Iset sa for siden:
kan dere ikke sette opp en typisk dagsmeny for dere? hadde vært kjekt å snappet opp noen tips fra andre. skriv hva dere spiser til FROKOST, LUNSJ, MIDDAG og evt KVELDS. pluss mellommåltider hvis dere har det, og snacks.
Iset sa for siden:
kan dere ikke sette opp en typisk dagsmeny for dere? hadde vært kjekt å snappet opp noen tips fra andre. skriv hva dere spiser til FROKOST, LUNSJ, MIDDAG og evt KVELDS. pluss mellommåltider hvis dere har det, og snacks.
Skorpia sa for siden:
Er litt usikker på hvor du vil hen med det spørsmålet, er det intro, eller vedlikeholdsfasen du mener?
Kunne jo satt opp noen eksempler,men du må selv finne ut av hvor mye karbo du tåler for fortsatt å gå ned i vekt.
Uansett råd til alle:
Les den nye slankerevolusjonen,den er viktig for å forstå hvorfor vi spiser som vi gjør:)
Klem Skorpia
Iset sa for siden:
hei Skorpia:)
ja jeg har den boken og Atkins for livet og, men jeg kunne bare tenke meg å se forskjellige dagsmenyer fra dere. helstr intro-fasen, for det er den jeg er på nå:)
Skorpia sa for siden:
Neida bare tuller:DJeg blir akkurat nå jaget fra dataen, dattern min forlanger innpass, skal se hva jeg kan gjøre, men tviler på om du får deg noen overraskelser:)
HP sa for siden:
Noe å spise:
Skorpia sa for siden:
Introfrokosten(inkludert lunsj)
Er som hos mange andre
spiser egg i alle fasonger til jeg går lei.
Omeletter med skinke og eller bacon
og evt.ost,smøreost.
Eggerøre,med spekeskinke og salat
Salat med kylling,tomat paprika,agurk,ost
Når jeg går lei Blir frokost og lunsj på jobben den berømmelige klipappen
GG-Helseklibrød eller Fiberrik,ofte med smøreoster.
Eller f.eks reker blanda med rekesalat.
Eller noe annet pålegg som ikke inneholder for mye karbo.
Da jeg begynnte på Atkins spiste jeg tunfisk rett av boksen, men overdrev nok litt og har ikke spist tunfisk siden februar i fjor)
Mellommåltidene
God gammeldags baconsvor
ostebiter
av og til ostebiter sammen med kjøttpålegg
Middagen
Koteletter,biff, karbonadedeig,
kylling eller hva jeg måtte finne av rent kjøtt
Stort sett torsk når det gjelder fisk.
Ørret er et helvete å rense,dessuten har jeg vegring.
Et fiskebein i munnen får meg nesten til å kaste opp.
Tilbehør til dette er ofte broccoli og eller blomkål.Evt.Rosenkål kålrot)
Spiser ikke gulerøtter og belgfrukter under intro.
Eller stekt sopp,løk og paprika surra i rømme.
Kveldsmat
Bare hvis jeg er sulten. Ellers kan det være som mellommåltid.
Eller jeg steker meg karbonade lagt på kinakål med smelta ost. evt. litt dressing. Eller kosematen. taco uten skjell og mais.
Spiste taco på soyapannekaker og det var sånn passe ok.
Jobber skift og da blir det litt vanskelig. Jeg kan like gjerne spise middag til frokost når jeg er ekstra matlei, for det er viktig å få i seg noe:)
Iset sa for siden:
wow takk dere. :D
deeluxe sa for siden:
Kan jeg spise fiberrik under introen? evt hvor mange pr dag?? er så kjipt å bare spise pålegg uten noe å legge det på. bruker agurk som "ritz" nå.
Begod sa for siden:
Du kan prøve deg med rugsprø, (tynnt rugknekkebrød) , men det er ca. 5 gram karbo pr rugsprø. Eks. et rugsprø med masse meierismør kalkunfilet og hvitost + proteinshake( aspartam?)med olje er en fin frokost.
deeluxe sa for siden:
JA det er apartam i pritein shaken min men hva er egentlig resultatet av å få i seg dette når man er i ketose? Hvis jeg ikke kan drikke proteinshaken sliter jeg sterkt med å få i meg nok proteiner. I need my shake.
Kristian sa for siden:
Da er nok fiberrik ett bedre alternativ med 3,5g karbohydrat og fiberrik med solsikke er faktisk bare 3g /brød
Skorpia sa for siden:
Beste alternativ er GG-Helseklibrød med 2 gram netkarb.
Den får du kjøpt på helsekost.
Og mener å ha regna ut at det er 2.3 eller 2.7 gram netkarb i fiberrik.
Det er litt mer i den med solsikke
Skorpia sa for siden:
Er du sikker på det?
Husk at solsoikkefrø inneholder mer karbo enn kli.
En må regne netcarb dvs. trekke fra kostfiber.
HP sa for siden:
Eneste alternativ egentlig på introen...
Du finner det også i de fleste velassorterte dagligvareforretninger... ;)
Skorpia sa for siden:
dessuten er den bedre,større skiver tynnere og plass til mere pålegg:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.