< Tilbake til oversikten

Alkoholspørsmål

#1

Dilly sa for siden:

Hei

Jeg er ny bruker her, og ny på "Skaldemans opplegg".
Dvs. jeg har spist proteinrik og ikke-mager mat før, mer noe lignende Fedon, men ikke så drastisk som dette.

Det virker! Jeg er spent på videre fremgang.

Men det var ikke dette jeg skulle skryte av her og nå. Jeg er bedt på fest til lørdag og tenker på drikkevarer.

Jeg liker vin, men jeg har lest i matvaretabellen at det ikke finnes karbohydrater i ren 40% eller 60% sprit. Vil dette si at jeg kan ta meg en konjakk eller ti, whisky og vann, vodka og farris med god samvittighet?

På forhånd takk for svar :-)


#2

tnutt sa for siden:

Skaldeman bruker alkohol etter maten (ikke før), ikke alkohol hver dag og i moderate mengder.

Energiinnholdet i vin og brennevin består stort sett av alkohol og ikke karbohydrater.

Alkohol virker vel ikke inn på insulinnivået, men fortrenger likevel fettforbrenninga.


#3

Isalien sa for siden:

Bare drikk du, men du går ikke ned i vekt siden kroppen forbrenner alkoholer i stedet for fett. Jeg vil derfor heller anbefale 2 whiskey i stedet for 10. :)


#4

stinasol sa for siden:

fins også lavakrbo øl...hansa ultra (i matvare butikkene) bokser med orange stripe..kjemp god. :)


#5

lokkebiff sa for siden:

Jupp!! Hansa Ultra er kjeeeempegod!!! jeg bruker å ha en sprut sitron i, så friskt og godt, mmmmm..... :sikle:


#6

Dilly sa for siden:

Tusen takk for alle de kloke svarene :blomster:

Jeg har lest boka og at øl er det samme som flytende brød.. I matvaretabellen ser jeg at det inneholder ca 3 gram karbo pr. dl. Synes ikke det var så veldig mye jeg, men hvis man drikker boks etter boks etter boks så.

Hvitvin skal være greit hvis den er tørr, da inneholder den mindre enn 1 gram karbo pr. dl. Men ellers er det fort 2-3 gram. Det står ingen innholdsfortegnelse på vinflaskene. Jeg har forresten en kartong med sånn Tariquet. Veldig god, men aner ikke om den er tørr eller søt.

Sprit har jeg alle slag, og barskapet er ganske velutstyrt for tiden. Og dette synes jeg høres greit ut. Jeg kan blande i vann eller farris eller til nød noe light, selv om det er rene giften på andre måter. Da blir det en grei drink av 1 dl eller 2 + blandevann. Trenger ikke så mange slike.

Det nye ølet som har kommet fra Ringnes og Tuborg, begge heter Lite og begge inneholder 4,5% alkohol og begge har 1 gram karbo. Dvs. 5 gram karbo pr. boks.

Skål da :full:


#7

lokkebiff sa for siden:

noe annet som også er godt, er vodka blandet i teen!!:)

grønn te, eller blueberry passer kjempebra, og er farlig godt...:D

så skål ja, og ha en fortreffelig fest!!:goodluck:

:full:


#8

Photobscura sa for siden:

For å være litt mer nøyaktig (men dette vet du kanskje??) Om du f.eks er i ketose, eller i det minste i fettforbrenningsmodus, så husk at kroppen alltid vil veksle over på det enkleste forbrenningsstoff som du forer den med, eksempelvis karbohydrater.
Og om du drikker alkohol, så vil kroppen omstille seg på å forbrenne alkohol som er lettere å forbrenne enn fett.
Men den vil, om du ikke skeier ut på andre måter gå over til å forbrenne fett igjen så fort kroppen er ferdig med alkoholen. Det er individuelt hvor lang tid det tar.
Helt sånn eksempelvis vil en normal voksen mann forbrenne omtrent alkoholmengden fra to flasker øl med 0,7 % alkohol i timen. Så kan man jo regne selv. (Eneste eksempelet jeg fant!!)
Mange regner med 12 timer fra man sluttet å drikke til man er 'kjørbar'.

Et godt tips er å sjekke på vinmonopolets sider, det er oppgitt sukkerprosent på de fleste drikkevarer.
Rødvin er stort sett ikke ille, vanlig hvitvin litt verre, tørr hvitvin ganske bra, best er sprit. Med tanke på mengder karber da:)
MEN ikke glem at du blir fortere full når du drikker alkohol på en lavkarbodiett!
Ketolyse-Torkil påstår det er snakk om femti prosent mindre toleranse når du er på ketose...:eek:

Jeg er veldig spent selv, skal drikke for første gang siden jeg begynte på Atkins nå i helgen, og jeg er fortsatt i ketose, and staying here a while:D

GOOOD fest!


#9

Huldr sa for siden:

Tariquet er ganske tørr :).

Man merker fort alkoholen når man er i ketose ... Snakker ETT glass vin ... ;)


#10

Photobscura sa for siden:

Wohooo! Gleder meg:confused::p


#11

Photobscura sa for siden:

Hmmm... Er det en myte det der med tørr hvitvin eller? Når jeg sjekker litt forskjellige streite rødviner, så inneholder de stort sett mellom 2 og 3 gram sukker pr liter.
Mens f.eks Tariquet som du sier er ganske tørr, inneholder 4,20 gram pr liter... Snodig...
Så rødvin er kanskje best after all? Bortesett fra den skumle spriten da. Men DET tør jeg ikke:p


#12

Huldr sa for siden:

Tja ... Vet ikke helt jeg :o Det kan visst være forskjellig restsukkermengde uavhengig av om vinen er tørr eller ikke ... Jeg visste bare at Tariquet er en forholdsvis tørr vin, men det var jo en del karbohydrater ja ...

Det er nok lurest å sjekke hver enkelt vin. Og jeg tror du har rett i at rødvin er best (og det smaker jo best også synes nå jeg ;) ).

Sprit er skummelt ja ... Det er helst første gang man drikker i ketose at det virkelig går rett i fletta, så du kan kanskje prøve sprit sånn etterhvert :).


#13

Photobscura sa for siden:

Bra jeg skal ha en masse store sterke amazonevenner på besøk i morgen, som kan ta meg under armen om det skulle gå for ille!
Har sagt fra til alle at jeg tåler lite nå, og bedt dem om å si fra jeg begynner å bøtte...:o


#14

Dilly sa for siden:

Takk til photobscura for kjempenyttig svar :blomster:

Den var ny. Favoritten min, Tariquet inneholder dette:
Innhold: Alkohol 10,50% Sukker: 4,20 g/l Syre: 4,60 g/l

En kartong med rødvin som står her, Chapelle du Bois 2004, inneholder:
Alkohol 11,50% Sukker: Ukjent Syre: Ukjent. Ja ja, men det står at den har liten sødme og er frisk og fruktig. Jeg fant et mye større sødme-merke på en typisk tørr hvitvin, den hadde 3,20.

Dette var gøy. Jeg har alltid lurt på det der.

Jeg er litt spent på lørdagen, for jeg er ikke særlig begeistret for alkohol, og det er sjelden det har noen effekt på meg, enten jeg drikker ei flaske eller mer elle rmindre. Nå hra jeg også lest dette at man blir lettere påvirkelig på et lavkarbokosthold, så dette kan bli gøy :D Jeg var over 18 sist jeg sjekka... så min kjære får bare stille med trillebåra.


#15

Dilly sa for siden:

Castillo del Condor Cabernet Sauvignon Carmenere er en annen rød 3-liter som er nesten sukkerfri:
Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 1,75 g/l Syre: Ukjent

Siglo de Oro 2006
Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,70 g/l

Ja, man kan vel konkludere med at rødviner er lettere enn de hvite. Jeg har jo ikke sjekker mange, men det skal jeg gjøre.


#16

Huldr sa for siden:

Jeg var visst litt borte i stad da jeg svarte (syk :cool:).

4.2 g sukker pr liter er jo strengt tatt ikke veldig mye. Hvis man drikker et glass eller to blir det ikke store karbomengden ... Så ja, tørr hvitvin (som Tariquet) er nok helt greit det :).


#17

Photobscura sa for siden:

Nei nei:) Ikke mye i det hele tatt!
Men når jeg har lest om alkohol her på forumet så driver alle å snakker så varmt om denne fantastiske tørre hvitvinen, og så har faktisk rødvinen mindre sukker, selv om det ikke er snakk om mye.
Og skal jeg velge mellom tørr hvitvin og rødvin, så vil ikke valget være særlig vanskelig!:)
Red it is:D


#18

Huldr sa for siden:

RED, RED, RED! :_punk: :D

Har ikke fått med meg den anbefalinga jeg visst :o. Har stort sett drukket rødvin, og den er jo pr def tørr, så jeg har ikke tenkt på å sjekke sukkerinnholdet. Men jeg tenkte på Dilly, siden Tariquet er favoritten hennes - at da kan hun godt drikke den :)


#19

Photobscura sa for siden:

Taaaakk!

Klarte helt å overse svaret ditt her, ble så opptatt av min og Frøys funderinger:)

Ja, du må ta det litt rolig, hihi!
Jeg merket det allerede da jeg bare kjørte et egendefinert opplegg, at jeg ble billig i fylla (altså ved å bruke mindre penger på alkohol dersom noen lurte!!:p)

Nå vet jeg ikke helt hva syren i alkoholen gjør for kroppen, bortsett fra at den kanskje kan påvirke magen noe? Noen innspill på det?
Men cluet er, i hvert fall i følge min fader, at jo høyere alkoholprosent, jo lavere sukkerinnhold, ettersom sukkeret er med på å gi væsken alkohol så gjøres mer og mer sukker om til en renere vare. Eksempelvis sprit som i ren form er kabrofri.
Men igjen så er jo mange matvarer tilsatt sukker for smakens skyld, det vil si at man kan fjerne mye av f.eks malten i øl for at ølet skal få lavere sukkerandel. Derfor vil noen også påstå at lavkarboøl blir mer dvask enn "ånkli" øl.
Jeg mener det er en vanesak. Tipset om å putte i en sitronskive står støtt!

Gooooog helg:D


#20

Dilly sa for siden:

Heisann..
I mange år likte jeg ikke smaken på hvitvin. Plutselig så fikk jeg smake på den Tariqueten, og den var virkelig annerledes enn de andre. Så jeg liker fortsatt ikke hvitvin, unntatt den.

Gode koseviner er røde RØDE hihi


#21

Huldr sa for siden:

Aha ;) Du er på det røde laget, du også! :D

Men enig, Tariquet er av de bedre hvitvinene til den prisen. Du har kanskje drukket mest søte eller halvtørre før? Det blir jo lett saftaktige og litt kvalmende ...

God fest! :full:


#22

Photobscura sa for siden:

Jeg pleier å lage vin selv. Så langt bare hvitvin. Lar dem som regel stå en uke lenger enn det står i oppskrifta, da blir den ikke så søt.

Har lyst til å prøve meg på rødvin også, men det virker litt skummelt. Husker med avsky rødvinen mamma brygde som smakte som husholdningssaft med sterk gjærsmak, ugg!

Men i følge min "vinmann" her på løkka, så skal man kunne få det til helt greit.
Men i første omgang nå så skal jeg sette på en ny ladning med en streit halvtørr en. Billig, og meget godt, har bare fått gorord for den!


#23

Huldr sa for siden:

Jeg lagde hvitvin da jeg var teenager. Jeg drakk ikke hvitvin igjen på flere år. Say no more ... :rolleyes:

(Den ble veldig tørr, forresten, uten at det helt var meningen egentlig)


#24

Photobscura sa for siden:

Jeg pleier å lage vin selv. Så langt bare hvitvin. Lar dem som regel stå en uke lenger enn det står i oppskrifta, da blir den ikke så søt.

Har lyst til å prøve meg på rødvin også, men det virker litt skummelt. Husker med avsky rødvinen mamma brygde som smakte som husholdningssaft med sterk gjærsmak, ugg!

Men i følge min "vinmann" her på løkka, så skal man kunne få det til helt greit.
Men i første omgang nå så skal jeg sette på en ny ladning med en streit halvtørr en. Billig, og meget godt, har bare fått godord for den!


#25

Huldr sa for siden:

Neimen Jorun, du ser vel ikke dobbelt allerede? :rolleyes:


#26

Large99 sa for siden:

REDLIGHT er visst et øl med lav restsukkerverdi. Har ikke prøvd det selv. Selges på bl.a. Meny og Coop OBS.

Ta det pent da... ;)


#27

Huldr sa for siden:

Jeg har smakt det, synes det smaker såpevann ... :cool: Men det er meg da ... :rolleyes:

Velkommen hit forresten ;):)


#28

Dilly sa for siden:

Det er noe jeg også liker godt.. Jeg har laget noen viner helt fra bunnen, med svært varierende resultater, for å si det mildt..

Og noen halvfabrikata er virkelig helt greie. For noen år siden så var jeg med i en vinklubb (Scala) den eksisterer ennå. Derfra kom det mange gode byggesett. Det var viktig å følge oppskriftene og måle sukkerinnholdet, for det må ikke bli for tørt heller. Jeg foretrekker den i ale fall over +1 og helst et sted rundt +5 på OEvekta (sukkermål)

Det er jo alltid et triks hvis man ønsker sterk vin, å tilsette litt mer sukker etterhvert, for å få vinen til å gjære lenger og bli krutt, men jeg synes ikke noe om at det blir mer enn 14 %. Den hjemmelagde plommevinen min kom opp i 20. Den har jeg fått mye skryt av. Det er sånn kosedrikk som man ikke hiver nedpå mye av.

Kanskje det var en god idé nå før sommer og terassevindrikking.. slenge sammen noen tørre, snurpesure lavkarboviner :)


#29

Gerd sa for siden:

Jupp.... Blir veeeldig lett i hue... Tjihi... :D Fikk i meg 4 glass rødvin i går... Happy som bare tusan... :D


#30

Photobscura sa for siden:

Ja,første festen på ketose, og det gikk over forventning. Men jeg tok det roooolig ,hadde en flaske vin som jeg drakk med andakt, et halvliterglass med vann pr glass vin. Samt at jeg spiste to feite laksekoteletter med ekstra smør og rømme rett før. Så selv om jeg drakk en hel flaske, samt et glass ute, så ble jeg ikke enormt full. Og så passa jeg på å spise godt, og sitte opp lenge da jeg kom hjem, så jeg ikke la meg på stigende. Og i dag, etter en liter vann, en halv boks tunfisk og en kopp kaffe, så er formen upåklagelig. Samboer stakker, ligger her bak meg, lyssky, og med hodet pakka inn i puter....

Konklusjonen er at jo fler forhåndsregler man tar, desto bedre blir festen. Og jeg hadde det driiiitgøy i går! Stas å henge med venner jeg ikke har sett på ukevis pga sykeleie.


#31

Photobscura sa for siden:

Meldte meg inn i scala rett før russetida, og satte i gang med vinmekking. Gud for noe kliss, jeg fulgte ikke akkurat oppskiften til punkt og prikke, og to dager før russedåpen måtte jeg stikke på et gatekjøkken og kjøpe turbogjær under disk, hahaha. Smakte høgg gjorde den også, men vi putta masse rart i, fruktjuice og sprite, og drakk med stor nittenårig glede, og fulle ble vi.
Etter det ga jeg dunkene mine til mamma, og førte over medlemsskapet på henne.
Hun har blitt en durkedreven vinlager, og først nå det siste året har jeg begynt på igjen. Har en vinmann som har en essens-butikk her på løkka, og han er veeeeldig flink, og jeg får kun det beste av ham. Så selv om jeg spanderer såpass som 300-400 kroner på vin, så er det billig å regne når du sitter igjen med 25-30 flasker med velsmakende vin!

Fikk en idé, dersom vinen blir for snurpesur, kanskje det går an å ettersøte det med fruktose, eller splenda?
Er jo en smule sunnere. Og begge er jo naturlige. Kan jo prøve med en flaske og se om det funker. Men jeg liker heller ikke at vinen blir for søt. Er forresten godt med litt sitron i iskald tørr hvitvin:)


#32

Dilly sa for siden:

Sånn
Nå er det en stund til neste rotbløyte.

Ha ha, nei da, det gikk aldeles helt flott i går, og jeg endte vel opp med et par glass rødvin og 1 glass hvitvin + veldig utrolig masse vann og Farris Bris.

Til en ubestemt mengde reker, salatblader og nyll brød, men litt majones osv. så var det godt med masse å drikke. Noe effekt i form av beruselse kjente jeg likevel ikke.

Jeg misunner dem som får seg en behagelig rus av 2 glass vin.


#33

Dilly sa for siden:

Effekt=
Altså, jeg trodde kanskje at et kosthold som består av fett og protein og svært få karbohydrater ville medføre en raskere beruselse....:)


#34

Dilly sa for siden:

..av alkohol altså. Ikke av maten! ø.. i dag skriver jeg bare feil.



#36

Photobscura sa for siden:

Hahahahaha!
Sjarmis!

Jeg må innrømme at jeg kjente det svingte litt etter andre glasset, men jeg tok alle forhåndsregler så strengt over meg selv, at det gikk fort over, og ble akkurat passe full på en flaske, og ikke noe fyllesyke å snakke om:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.