Siden jeg får mange reaksjoner av garvede Atkinsere,gir jeg en advarsel før dere bruker noen av disse,de inneholder visse ting som egentlig ikke brukes under introduksjonen,(maisstivelse,hvetemel bla)
Mange som begynner med Atkins diett, lurer på hva de skal ha ved siden av kjøtt/fisk, grønnsaker og salat.
Det kan bli litt kjedelig med bare rømme eller smelta meierismør.
Og en kan jo ikke bli helt fanatiker heller.
Derfor har jeg tatt for meg og telt karbohydratene i de jeg hadde hjemme for øyeblikket.
Rosepeppersaus
4 pors
Posens innhold 8.91 gram karbo
tilsett
25g meierismør 0.25 g
0.5 dl matfløte 1.90 g
1.5 dl vann
Tilsammen utgjør hele posen ferdig laget på Atkins vis 11.06 gram karbo
Riktignok står det at det er 4 porsjoner, jeg ville spist halvparten dvs 2 pors.
Sammen med 200 gram broccoli/blomkål + kjøtt vil middagen komme på i underkant av 10 gram karbohydrater
Krydderbernaise
Posens innhold 13.76 g karb
Smør 75g----- 0.75 g karb
1/4 dl matfløte 0.95 g karb
2.75 dl vann
Tilsammen utgjør dette 15.46 gram karbo. Står at det er 6 porsjoner,men jeg ville spist 1/3 altså 5.15 gram
Bretagne kyllingsaus
Posens innhold 13.76 g karb
Smør 25g 0.25 g karb
0.5 dl matfløte 1.80 g karb
2.5 dl vann
4-5 pors. står det , ville spist 1/3 av 15.71 og det vil si 5.24 gram karbo
For å si det som det er ville jeg ikke holdt ut på Atkins uten sausene,og ved å blande fløte og vann istedet for melk får man mindre karbohydrater.
Ved å bruke kremfløte 35% istedet for matfløte 22% kan man redusere enda bittelitt :-)
Atkins har en egen jevning og med den fikser en lett jevnede sauser selv. Bernaise er forresten (om hukommlesen tjener meg rett) karbofri om den lages skikkelig.
Dersom dere skal bestille Atkinsprodukter så anbefales virkelig jevningen. Nå følger jeg jo Lindberg men har jo lært i et langt svangerskap (hvor jeg kontrollerte karbohdrater uten å tenke slanking) at det er fult mulig å spise sauser som C delen av måltidet. Vet jo ikke GI på dette da men tenker en belastning på måltidet som et hele så blir det ikke uakseptabelt høyt om ikke noe annet drar opp.
TORO sauser inneholder mye raffinert hvete/stivelse/sukker. Dette er Peppersausen laget av:
Så hvis du er en garvet karbojunkie så bruker du TORO sauser bare unntaktsvis. Anbefales ikke på introduksjonen for noen. Den er bare 14 dager, så TORO klarer nok de fleste å unvære.
Bedre om du bruker litt spelt som gjevning, og er kreativ med krydderet... Fløte får også en "sausete" konsistens om du lar den koke inn...
Min mor laget sausene selv med mel og smør. Det må da være mulig å lage saus på grovere mel eller soyamel eller rugmel. Jeg kan ikke å lage saus men det er vel noen som kan og har lyst til å teste ut dette. Vær så snill.
Takk til Skorpia som kommer med viktig informasjon
Jeg lager saus med smør og dinkelmel (en hvetesort,bare sunnere ;) )
Jeg har lager med sammalt mel, og det gikk helt fint! (Har foresten bakt kake på govt mel også, og det synes jeg var kjempegodt! Mye mer smak! :)
dinkelmel er også kjent som speltmel og kan kjøpes i helsekosten. det finnes i fint, grovt, hele korn, "havregryn" osv. koster endel mer enn hvete, men er MYE sunnere (uansett hva Frølich sier :rolleyes: )
Rosepeppersausen inneholder ikke sukker,men laktose(melkesukker) og det finnes både i fløte og rømme.
Dette gjelder de to andre sausene også, var i butikken og kikka på peppersausen i dag og det er helt riktig, den sto det SUKKER på.
Flott dere reagerer på dette, men som sagt for oss som jobber og ikke har så mye tid til overs, er dette redningen når en føler en har rømmen langt oppi halsen:)
dette skal jeg maile til den idiotiske dama. hun skrev i nettdiskusjonen jeg la ut linken til her tidligere, at speltmel IKKE var sunnere enn hvete, at det var det samme.
Det store problemet med dette ,er at det er så dyrt.300 kroner i frakt og 24% moms på det du kjøper. Så dette er min reserveløsning:) .
Var på jakt etter bernaisessens,men det føres bare av de virkelig store kjedene.Bla meny.
PS:er det ikke egg i bernaise da? Den inneholder karbo.
Mulig det, teller ikke jeg som tenker GI.... Jeg har prøvd jevningen og den er genial. Virkelig verd det men du har rett i at det blir dyrt. Jeg bestilte en hel masse samlet og da blir enhetskosten lav for det er en fraktpris uavhengig av mengde.
Egentlig burde man slå seg sammen og bestille samlet.
Skal du lage sauser selv uten at det blir tynnt som vann,må du ha et fortykningsmiddel. Atkins har det,men det koster flesk,det samme med søtningsmiddler.
Bernaissaus kan du lage på Atkinsvis.men essensen finner du bare på butikker som Meny. Ihvertfall der jeg bor.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.