Jeg har prøvebakt Fedons franske sjokoladekake i dag, men jeg har aldri sett hvordan den ser ut :p Den var veldig høy i ovnen, og falt selvfølgelig sammen da jeg tok den ut, men dette regner jeg med er normalt. Men den glasuren, har dere den bare på toppen av kaken eller dekker dere kanter og alt med den? Hos meg ble det nemlig høyere kanter rundt, så går det et lite søkk ned, hvis dere skjønner hva jeg mener.
Jeg tenkte å bake den til et selskap, men jeg synes ikke den ser særlig fin ut, så nå vet jeg ikke lenger :rolleyes:
Heihei! Du har nok ikke gjort noe feil, men la den se litt kreativ ut, smør kremen som du vil, avkjøl hele greia og sett den i kjøleskapet til den er helt kald, og skjær opp i små porsjonsbiter.
Du kan jo pynte litt på hver bit, med litt høvla mørk sjokolade, et mintblad eller lignende!
Og du, den er KNALLGOD! Men ikke når den er varm, synes jeg!
Hei - høres ut som om du har laget den helt riktig! Den skal se litt rå ut inni (da smaker den aller best!) og det er uunngåelig at det kommer et sånt søkk i midten (jeg har aldri laget den uten at det søkket kommer, iallefall). Jeg pleier å fylle det søkket med topping, men ikke ha noe på sidene, da blir den finest. Spiller nesten ingen rolle hvordan den ser ut, ettersom den smaker helt fantastisk! Har kun fått gode tilbakemeldinger på den når jeg har hatt den med i selskap.
Godt med krem ved siden av også... og dersom du er kunstferdig kan du sikkert dekorere med krem eller topping på sidene, men jeg er ei kløne, så da ser det best ut med fyll på toppen :)
[quote=photobscura;238074
Og du, den er KNALLGOD! Men ikke når den er varm, synes jeg![/quote]
Helt enig, den MÅ være kald. Helst bør den stå i kjøleskap til dagen etter.
:sikle::sikle::sikle::sikle::sikle:
Åh, nå ble jeg glad - tusen takk for svar! Da skal jeg lage den kvelden i forveien, og så skal jeg fylle den med glasur bare i søkket, tror jeg. Lettere å ta den med seg når den er hel.
Jeg smørte den i alle fall, men så skjærer jeg den også i biter. Kanskje letter å få den hel ut når man har i bakepapir, uten at jeg kan si jeg har noen erfaring på området.
Bilde av denne utgaven skal jeg love deg at du ikke får se.
Halve kaken har glasur bare i søkket, den andre halvparten er det gjort et tafatt forsøk på å dekke kantene med glasur :lol:
Noen andre som har bilde av denne kaken da?..Og oppskrift?...snopesyk
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.