< Tilbake til oversikten

Søvn

#1

NoSjø sa for siden:

Hei :stortsmil
Jeg er ny i Lavkarboverden, har nå holdt på i 12 dager. Vekten har gått nedover (-4,8) og alt går greit.
Men jeg har gått fra B-menneske til A-menneske :forvirret

Jeg har alltid, da mener jeg alltid i mitt 44 årige liv, elsket å sove lenge. Gledet meg til helgene sånn at jeg kan ligge og dra meg.
Nå våkner jeg rundt 6 hver morgen, forleden var den 05:15 :eek:
Er ikke noe mer trøtt enn tidligere på dagene likevel. Kan kjenne det rundt middagstider at det er godt å legge seg en aldri så liten strekk på sofaen (noe jeg gjør av og til, men får ikke sove alltid da heller)
Har noen vært borti dette?

Resultat av dette er jo selvfølgelig at jeg legger meg tidligere på kvelden, for kroppen sier jo ifra. Ikke at jeg tar skade av dette altså :lol: men uansett tilstand jeg har vært i, så har jeg aldri opplevd dette. Så jeg tenker det har en sammenheng?


#2

Tron sa for siden:

Hei.
Jeg har et inntrykk av at mange som har gått over på lavkarbo kosthold føler at de trenger mindre søvn enn før og således tenker at de har bedret sin søvnkvalitet på grunn av dette.
Finner det naturlig også når en tenker på en høykarbo-kropp som på dagtid er vant med store blodsukkersvingninger som møtes med sukker påfyll, mens om natten så kommer det ingenting.


#3

bærrgen sa for siden:

Jeg trenger mindre søvn når jeg har kommet ketose :)


#4

HP sa for siden:

Jeg er også et B-menneske som blir A-menneske når jeg er i ketose. Jeg blir også trøtt tidligere på kvelden, og sover mye bedre (men selv om jeg er lenge oppe så våkner jeg tidlig). At jeg er trøtt igjen om morgenen er ofte en god indikator på om kostholdet, og hormonene, er som det skal være -- periodisk faste (hoppe over frokost, lunsj og snacks (og spise større middag og kvelds)) er for meg en effektiv måte å rette opp igjen.


#5

NoSjø sa for siden:

Takk for svar :blomster:

Ok, så da har det en forklaring :smile:
Er ikke vant med å våkne uthvilt heller, så det er noe nytt...
Har ikke sjans til å sovne igjen når jeg våkner, tidligere kunne jeg ligge lenge å bare trykke på tlf for så sovne igjen, ikke nå lengre!

Men jeg er jo tygd og spyttet ut om kvelden, sånn som nå, har lyst til å legge meg akkurat nu! Men det resulterer jo at jeg sikkert våkner 03:00 eller noe og da blir dagen fryyyktelig lang :eek:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.