< Tilbake til oversikten

Erstatning til soyaprotein som inneholder kun 0,6g KH pr.100g!! :)

#1

**Angelica** sa for siden:

Hei! :)

Jeg har ikke smakt soyaproteinet eller soyamelet, men har lest at mange her inne synes det er vondt på smak.

Bare et lite tips: Jeg bruker proteinet fra tech nutrition. ProZyme heter det, og det selges i flere smaker, derav en nøyral uten smak eller lukt.

Dessuten inneholder det bare 0,6g KH pr 100g i motsetning til soyaproteinet som inneholder 2,8? Eller 2,6? Husker ikke i farten.

Nå har ikke jeg våget å bytte ut hele soya/bakemiks andelen med dette proteinet da, men det sies at det fint kan brukes til baking o.l.

Jeg brukte en liten andel bakemiks (40g) og en stor andel (135g) av dette proteinet i et brød jeg bakte. Dette ble vellykket, og godt på smak.

I neste omgang skal jeg bytte ut hele. :)

Legger ved en link til siden der det selges:

www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=701


#2

Nille sa for siden:

Dette er det samme jeg bruker.

Absolutt best av de jeg har smakt (nå bruker jeg bare det nøytrale og det med vanilje) og anbefales ! :D


#3

stinasol sa for siden:

men hvordan blir dette på konsistens?er det like tynt
som vanlig soyamel/protein pulver og blir
brødene svampete sånn som med for eks bakemixene?


#4

**Angelica** sa for siden:

Ja, jeg tror det blir nesten det samme. Brødet jeg bakte ble hvertfall litt svampete, men helt greit! :) Nesten som vanlig grovt brød synes nå jeg. :)


#5

Distrea sa for siden:

Dette pulveret kan erstatte soyaprotein helt?


#6

Nille sa for siden:

Det funker for meg, -og min oppskrift. Jeg bruker ikke bakemiks eller soya. Men det kommer litt an på hva annet du har oppi brødet. Jeg har mer nøtter og frø enn protein og det går bra.men om du har mer protein enn nøtter og frø er det mulig det ikke funker like bra. Det kommer også an på hvor grovt du lager: Mitt er veldig grovt, det eneste jeg hakker litt er valnøtter, ellers er det hele nøtter og frø.

Prøv deg frem!


#7

Distrea sa for siden:

Så fint :) Skal bestille med den gang.
Takk for nyttig tråd:p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.