Har svimlet meg inn her på lavkarbo forumet, hørte rykter at det er folk her som går på ketolyse :)
Er på min 1. dag i ketolyse-livet mitt :)
Alle tingene er kjøpt inn fra ketolyse.no, har handlet mat og har kastet æsj-mat ut av skapene. Håper på at søtsuget skal gi seg selv om jeg er på min første dag he he he
Har mål å ta av 20 kilo i første omgang :)
har ett spørsmål til dere som går på ketolyse, jeg sliter litt med å svelge ned soyabrødet. Har dere noen tips som jeg kan ersatte den med?
Hei og velkommen hit!
Skjønner deg godt når det gjelder soyabrødet, men her skal du nok finne råd! Har hentet fram "Den store brødbake-lenken" til deg, og der finnes det "grovbrød-varianter" også uten bakemiks eller soyaprotein.
Søk også i matoppskriftene - en ny verden åpner seg ;)
Lykke til!
så bakemiksen er heller ikke god?
blir bare litt mer skeptisk etter den brøden jeg bakte skjønner du :)
er helt grønn på dette selv om jeg har lest boka fra rygg til rygg.
forresten en ting...
det står ikke så mye om grønnsaker i boken, men surfet litt gjennom trådene her. Så hvis jeg forstår det rett så bør jeg ha grønnsaker ofte pr dag? For eller så går jeg ikke ned i vekt? eller er jeg helt på bærtur nå?
Hei og velkommen hit...:p
Jeg bruker bakemix, og det er uten smak. Baker Hildeborgs brød etter oppskrifta på boksen, og det syns både gubben og jeg er godt. Har ikke turt å bruke soyamel, pga smaken.
Grønnsaker bør du ha til hvert måltid. Les side 93 i boka: "Ketolysekuren kan ikke gjennomføres uten at du spiser grønnsaker og salat hver dag" De fleste karbohydratene bør komme fra grønnsaker. Det er veldig viktig. Og at du drikker mye vann. 2,5-3 liter dagen...
Hvis du MÅ ha brød, anbefaler jeg absolutt Prinsessebrød UTEN soyaprotein, det smaker godt, ingen bismak, ingen "kunstige" tilsetninger.
Selv har jeg prøvd å tenke annerledes, ikke lete etter så mye erstatninger.. Så jeg spiser stort sett bare pålegg til typiske brødmåltider.. og litt mer kjøtt og andre grønnsaker til middag istedenfor å finne på "poteterstatning, brøderstatning, pastaerstatning, pizzaerstatning" hele tiden.. da tenker man bare mer på alt man "går glipp av" er min filosofi :)
Jeg synes dette brødet smaker veldig godt, enten en bruker soyaprotein eller bakemix, - og det ser ut som brød!:D Jeg har for det meste klart meg uten brød. I hovedsak har jeg spist egg/omelett bacon + "litt grønt" til frokost. God blandet salat med fisk, kjøtt, ost eller skalldyr til lunsj og middag med varierte KHfattige grønnsaker (ikke bare salat!!) og kjøtt eller fisk. Brød, rolls, eggepannekaker, muffins o.l. har derimot vært greit å ha når andre spiser brød og kaker. :p
4 store egg
2 dl mager kesam
1/2 - 1 dl rapsolje
30 g sesamfrø
30 g kruskakli
50 g solsikkekjerner
4 ss linfrø
1 ss fiberHusk
1 dl soyaprotein eller Ketolyse bakemix
1 ss bakepulver
2 ts tørkede urter eller litt krydder
Litt salt
Event ca. 1/2 dl vann
Visp eggene godt sammen med kesamen og tilsett oljen.
Mal sesamfrø, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og urter i kverna til stavmixeren el.likn. så det blir til mel. Ha i alt det tørre. Jeg syntes deigen ble litt fast så jeg hadde i ca 1/2 dl vann. (Deigen skal være ca så tykk som tannpasta.)
Smør brødformen litt og legg bakepapir i bunnen. Stekes ved 180 grader i ca.40 min
Hei! Nå har jeg gått på Ketolyse-kuren i snart to uker (med overraskende gode resultater forresten). Min innstilling har vært at jeg må bryte sukker/stivelsesavhengigheten - ergo ingen erstatningsprodukter. Denne avhengigheten er noe jeg må leve med, på samme måte som det daglige nikotinsuget etter å ha vært røykfri i tre år.
På den annen side er det nok lurt å ha både soyabrød og light erstatningsprodukter tilgjengelig til å begynne med - dette gjorde det lettere de første to-tre dagene, før jeg kunne kutte ut dette helt. Nå går det fint! Tror også det blir letter å leve med lite karbohydrater etter dietten hvis jeg har hatt et "bevisst" oppgjør med hvorfor jeg putter slike ting i meg i utgangspunktet :)
Ettersom jeg husker vil en diett med mye sukker/stivelse føre til større mengder av transmittersubstansen serotonin i hjernen - m.a.o. en slags mat-lykkepille. (trøstespising, anyone?). Dette vet sikkert andre her bedre enn meg. Merket dette spesielt ved at slankepillen "Reductil", som delvis virker på samme måte, fjernet dette søtsuget hos meg. (Har imidlertid sluttet med Reductil da dette ikke hjalp på selve problemet)
brødet jeg bakte i går var faktisk betre i dag- men ikke helt i min smak. Men brukbart.
Men jeg måtte bli hjemme fra jobben i dag siden jeg var dårlig, hodepinen er helt utrolig. Har proppet i meg paracet og sovet , drukket mye vann og spist som jeg skal i dag. Men hodepinen vil ikke gi slipp.
Hei
Velkommen på Ketolysekuren. Bivirkningene forsvinner. Korrekt bruk av ketolysetablettene medfører at det blir mindre bivirkninger og at du fortere kommer over i fasen med masse energi, godt humør og fravær av sult og søthunger.
Lykke til videre
Torkil :)
Tusen takk Torkild :)
Har merket mye bedringer allerede, og jeg er i ketolyse allerede :)
Hodepinen ga seg en del i går og det er godt , så jeg er iallefall motivert :)
Hei
Når det gjelder grønnsaker og blandet salat, bør man ha det hver dag, men ikke nødvendigvis til hvert måltid. Man kan gjerne ha egg og bacon til frokost, 1/2 avokado med laksesalat ( ny fra delikat, 3 g KH/100g god smak og fet er den) til lunsj og dansk hakkebiff med bearnaisesaus med oppkuttet stekt aubergine, squash, sopp, paprika og litt løk til middag
ostechips til kvelds.
Spiser man ikke grønnsaker og salat i det hele tatt vil kolesterolinnholdet i blodet stige og vekttapet minske.
Good Luck
Torkil ;)
Leste innlegget her - og kom å tenke - Bernaisesaus!
Hvordan lager vi Bernaisesaus?!? For den me poser er jo en del karboer i den... :confused::confused:
Jeg bruker å koke stor porsjon (12 por.) av væsken (sjalottlauk, hvitvin, hvitvinseddik, pepperkorn) og så koker jeg den inn. Så lagrer jeg den i Tupperware. Etterpå er det veldig enkelt å lage bernaisesaus hver gang når jeg bare bruker litt væske og tilsetter smør, 1 eggeplomme og estragon.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.