Dette er en ting jeg har lurt på. Når man begrenser fløte og rømme i induksjon til tross for karbohydratnivået, kan man øke disse i forhold til det "lovlige" inntaket i vedvarende? Så det sto noe om fløte, men ikke rømme.
Har liksom fått inntrykket av at man begrenser disse matvarene fordi det er som oftest de som man kan ha en intoleranse for, og som dermed kan stanse vekttap, eller er jeg helt på jordet her?
Har foreløbig ikke reagert noe på verken rømme eller fløte, og savner å kunne bruke det litt mer liberalt i f.eks middagsformer og til dressing.
En annen ting. Jeg vet jo at alkohol (som ikke inneholder karbo) gjør at man bytter over til å forbrenne alkohol i stedet for kroppsfett inntil det er ute av kroppen, og har fått inntrykket av at det bare har en begrenset innvirkning på ketose.
Jeg har førstkommende helg vært tre uker på induksjon, dersom jeg fortsetter liit til, og har fryktelig lyst på en noen glass, men eksempelvis står det i graderingen i innføringen av nye matvarer at det kan innføres igjen først i uke fem. Vil jeg skade vekttapet mye dersom jeg bøyer meg for lysten her??
Du har helt rett - men skal egentlig ikke drikke alkohol før uke fem på stigen ... Men i praksis er det få som følger det. Hvor mye det går ut over vekttapet er individuelt, men at du går ned saktere med alkohol er sikkert.
Det er jo lurt/viktig å holde et øye med karboinnholdet pr alkoholenhet også - de skal strengt tatt telles med i totalen. Og ikke minst - husk på at du tåler myyye mindre i ketose!!
(Jeg husker min første fest etter første gang på induksjon ... Herregud, så full jeg ble :o. Ramla ned fra "scenen" på Mono og fikk et gigantisk blåmerke som dekket hele hofta! :eek:)
Og om jeg har rett i det med overgangene fra alkohol- til fettforbrenning, så vil det si at kroppen min slutter å forbrenne fett i de ca tolv (!!??) timene som alkoholen er i kroppen.
Jeg gikk jo ned i starten til tross for noen fyllekuler, og jeg ble etterhvert mye flinkere til å spise søtti prosent sjokkis, enn noe annet såkalt syndig inntil jeg nådde mitt plateu de jour....
Satser på at det går bra:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!
Det høres jo bra ut!
Ja, jeg har vært litt mer liberal på creme fraiche/rømme/fløte de siste dagene, ettersom jeg fikk relativt klart for meg at grunnen til at man i hovedsake begrenser inntaket av disse produktene i startfasen på Atkins er for å detektere matintoleranser, og jeg reagerer så langt ikke på det, som jeg heller aldri har hatt inntrykket av før (bortsett fra ren søtmelk, men det skal jeg, eller vil jeg heller ikke drikke).
Finemang med vedvarende, en hel avocado da gitt, og cottage cheese og sånn neste uke.
Foregriper begivenhetene og drikker i helga, men jeg sjekka litt på sukkerinnhold på viner på nettsidene til vinmonopolet. En vin jeg liker godt, Torro, har 2 gram sukker pr liter. Det vil si (om jeg ikke tar heeelt feil her) 1,75 (???) gr sukker på en flaske.
Det vil jeg si er ganske greit. Hvorfor er tørr hvitvin det beste egentlig?
Jeg lurer fortsatt på om man skal begrenser fløte og rømme i vedvarende, kommer ikke helt fram noe sted. Har blitt mer liberal på rømmen, fløte bruker jeg ikke voldsomt av, men det sto jo også noe om dette blant innleggene til Nille og HP, så der holder jeg meg innenfor.
Men jeg bruker en del rømme, og er seff litt redd for at det skal bli for mye.
Har også latt de ulike stigetrinnene dvele litt, har det ikke travelt med å innføre nye ting. Kanskje nøtter og frø, det har jeg savnet en del.
Uansett da, så er spørsmålene mine om dette med rømmen. Jeg lurer også på hvorfor man kutter ut ferskost i inuksjon når det ikke er mye karber i det..
Og så lurer jeg litt på hva som er vanlig karbegrense? Jeg vet at det er veldig individuellt, men før da jeg spiste hva man kunne kalle for sunn vegetarmat, ikke mye godteri så holdt jeg meg stabilt på samme vekt stort sett hele tiden, og det ble mye pasta, ris, brød etc. Betyr dette at jeg har grei toleranse for karber, eller kan man forstyrre karbeforbrenninga ved å kutte det ned over lang tid?
Er det noen måte å booste effekten på? Mer mosjon? Det går jo greit, men det går også litt sakte. Men det kan igjen ha noe med at jeg ikke har sånn kjempemye å ta av...
Er liksom alltid litt redd for å ikke gjøre ting rett. Og i blant så virker dette for enkelt..:) Men fornuftige Jorun vet jo at det bare er en bra ting!
Jeg lurer også på dette. Har lest og lest i Atkinsboken men finner ingenting om regler for øking av mengden melkeproduker på fase 2. Hva er dealen? Prøve seg frem?
Spesielt vedvarende stigen syns jeg er veldig nyttig.......
De andre spørsmålene er det svar på rundtomkring, men fort & gale:
Man vil alltid øke forbrenningen med ekstra trening.
ferskost er ikke tillatt på induksjon fordi det viser seg at den hemmer vekttapet for mange. Kan være bakteriene som gjør det. Gravide skal jo helst ikke spise slik ost heller.
Hvor mye karber en tåler ere som dere sier veldig variabelt. Alt fra 40-150 er normalt uten å legge på seg. Jeg ligger på rundt 45. Tåler veldig lite.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.