å flere ting som man reagerer på, har du lest om anti histaminer? veldig intresant. og om tarm tottene dine er ødelagte pga tidligere "allergier" eller " intoleranser". så vil du være mer utsatt senere. så da vil jeg anbefale astaxin. det er en heftig antioksidant som repererer det som er igjen i magen. og " healer" det etterhvert som det blir skadet. den består av en alge + det som er rosa i laks og reker. og den kan jeg ikke leve uten. da tåler jeg pluteselig ingenting igjen. og bl.a. veldig allergisk ovenfor meieri produkter.
går jeg tom, og er uten disse tablettene i mer enn 3 dager, så plutselig tåler jeg ingenting melk e.l. lenger. så ja. da velger jeg å ta disse hver dag. selv om de er dyre og heller få ett litt mer normalt liv.
Jeg har lest at Candida er naturlig å ha i tarmen og har som funksjon å spise miljøgifter. Så derfor kan årsaken til overoppblomstring av Candida være f.eks kvikksølvforgiftning fra amalganfyllinger i tennene.... Dette mener jeg å ha lest i Vitaminrevolusjonen, av Flytlie.
ja. men den gyldne middelvei gjelder her og.
så kristian du har helt rett. men det er flere som har fått fjernet amalgamet som ikke har blitt bedre i candidaen. så det er noe med alt.
og bare så det er sagt, alle har litt candida sopp i magen. men for mye er aldri godt.
Ja, det er sånn Candida er. Det er litt fordi det er som Kristian sier. Candida er i tarmen hele tiden, men blomstrer opp hvis du er utsatt for mye miljøgifter og tungmetaller. Da beskytter Candidaen mot at dette trenger igjennom tarmen og inn i kroppen. Derfor kommer det alltid til å blomstre opp igjen etter hvert uansett hvor mye du sulteforer den.
Det viktigste du kan gjøre for å bli kvitt Candida er derfor å ta tilskudd av noe heavy "whole-food" antioksidanter, som Juice Plus, Immunoplex, Pure Plantet Tart Cherry eller noe i den duren. I tillegg bør du ta større doser Chlorella, som binder tungmetaller og fører dem ut av kroppen.
Det som hjalp meg var en parasittkur bestående av nellik, sort valnøtt og malurt, sammen med bruk av et slags elektroterapiapparat sånn som dette: zap.intergate.ca. (Advarsel! Crazy nettside. :) )
Jeg synes forresten det var litt rart at Balderklinikken sier at du kan spise ris og poteter, ettersom Candidaen lever på ufordøyd stivelse. Jeg vil anbefale å ta fordøyelsesenzymer. Det får du garantert kjøpt i Australia. Så går det også an å spise gelatinpulver som hjelper med å bygge opp slimhinner i mage og tarm.
og sinnsykt provosert av det dere sier om ris og poteter!! noe jeg ikke har så veldig stor tro på selv. ser dere på hvem som helst candidadiett list srår det man kan spise det (et eksempel: www.candidaallergy.com/nor/14test.asp ... nå følger jeg ikke denne, ettersom jeg ekskluderer enda mer som jeg reagaerer på!) ris og poteter reagerer jeg ikke på.. og som legene mine sier; FINN DIN DIET! etterhvert er det meninga at man skal begynne å tåle fler ting bedre. Sånn som det er nå blir jeg dårlig av utskeielser (alkohol, resturantmat) ikke av å spise en middag med ris!
jeg tar mycropryl og er kjempefornøyd med det (prøv det ut!!) olivenblaekstrakt har jeg prøvd uten særlig hell, blandt mange andre greier. så tar jeg en haug med vitaminer etc. veit ikke om 2 gram C vitamin holder for antioksidantene? uansett.. skriver en mail til legen min. blir litt småprovisert av bedrevitere som kommer inn her. Det er livet mitt vi snakker om, ikke tråkk på det! Takk for svar til themonk. må fordøye det her litt :( ikke så lett å takle når jeg nettopp har flytta til eventyrland og bare skal være her (syk) et år..
Jeg har hatt candida i mange år, og fikk beskjed om at jeg kunne spise ris og poteter. Men jeg ble aldri noe særlig bedre samme hva jeg gjorde, ikke før jeg gikk over på lavkarbo og faktisk kuttet UT potetene og risen, da ble jeg et fullstendig nytt menneske. Sorry. :)
Min veninne som hadde veldig mye fordøyelsesproblemer, og fikk "konstatert" candida-allergi, fikk en diett som jeg i etteritd har sett at er nesten identisk med fedon sine anbefalinger. Hun fikk beskjed om å holde seg langt unna ris og poteter av sin søster som er utdannet sykepleier og homeopat.
Hun fikk has på det på overraskende kort tid i følge ernæringseksperten hun var hos. (Som forøvrig mente det ikke skulle ha noe å si med ris og poteter....)
For å holde det i sjakk følger hun nå blodtypedietten, og det fungerer visstnok helt fint nå.
Jeg erstattet (og gjør det enda som regel) potetene og risen med grønnsaker. Blomkål, brokkoli osv. Jeg spiste faktisk ost og nøtter, til og med bær (de to siste i ikke altfor store mengder da), men ble raskt 100 % bedre av Candidaen til tross for det, rett og slett fordi jeg kuttet ut gjær, sukker og det meste av karbohydrater, bla. ris, pasta og poteter. Jeg hadde STERKE symptomer, fikk hele tiden sopp i underlivet, munnen og under armene, hadde synsforstyrrelser, leddsmerter, hodepine og 90 % av lista over Candida-plager, rett og slett. Nå er det nok individuelt, men jeg ville bare dele mine erfaringer.
Det er ingen som "tråkker på livet ditt". Heldigvis er livet og et internettforum helt uavhengige av hverandre. :) Jeg tror ikke noen prøver å være slemme her, men bare komme med tips og nye innspill. Du burde ikke ta det så tungt. Ingen av oss her inne sitter på den store sannheten, eller prøver å gi intrykk av det.
takker for hjelp! tar til meg ting selv om jeg blir "litt" provosert...
nettopp lagd meg middag med grønnsaker i en slags eggerøre (isteden for ris eller potet) av egen oppskrift tydligvis men det smaker godt blir ikke så surt med egg i tror jeg..
har liksom banka inn i hodet at en fullverdig middag består av kjøtt, grønnsaker og ris/poteter.. at alle er viktige næringsgrupper, men ikke veit jeg...
hadde håpa på fler ting jeg kunne spise ikke at mer ble eliminert, og da klikka det litt her :( men jeg prøver å spise litt egg igjen ihvertfall, så får vi se..
unnskyld for kjeftingen. jeg setter pris på hjelpen, og tar faktisk til meg det dere sier :o
Jeg skjønner du blir oppgitt, men du må huske at du nå er inne på et lavkarboforum, og her har vi ikke akkurat innstillingen om at poteter og ris er sunt. I tilegg har de fleste her inne lest veldig mye om ernæring, og hvordan lavkarbomat virker på en god del tng i kroppen, enten det er slanking, hormonforstyrrelser eller candida...
men vi vet jo ikke "alt", så det er jo bra at du er her inne og forteller oss hvordan du spiser, og hvorfor;) vi lærer jo også mye av det
Ja jeg skjønner godt at man er glad i sine egene dietter, og jeg er her ikke heelt på samme grunnlag som de fleste sikkert (er det noe jeg ikke vil eller trenger er det å gå ned i vekt!) og da er jeg også litt skeptisk. men etter jeg prøvde har jeg også fått litt tro på at dette med poteter og ris kan være greit å kutte ut.
En ting til jeg lurer på, er dette på grunn av stivelse eller karbohydrater det er lurt å kutte ut dette? eventuelt hva annet er det som inneholder stivelse?
betryggende og høre! og du er tydligvis i bra form ser jeg ;) :D prøver å komme meg på beina selv og få i meg litt energi på den måten, kan ikke skade!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.