Ja jeg mener det altså. Den er utrolig dum. Vil tydeligvis "huske" gamle dumme måter å takle ting på enn de nye, fine måtene jeg prøver å lære den.
Hva jeg mener? jo- går på lavkarbo da. Funker fint som bare det egentlig. Men hva skjer? EN kjip dag på jobb med massivt stress + + + så SKRIKER kroppen etter karbo. Jeg har ennå ikke kastet meg over kanelbollene i butikkhylla, men det er like før jeg hiver meg i bilen for å få tak i.
Nå er sikkert dette like mye mentalt som fysiologisk. Men likevel tar jeg imot alle tips om hvordan jeg skal la vær å kjøre til butikken, med takk. (og det å hive bilnøkkelen ut i snøen er ikke et reelt valg siden jeg må på jobb i morgen :p )
heisann,hehe...du vist du har skikkelig søt sug der du
ikke klarer å la vær så spis heller noe lovlig godt da...det er tonnevis som
er like godt/bedre enn sukkerklumpene i butikken..prøv kanel kjeksene
fra cavalier for eks(de får du kjøpt på helsekosten) de smaker
bare helt nydelig..eller lag sara bernard små kaker(oppskrift ligger
her på forumet)...du får også atkins vaffler/pannekaker og muffins
som smaker som vanlige(helsekosten) MEN sef. det beste er jo å
styre unna alt!!! bare sier at vist du først ikke klarer å la vær så
spis heller noe godis som er lov..ps smoothie er jo også et godt alternativ da... ;)
Å kjenner meg så uendelig godt igjen... Stress, kjipe ting og dårlige dager velter hele karbolasset for min del også...
Rart at noe psykisk kan oppleves så konkret fysisk!
Som du sier: Dumme dumme kroppen!
Tips til nødløsninger dersom du bare MÅ ha det og ikke klarer å holde deg:
-Nøtter og aprikos
-Bær med vaniljekesam
-Kakao (helmelk, kakaopulver fra Regia/Valrona), litt søtning
Jeg har hørt at krom skal stagge søtsuget. Har ikke prøvd det selv, men kanskje verdt det! Du får kjøpt det på helsekost.
Men en vakker dag forsvinner søtsuget helt! Du kommer til å takke deg selv for at du har holdt ut:)
Krom skal hjelpe med søtsuget. :klem: Det er ikke godt å ha et slikt sterkt søtsug. Men det søtsuget ditt ... Er det litt slik at du spiser for å døyve følelser også? I så fall kan det jo være nyttig å tørre å gå inn i følelsen og utforske den og bearbeide den istedet også.
Men, etter hva jeg har forstått, når man går "cold turkey" på karber fra raffinerte matvarer og sukker, så vil kroppen en liten stund sette seg på bakbeina, særlig om man har inntatt mye av det.
Men det er når kroppen går fra å brenne karber til å brenne fett at det fysiologiske behovet forsvinner. Har du kommet godt i gang med vekttapet så er det nok på tide å se på andre årsaker, som Lise nevner.
Men det ser ut til at krom kan være verdt et forsøk:)
Jeg "trenger ikke" søtt lenger slik som før jeg begynte på lavkarbo, men grunnen til at jeg craver det nå er helt og fullt psykisk. Det er en litt annerledes følelse, men det føles jo uansett like sterkt, så man skal ikke kimse av det!
Prøver alltid å tenke etter hva som gjør det, hva som utløser søthungeren, og løsningen ligger som oftest ganske opp i dagen.
Om jeg klarer å gjøre noe med det er jo en annen sak. Som oftest kan en kopp te være redningen, eller noe nøtter og aprikos. Men enkelte dager så må 70% sjokkisen fram uansett.
Håpet er på sikt å kunne KUN kose meg med mat, ikke spise for å døyve ting hver gang noe butter i mot. Jobber med saken, og I'm gettin' there ;)
hmmm for meg er det faktisk omvendt...jo bedre jeg
har det jo mer har jeg lyst på nam...feire liksom..
har jeg det ikke bra eller noe går meg imot så føler
jeg ikke for å spise noenting egentlig... forskjellige vi er :o
alle ting er verd å tenke gjennom :ja: :rolleyes:
Det er jo egentlig genialt, å treate seg selv med ting som ikke har med noe man putter i munnen å gjøre!
Tenne masse stearinlys, og ta et aromatisk bad, ta en tur til frisøren og få en hårvask og hodebunnsmassasje (gå til Hyper når hun er frisk fra influensa:D), ta en ansiktsmaske, se i gamle fotoalbumer og mimre litt om gamle dager, ta et fotbad, ring en gammel venn, eller mamma!
Det er så mye man kan "erstatte" det man før så på som en belønning eller trøst.
Men det er jo sukker i syltetøy, jo! Da er det val bedre å bruke frosne bær som man tiner opp og strø over litt søtning!
Honning er heller ikke særlig bra for lavkarbere, og som Nille ofte sier, og som er så utrolig sant, det er ikke lurt å bytte ut en avhengighet med en annen.
Man skylder seg selv å ta tiden til hjelp og virkelig overvinne det. Å ha søtsug eller å måtte spise noe sukkerrikt er ikke naturlig!
Å kose seg med sunn god og ren mat og bli passe mett er naturlig.
Og når man så har fått det som kan relateres til avhengihet på avstand, så kan man, dersom kroppen og hodet tåler det unne seg noe nå og da, men ikke fordi man bare må, men fordi man har lyst på! Det er fine sukkererstatninger der ute, og ikke undervurder den fantastisk voksne smaken på sjokolade fra 75 prosent oppover!
En av de mer prissatte tingene jeg har funnet ut av er min egen gourmetiske sans, som har blitt bedøvet over flere år med tomme kalorier gjennom ferdigmat og hjernedød spising av sjokkis og dets like.
Nå kjenner jeg virkelig de fantastiske dypere smakene av f.eks mørk mørk sjokolade, av flere krydder, av en skikkelig moden ost og en flott vin.
Lettvint, nei, ikke nødvendigvis, men pokker så mye mer tilfredstillende!
(Nå babler jeg igjen:))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.