< Tilbake til oversikten

Suppetråden!

#1

Photobscura sa for siden:

Hei tenkte å lage en suppetråd, samle noen lenker fra sidene her.
Akkurat nå er jeg litt slack, så jeg starter det hele med en suppa jeg lagde i dag, som var min aller første hjemmelagde fra bunnen-suppe;) Stolt!

::JORUNS DEILIGE SPINATSUPPE::

Ca to romslige porsjoner:

Ingredienser:
*1 liter vann
*200 gram spinat (frosset)
*3 spiseskjeer smør
*3-4 spiseskjeer hakket purreløk
*2 fedd hvitløk
*ca 1 dl kremfløte
*tre-fire skiver gulost
*1 spiseskje creme fraiche
*1 kokt egg i terninger
*Masse forskjellig krydder (jeg brukte seasoning salt fra Sultan, salt, pepper, provencekrydder med hvitløk i)

Kok opp vann med smøret og krydderet i, tin samtidig opp spinaten i en panne sammen med løk og hvitløk.
Når det er opptint, så hear du det over i vannet, og la det koke opp. Ha i fløten, og la det koke igjen, ha i creme fraiche, og rør ut, ha i osten og rør rundt til den er smeltet inn i suppa, og slå ned varmen og la den småkoke i ca fem minutter.
Når suppa er ferdig kokt (smak deg gjennom hele prosessen!) så har du i bitene av egg.

Nam nam!

Kommer med en post med suppelenker fra hele forumet i neste omgang! Og så blir jeg happy for flere suppe-bidrag, jeg ble jo så gledelig overrasket over min første suppeopplevelse:D


#2

Photobscura sa for siden:

Thaisuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11705&highlight=suppe

Fiskesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10757&highlight=suppe

Neslesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=4949&highlight=suppe

Suppeideer:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3997&highlight=suppe

Brimis premierte supper fra Dagbladet:
www.dagbladet.no/nyheter/2005/10/21/447085.html

Grønn suppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3200&highlight=suppe

Energi-suppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1223&highlight=suppe

Italiensk fiskesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=966&highlight=suppe

Suppe med reker
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=972&highlight=suppe

Suppe med lite karbohydrater:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=915&highlight=suppe

Betasuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11747&highlight=suppe

Avocadosuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=965

Fiskelinsesuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2029

Blomkål- og brokkolisuppe
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=760

Fiskesuppeaktig middag
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1119

Fiskesuppa mi!:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=11704

Lekker avocadosuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10307

Tandoori hot kyllingsuppe
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9456

Annes kyllingsuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7043

Indisk karrisuppe:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7074

Ingefærduftende laksesuppe
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3149


#3

camryn sa for siden:

Hurra eg fant ein suppetråd!

2010 blir mitt suppeår, nam nam.


#4

Photobscura sa for siden:

Denne hadde jeg helt glemt! Overveldende respons, gitt :p


#5

Chantelle sa for siden:

åå denne tråden her har ikke sett før heller! og jeg som er så glad i supper da:)
men..er vel mye fløte og ost her...sukk...bli ikke helt det samme uten. prøver bytte ut fløte med kokosmelk og kutte ut osten..evn ha manchego(parmesan-lignende ost av geit/får) av og til...
Men mye bra utgansgspunkt her. takk! :D


#6

Photobscura sa for siden:

Ja, dette var før jeg begynte å reagere skikkelig på meieriprodukter. Men kyllingsuppe med kokosmelk er jo snadder, thom ka gai, f.eks!


#7

A-p-o-c sa for siden:

Denne skal jeg abbonnere på! Suppe er godt!

Takk for kjempefin tråd, Photobscura. :)


#8

Pearl sa for siden:

Hurtiglaget Tomatsuppe med Youghurt

I løk
2-3 hvitløksfedd
1/2 chili
2 bokser knuste tomater
2-3 dl youghurt
Biter av skinke/røkt kalkun/pølse/egg

Løk i småbiter surres sammen med hvitløk og chili. Kokes opp sammen med tomatbokser og youghurt. Ha oppi biter av kjøtt eller egg.

Passer for meg nå som jeg ikke er i ketose, men likevel lavkarbo.


#9

trillian78 sa for siden:

Mmmm... Suppe!

En av mine yndlingssupper er "Asiatisk suppe med kylling og scampi". Umiddelbart ser den ut som masse jobb. Men det er den ikke. Veldig rask og enkel. Ganske sterk, men utrolig god :sikle:

2 porsjoner

2 dl Vann

2 dl Kokosmelk

1/2 Buljongterning av høns

1/2 Lime

1/2 - 1 ss Chilipasta (sambal oelek)

1 1/2 ss Ingefær, frisk

3/4 ss Fiskesaus (asiatisk)

150 - 200 g Kyllingfileter uten skinn

Et par never ferdig kokte og skrelte scampi

1/2 Kinakål eller spisskål

50 g Shiitake-sopp eller evt. annen sopp

2 Vårløk

1/2 Rød chili

1/2 - 1 dl Koriander, frisk


Ha vann, kokosmelk, buljong, finstrimlet limeskall, limesaft, chilipasta, ingefær og fiskesaus i en stor kjele og kok opp.

Skjær kylling i strimler.

Legg i kyllingen og kok i 5 minutter.

Skjær kinakål i strimler. Del soppen i små båter eller skiver. Kutt opp vårløk og finhakk chili.

Ha kinakål, sopp, vårløk og chili i kjelen og kok i 5 minutter til.
Ha i scampiene et minutt før suppa er ferdig. De skal ikke koke, bare varmes opp
Ha halvparten av den hakkede korianderen i suppa og rør rundt.

Smak til suppen.

Server med korianderdryss på toppen.


#10

Photobscura sa for siden:

Nydelig! For ikke å si melkefritt :D. Denne tror jeg at jeg må prøve å mekke!


#11

Charlott sa for siden:

Definitivt jeg også!! :ja:


#12

Kanutten sa for siden:

Synes sykehussuppa er god jeg. Den vel så omstridte sykehussuppa :p.

Man tager:
Hodekål
Grønn paprika
Løk
Tomater
Selleri
(Chili)

Koker alt sammen med ei god kraft.. Knallgod suppe!!!


#13

Carisma sa for siden:

Den har tatt fullstendig knekken på min evnte til å verdsette tomatsauser/supper og kokt paprika hvertfall! Nesten kokt kål også, men det kom seg heldigvis igjen... :rolleyes: Jeg syns suppa er ufyselig :D Men det hjelper kanskje om den er ett måltid, ikke 4-5 måltider hver dag i 14 dager (og har gjæret på slutten...)


#14

Kanutten sa for siden:

:lol: Synes den er herrlig jeg! Men i et familiemøte ble det vedtatt at jeg måtte fjerne den fra kjøleskapet... Flere dager med suppe gikk i dass... rett og slett... SUKK!! :(


#15

Photobscura sa for siden:

Åh, herregud Trillian! Jeg ELSKER deg!
Nå måtte jeg nøye meg med en ''fattigmannsversjon'', scampi hadde jeg ikke, så jeg tok ekstra kylling i stedet for, jeg hadde ikke sambal oekek eller chili, så jeg brukte chilipulver i stedet, jeg måtte kutte ut fiskesausen ... Jeg hadde ikke kål, men hehe, tok i purre i stedet for, og så hadde jeg ikke frisk koriander, så det ble tørket. Men essensen blir jo den samme, og OH MY GOD! Jeg tør nesten ikke å forestillle meg hvor god denne blir med korrekte ingredienser! Og jeg lagde dobbel porsjon, og det som er litt deilig med kokosretter, er at kokosen blir litt mer kremete over tid. Nam!


#16

Supera sa for siden:

Bali kyllingsuppe/gryte

4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
1 boks kokosmelk (kunne egentlig hatt to bokser til dette her)
Gjerne litt baconfett
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)

Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Ferdig.



#18

Lille34 sa for siden:

Her er det mange suppe jeg skal prøve framover :p Passer ypperlig når man har sting på innsiden av leppa som medfører litt problemer med å tygge :)



#20

Tidl. Medlem sa for siden:

Solfrid spesial;
1 ltr vann, 2 terninger buljong, 1 boks cream fraiche! Surr i olje el.annet 1 løk,1 purre, 1 rød paprika, 1ts karri, 1 ts korriander før du hiver det i suppa sammen med 1 revet kylling, eller til fest kyllingfiletbiter. Mmmm den er veldig god og tror ikke den er så gæærn på karber. Man spiser jo ikke hele suppa heller. Fikk denne av ei vennine for mange år siden. (P.s helt ny her hvis jeg tråkka i baret nå)


#21

oNora sa for siden:

Jeg elsker suppe!

Thaisuppe med kylling
2 chili
1 løk
3 fedd hvitløk
2 paprika
200 g champignon
smør til fresing av grønnsaker

1 l hønsebuljong
400 ml kokosmelk
300 g kyllingfilét
1 purreløk
1 ss revet ingefær
revet skall og saft av 1 lime
(salt)
fersk koriander

Fres chili, løk, hvitløk, paprika og champignon i smør. Spe med buljong og kokosmelk. Småkok i 5 min.
Strimle filétene og purreløkene og ha i suppa sammen med ingefær og lime. Kok ca 10 min på svak varme. Smak evt. til med salt. Dryss over fersk koriander.


#22

oNora sa for siden:

Sa jeg at jeg elsker suppe? :D

Purreløksuppe
4 store purreløk
2 store løk

Tilsett 1 liter buljong/kraft
Kokes mørt.

Tilsett 3 dl fløte
250 g smøreost (Kavli naturell bruker jeg)

Gi suppa et lett oppkok.
Rør inn 100 g opphakka skinke og dryss over revet hvitost.

Server og nyt! :)


#23

swimzy sa for siden:

denne skal jeg følge med på fremover:)


#24

Moogie sa for siden:

takk for så mange gode suppeoppskrifter!


#25

CosiFanTutta sa for siden:

Veldig bra tråd!!

Reke og kveite suppe

...litt upresis oppskrift, da jeg tar det på feelingen

Skrell rekene
Smelt smør, og surr hvitløk og 3-4 sjalottløk i en stor kjele
Ha i noen desiliter hvitvin, og reduser til halve
Ha i alt rekeskallet
1 1/2 liter vann
Kok i 20 minutter (ikke lenger)
Jeg har også i det jeg måtte ha av grønnsaker som synger på siste vers
Chilibiter (som jeg oppbevarer i frysen)
Laubærblad
Salt og pepper
Nykvernet muskat

Sil kraften
Ha i kremfløte (omkring 2 dl) og et par skjeer Crème Fraîche
Smak til med krydder, salt, pepper, chili, muscat, fersk gressløk
Ha i kveite i biter - trekk i noen minutter til kveiten er klar
Ha rekene i helt til slutt, og la stå i 1 minutt (uten å koke)

Nyydelig festmat, med 8 karber for hele gryten :)


#26

Kanutten sa for siden:

Kopiert fra Tine.no

   <strong>Ingredienser</strong>
  •          <strong>1 </strong> blomkålhode , ca 300g
    
  •          <strong>8 dl</strong> hønsebuljong , vann + terning
    
  •          <strong>0.5 dl</strong> hvitvin
    
  •          <strong>2 dl</strong> TINE Matfløte
    
  •          <strong>Dressing:</strong>
    
           <strong>1 dl</strong> TINE Crème Fraîche Lett
    
  •          <strong>1 dl</strong> Jarlsberg revet
    
  •          <strong>Garnering:</strong>
    
           <strong>150 g</strong> stekte småbiter av bacon
    
  •          <strong>2 ss</strong> hakket persille
    
  •          <strong>1 ss</strong> revet sitronskall
    

    Et blomkålhode er utgangspunktet for denne mettende suppen. Her serveres den med Crème Fraîche og stekt bacon blandet med persille og sitron.

     <strong>Slik gjør du</strong>
    
  •          <strong>Blomkålsuppe:</strong>
    

Rens blomkålhodet og skjær det i mindre biter. legg blomkålbitene i en kjele sammen med buljong og vin.

Kok opp og la det koke 8 - 10 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak godt til med salt og nykvernet pepper.

  •          <strong>Garnering:</strong>
    

Stek baconbitene og bland disse med hakket persille og revet sitronskall.

  •          <strong>Ved servering:</strong>
    

Server suppen med baconbitene og Crème Fraîche i skåler ved siden og godt brød til.


#27

Tingelin sa for siden:

Hvorfor er ikke denne tråden klistret!?!?! Den jo bli det!!!:stortsmil


#28

Licota sa for siden:

Suppesuppesuppe! :)

Licotas tomatsuppe: (rekker til 2 porsjoner til 1 person :D)

1 boks hermetiserte hakkede tomater
2 små buljongterninger
En halv boks(bruk hermetikkboksen) vann
1 dl kremfløte
Salt og pepper
1 liten løk
Olivenolje
1-2 fedd hvitløk

Så her gjør du:

Kutt opp løken og fres den i oljen/smøret sammen med hvitløken til den blir blank. Slå over boksen med tomater, ha opp i buljongterningene og vannet. Salte og pepre, smak til med fløten. Ha gjerne oregano og basilikum oppi og om du liker det.

La koke i 10 minutter. Om du ønsker at suppen skal være jevnet så ta en runde med stavmikseren. Server med kokt egg.

Totalt tar denne suppa 20 minutter å lage, og det er ikke lenger enn det tar å lage posesuppe. Samt at den smaker tusen ganger bedre...


#29

ladyharley sa for siden:

Fant denn her inn og skal prøve den, kutter ut løken og erstatter soyafløte med kremfløte. Så får vi se

6personer

1 brokkolibukett
1 blomkålhode
1/2 løk finhakket
2 ss meierismør
1 liter vann eller kraft
1dl soyafløte eller kesam
salt/pepper

  1. Skyll og kutt blomkål og brokkoli i smnå buketter

  2. Fres løken blank i smør og tilsett bukettene. La det surre i 1 min.

  3. Hell kraft eller vann over og la det koke til de er nesten møre. Bruk stavmixer og kjør til suppen er fin og glatt. Tilsett soyafløte og smak til med salt og pepper.


#30

Kanutten sa for siden:

:love: Bra, jeg er suppoman!!!


#31

Photobscura sa for siden:

Hurra! Så flott, Arnakristin :heia:!


#32

vimsen85 sa for siden:

Har hatt skikkelig lyst på suppe i det siste. Lagde tomatsuppe forrige uke. Men dette såg jo fantastisk ut. Mange muligheter :D


#33

Paris sa for siden:

Åh... jeg elsker å lage suppe - takk for denne! :love:


#34

trultemamma sa for siden:

abonnerer

Masse herlig suppe :glis:

:sikle:


#35

Kanutten sa for siden:

SELLERIROTSUPPE MED SPEKEBACON

Ingredienser:
200 g sellerirot
4 dl hønsekraft
3 dl kremfløte
1 dl melk
50 g Økologisk Røros Smør
100 g Spekebacon fra Bjorli Fjellmat
1 ss finkuttet gressløk
4 Vannkringler
Sellerirot kuttes i terninger og kokes under lokk med kraft, fløte, melk og smør.
Kjøres i blender og siles. Ta vare på den avsilte purèen
Spekebaconet freses i eget fett til den er sprø, og blandes med gressløk.
Legg en skje med sellerirotpurè og topp med flesk og skummende suppe.


#36

nellie sa for siden:

Jeg lager alltid så kjedelige supper.. men akk så godt det er lell. I dag kokte jeg opp 1 blomkål og 1 løk, kjørte det med stavmikser, smelta i litt smør og helte på en 6-7-8 dl med helmelk, salta og pepra og akk så deilig..


#37

Supera sa for siden:

Photobscura: denne kan du jo lett lage meierifri. ;) Erstatt fløten og CF med kokosmelk og dropp gulosten. Just saying. ;) Jeg lagde en lignende versjon i går, men med masse kylling og hakkede nøtter. Det er så fantastisk godt med spinat! :love:


#38

Photobscura sa for siden:

Ja, det har du rett i!


#39

Kanutten sa for siden:

Lagd løksuppe i dag!!! Knallgod!

400 gram løk
1 liter vann
kyllingbuljong

Kutt løken i biter, surr på panna, ha i kasserolle, tilsett vann og kok i ca 20 min. Ferdig! :sikle:


#40

Klara sa for siden:

Perfekt dag å lage suppe på, og å finne denne tråden!

abbonerer


#41

Klara sa for siden:

~ ¤ Sterk tomatsuppe for selvmedliden sjukling ¤ ~

Når man er syk og ikke orker lage mat eller å handle, er det deilig å slenge sammen noe fra skapene. Denne er chilisterk og henter inspirasjon fra Mexico.

1 ss smør/stekeolje
2 ss grovhakket løk
3 fedd hvitløk
1 ss tacokrydder*
1 grovhakket soltørket tomat
1 boks grovhakket tomat
1/4 ts chipotlepasta**
1 terning kyllingbujlong
3 dl vann
1 ss rømme
1 ss revet ost

Varm smør/stekeolje i en kjele. Ha i løken og stek den myk. Ha i hvitløken, og surr i noen minutter. Ha i krydderet og la det varmes i noen sekunder. Hell over tomatene, ha i soltørket tomat, chipotle og buljongterning. Ha i 3 dl vann, og la det koke i 10 min.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Spe med vann hvis du vil ha en tynnere suppe.
Hell suppen over i en bolle, ha i rømme og revet ost.

*Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finnes det mange av, både på forumet og ellers på nettet.

**Kan sløyfes. Ikke alle liker den røkte smaken, jeg synes det gir en spennende dybde til tomatsmaken.


#42

Supera sa for siden:

Klara: Tror du har blandet sammen stjernene. ;)

Hm, kan ikke huske å ha sett chipotle i butikkene her, men jeg skal absolutt lete etter det nå! Jeg liker røkt smak!


#43

Klara sa for siden:

He he, takk Supera! Skal rette det opp! Til mitt forsvar så er jeg faktisk syk :D

Jeg fant det endelig på Mega, i tacohyllen. Litt rar smak, men taco er ikke det samme uten nå :smile:


#44

vaskeklut sa for siden:

Ja, hvorfor er ikke denne klistret? Kan noen klistre den?


#45

Sivensvans sa for siden:

Denne lagde jeg med fersk torsk og scampi i dag....mmm....KJEMPEGODT!


#46

Colt-pixy sa for siden:

Dette er jo himmel på jord for en suppe elsker som meg!


#47

Qlio sa for siden:

Jeg elsker supper! Tusen takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.