Hei tenkte å lage en suppetråd, samle noen lenker fra sidene her.
Akkurat nå er jeg litt slack, så jeg starter det hele med en suppa jeg lagde i dag, som var min aller første hjemmelagde fra bunnen-suppe;) Stolt!
::JORUNS DEILIGE SPINATSUPPE::
Ca to romslige porsjoner:
Ingredienser:
*1 liter vann
*200 gram spinat (frosset)
*3 spiseskjeer smør
*3-4 spiseskjeer hakket purreløk
*2 fedd hvitløk
*ca 1 dl kremfløte
*tre-fire skiver gulost
*1 spiseskje creme fraiche
*1 kokt egg i terninger
*Masse forskjellig krydder (jeg brukte seasoning salt fra Sultan, salt, pepper, provencekrydder med hvitløk i)
Kok opp vann med smøret og krydderet i, tin samtidig opp spinaten i en panne sammen med løk og hvitløk.
Når det er opptint, så hear du det over i vannet, og la det koke opp. Ha i fløten, og la det koke igjen, ha i creme fraiche, og rør ut, ha i osten og rør rundt til den er smeltet inn i suppa, og slå ned varmen og la den småkoke i ca fem minutter.
Når suppa er ferdig kokt (smak deg gjennom hele prosessen!) så har du i bitene av egg.
Nam nam!
Kommer med en post med suppelenker fra hele forumet i neste omgang! Og så blir jeg happy for flere suppe-bidrag, jeg ble jo så gledelig overrasket over min første suppeopplevelse:D
åå denne tråden her har ikke sett før heller! og jeg som er så glad i supper da:)
men..er vel mye fløte og ost her...sukk...bli ikke helt det samme uten. prøver bytte ut fløte med kokosmelk og kutte ut osten..evn ha manchego(parmesan-lignende ost av geit/får) av og til...
Men mye bra utgansgspunkt her. takk! :D
En av mine yndlingssupper er "Asiatisk suppe med kylling og scampi". Umiddelbart ser den ut som masse jobb. Men det er den ikke. Veldig rask og enkel. Ganske sterk, men utrolig god :sikle:
2 porsjoner
2 dl Vann
2 dl Kokosmelk
1/2 Buljongterning av høns
1/2 Lime
1/2 - 1 ss Chilipasta (sambal oelek)
1 1/2 ss Ingefær, frisk
3/4 ss Fiskesaus (asiatisk)
150 - 200 g Kyllingfileter uten skinn
Et par never ferdig kokte og skrelte scampi
1/2 Kinakål eller spisskål
50 g Shiitake-sopp eller evt. annen sopp
2 Vårløk
1/2 Rød chili
1/2 - 1 dl Koriander, frisk
Ha vann, kokosmelk, buljong, finstrimlet limeskall, limesaft, chilipasta, ingefær og fiskesaus i en stor kjele og kok opp.
Skjær kylling i strimler.
Legg i kyllingen og kok i 5 minutter.
Skjær kinakål i strimler. Del soppen i små båter eller skiver. Kutt opp vårløk og finhakk chili.
Ha kinakål, sopp, vårløk og chili i kjelen og kok i 5 minutter til.
Ha i scampiene et minutt før suppa er ferdig. De skal ikke koke, bare varmes opp
Ha halvparten av den hakkede korianderen i suppa og rør rundt.
Den har tatt fullstendig knekken på min evnte til å verdsette tomatsauser/supper og kokt paprika hvertfall! Nesten kokt kål også, men det kom seg heldigvis igjen... :rolleyes: Jeg syns suppa er ufyselig :D Men det hjelper kanskje om den er ett måltid, ikke 4-5 måltider hver dag i 14 dager (og har gjæret på slutten...)
:lol: Synes den er herrlig jeg! Men i et familiemøte ble det vedtatt at jeg måtte fjerne den fra kjøleskapet... Flere dager med suppe gikk i dass... rett og slett... SUKK!! :(
Åh, herregud Trillian! Jeg ELSKER deg!
Nå måtte jeg nøye meg med en ''fattigmannsversjon'', scampi hadde jeg ikke, så jeg tok ekstra kylling i stedet for, jeg hadde ikke sambal oekek eller chili, så jeg brukte chilipulver i stedet, jeg måtte kutte ut fiskesausen ... Jeg hadde ikke kål, men hehe, tok i purre i stedet for, og så hadde jeg ikke frisk koriander, så det ble tørket. Men essensen blir jo den samme, og OH MY GOD! Jeg tør nesten ikke å forestillle meg hvor god denne blir med korrekte ingredienser! Og jeg lagde dobbel porsjon, og det som er litt deilig med kokosretter, er at kokosen blir litt mer kremete over tid. Nam!
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
1 boks kokosmelk (kunne egentlig hatt to bokser til dette her)
Gjerne litt baconfett
Litt raspet ingefær (noen cm)
Karri
Pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Ferdig.
Solfrid spesial;
1 ltr vann, 2 terninger buljong, 1 boks cream fraiche! Surr i olje el.annet 1 løk,1 purre, 1 rød paprika, 1ts karri, 1 ts korriander før du hiver det i suppa sammen med 1 revet kylling, eller til fest kyllingfiletbiter. Mmmm den er veldig god og tror ikke den er så gæærn på karber. Man spiser jo ikke hele suppa heller. Fikk denne av ei vennine for mange år siden. (P.s helt ny her hvis jeg tråkka i baret nå)
Thaisuppe med kylling
2 chili
1 løk
3 fedd hvitløk
2 paprika
200 g champignon
smør til fresing av grønnsaker
1 l hønsebuljong
400 ml kokosmelk
300 g kyllingfilét
1 purreløk
1 ss revet ingefær
revet skall og saft av 1 lime
(salt)
fersk koriander
Fres chili, løk, hvitløk, paprika og champignon i smør. Spe med buljong og kokosmelk. Småkok i 5 min.
Strimle filétene og purreløkene og ha i suppa sammen med ingefær og lime. Kok ca 10 min på svak varme. Smak evt. til med salt. Dryss over fersk koriander.
...litt upresis oppskrift, da jeg tar det på feelingen
Skrell rekene
Smelt smør, og surr hvitløk og 3-4 sjalottløk i en stor kjele
Ha i noen desiliter hvitvin, og reduser til halve
Ha i alt rekeskallet
1 1/2 liter vann
Kok i 20 minutter (ikke lenger)
Jeg har også i det jeg måtte ha av grønnsaker som synger på siste vers
Chilibiter (som jeg oppbevarer i frysen)
Laubærblad
Salt og pepper
Nykvernet muskat
Sil kraften
Ha i kremfløte (omkring 2 dl) og et par skjeer Crème Fraîche
Smak til med krydder, salt, pepper, chili, muscat, fersk gressløk
Ha i kveite i biter - trekk i noen minutter til kveiten er klar
Ha rekene i helt til slutt, og la stå i 1 minutt (uten å koke)
Licotas tomatsuppe: (rekker til 2 porsjoner til 1 person :D)
1 boks hermetiserte hakkede tomater
2 små buljongterninger
En halv boks(bruk hermetikkboksen) vann
1 dl kremfløte
Salt og pepper
1 liten løk
Olivenolje
1-2 fedd hvitløk
Så her gjør du:
Kutt opp løken og fres den i oljen/smøret sammen med hvitløken til den blir blank. Slå over boksen med tomater, ha opp i buljongterningene og vannet. Salte og pepre, smak til med fløten. Ha gjerne oregano og basilikum oppi og om du liker det.
La koke i 10 minutter. Om du ønsker at suppen skal være jevnet så ta en runde med stavmikseren. Server med kokt egg.
Totalt tar denne suppa 20 minutter å lage, og det er ikke lenger enn det tar å lage posesuppe. Samt at den smaker tusen ganger bedre...
Fant denn her inn og skal prøve den, kutter ut løken og erstatter soyafløte med kremfløte. Så får vi se
6personer
1 brokkolibukett
1 blomkålhode
1/2 løk finhakket
2 ss meierismør
1 liter vann eller kraft
1dl soyafløte eller kesam
salt/pepper
Skyll og kutt blomkål og brokkoli i smnå buketter
Fres løken blank i smør og tilsett bukettene. La det surre i 1 min.
Hell kraft eller vann over og la det koke til de er nesten møre. Bruk stavmixer og kjør til suppen er fin og glatt. Tilsett soyafløte og smak til med salt og pepper.
Ingredienser:
200 g sellerirot
4 dl hønsekraft
3 dl kremfløte
1 dl melk
50 g Økologisk Røros Smør
100 g Spekebacon fra Bjorli Fjellmat
1 ss finkuttet gressløk
4 Vannkringler
Sellerirot kuttes i terninger og kokes under lokk med kraft, fløte, melk og smør.
Kjøres i blender og siles. Ta vare på den avsilte purèen
Spekebaconet freses i eget fett til den er sprø, og blandes med gressløk.
Legg en skje med sellerirotpurè og topp med flesk og skummende suppe.
Jeg lager alltid så kjedelige supper.. men akk så godt det er lell. I dag kokte jeg opp 1 blomkål og 1 løk, kjørte det med stavmikser, smelta i litt smør og helte på en 6-7-8 dl med helmelk, salta og pepra og akk så deilig..
Photobscura: denne kan du jo lett lage meierifri. ;) Erstatt fløten og CF med kokosmelk og dropp gulosten. Just saying. ;) Jeg lagde en lignende versjon i går, men med masse kylling og hakkede nøtter. Det er så fantastisk godt med spinat! :love:
~ ¤ Sterk tomatsuppe for selvmedliden sjukling ¤ ~
Når man er syk og ikke orker lage mat eller å handle, er det deilig å slenge sammen noe fra skapene. Denne er chilisterk og henter inspirasjon fra Mexico.
1 ss smør/stekeolje
2 ss grovhakket løk
3 fedd hvitløk
1 ss tacokrydder*
1 grovhakket soltørket tomat
1 boks grovhakket tomat
1/4 ts chipotlepasta**
1 terning kyllingbujlong
3 dl vann
1 ss rømme
1 ss revet ost
Varm smør/stekeolje i en kjele. Ha i løken og stek den myk. Ha i hvitløken, og surr i noen minutter. Ha i krydderet og la det varmes i noen sekunder. Hell over tomatene, ha i soltørket tomat, chipotle og buljongterning. Ha i 3 dl vann, og la det koke i 10 min.
Kjør suppen glatt med stavmikser eller i en blender. Spe med vann hvis du vil ha en tynnere suppe.
Hell suppen over i en bolle, ha i rømme og revet ost.
*Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finnes det mange av, både på forumet og ellers på nettet.
**Kan sløyfes. Ikke alle liker den røkte smaken, jeg synes det gir en spennende dybde til tomatsmaken.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.