< Tilbake til oversikten

Fedons franske - hvordan skal den se ut?

#1

Jordbær sa for siden:

Jeg har prøvebakt Fedons franske sjokoladekake i dag, men jeg har aldri sett hvordan den ser ut :p Den var veldig høy i ovnen, og falt selvfølgelig sammen da jeg tok den ut, men dette regner jeg med er normalt. Men den glasuren, har dere den bare på toppen av kaken eller dekker dere kanter og alt med den? Hos meg ble det nemlig høyere kanter rundt, så går det et lite søkk ned, hvis dere skjønner hva jeg mener.

Jeg tenkte å bake den til et selskap, men jeg synes ikke den ser særlig fin ut, så nå vet jeg ikke lenger :rolleyes:


#2

Jordbær sa for siden:

Og enda en ting jeg lurer på; er dette en kake som ser rå ut inni? Det gjør min sukk


#3

Photobscura sa for siden:

Heihei! Du har nok ikke gjort noe feil, men la den se litt kreativ ut, smør kremen som du vil, avkjøl hele greia og sett den i kjøleskapet til den er helt kald, og skjær opp i små porsjonsbiter.
Du kan jo pynte litt på hver bit, med litt høvla mørk sjokolade, et mintblad eller lignende!
Og du, den er KNALLGOD! Men ikke når den er varm, synes jeg!


#4

Enid sa for siden:

Hei - høres ut som om du har laget den helt riktig! Den skal se litt rå ut inni (da smaker den aller best!) og det er uunngåelig at det kommer et sånt søkk i midten (jeg har aldri laget den uten at det søkket kommer, iallefall). Jeg pleier å fylle det søkket med topping, men ikke ha noe på sidene, da blir den finest. Spiller nesten ingen rolle hvordan den ser ut, ettersom den smaker helt fantastisk! Har kun fått gode tilbakemeldinger på den når jeg har hatt den med i selskap.
Godt med krem ved siden av også... og dersom du er kunstferdig kan du sikkert dekorere med krem eller topping på sidene, men jeg er ei kløne, så da ser det best ut med fyll på toppen :)


#5

Enid sa for siden:

[quote=photobscura;238074
Og du, den er KNALLGOD! Men ikke når den er varm, synes jeg![/quote]
Helt enig, den MÅ være kald. Helst bør den stå i kjøleskap til dagen etter.
:sikle::sikle::sikle::sikle::sikle:


#6

Jordbær sa for siden:

Åh, nå ble jeg glad - tusen takk for svar! Da skal jeg lage den kvelden i forveien, og så skal jeg fylle den med glasur bare i søkket, tror jeg. Lettere å ta den med seg når den er hel.

Takk for tips til dere begge to :D


#7

Hyper sa for siden:

også har jeg kjempelyst å se bilde;)...sikle


#8

Jordbær sa for siden:

Smør dere hele formen, eller bruker dere bakepapir i bunnen?


#9

Photobscura sa for siden:

Jeg smørte den i alle fall, men så skjærer jeg den også i biter. Kanskje letter å få den hel ut når man har i bakepapir, uten at jeg kan si jeg har noen erfaring på området.


#10

Jordbær sa for siden:

Bilde av denne utgaven skal jeg love deg at du ikke får se.
Halve kaken har glasur bare i søkket, den andre halvparten er det gjort et tafatt forsøk på å dekke kantene med glasur :lol:


#11

Hyper sa for siden:

Noen andre som har bilde av denne kaken da?..Og oppskrift?...snopesyk


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.