Som overskriften sier, jeg vurderer å bytte over til Lindberg fra Atkins, men jeg er ikke sikker.
Jo mer jeg leser om de forskjellige diettene, så blir jeg bare mer og mer usikker :confused:
Jeg synes Atkins har vært veldig tungt å følge. Jeg tenker på mat konstant og prøver å planlegge, men synes alt som handler om mat har blitt ett ork.
Da jeg skjeiet litt ut i det siste (fy!) merket jeg at jeg ble mye mettere av skiver og ris/pasta. (er ikke så lett når man jobber på restaurant. Man tar det man har for seg når man får to min tl å spise)
Når jeg har gått på atkins har jeg blitt fort sulten igjen etter hvert måltid. Slik som nå. Jeg spiste en omelett for to timer siden, men ble sulten 30 min etter det. Hva kan jeg gjøre?
Jeg kjøpte "endelig slank" bok forrige uke av en dame som gikk ned 26 kg på 5 mnd. Hun fulgte Lindberg og litt egenkomponert diett.
Jeg merket at forskjellen på det jeg fulgte og det hun gjorde, var at hun hadde ganske lite fett i kosten og brukte en del magre produkter.
I følge det jeg har skjønt... skal man ikke bruke light produkter og man skal spise en del fett på atkins...
Jeg lurer på om jeg må lese atkins bøkene omigjen, eller kjøpe Lindbergboken eller endelig slank, eller prøve å kombinere noe av det der.
Kan noen komme med noen tips til hva jeg kan gjøre?
Hvis du syns det er vanskelig med Atkins så er det egentlig ikke vits i å fortsette med det kostholdet. Du skal trives med kostholdet ditt, det skal ikke være en pest & en plage ! Og Lindberg er et godt valg !
Men du skal uansett ikke bli sulten om du spiser riktig Atkins. Blir du fort sulten er det enten for lite proten, for lite fett eller for lite grønnsaker. Eller en kombinasjon av alle. Alle måltider skal inneholde både fett,proteiner og grønnsaker. Atkins er absolutt ingen lavfett diett nei. Men den siste utgaven av Atkins (fra 2002 - den norske oversettelsen bygger på 1992 utgaven) presiserer at vi må passe på å få i oss det gode fettet og holde oss unna transfett syrer. Atkins vedlikehold er så og si identisk med Lindberg. Du kan spise kornprodukter og fullkornpata f.eks. Veien dit er bare litt lenger enn å gå direkte, siden du plusser på karber etter en bestemt stige. Det kommer litt an på hvordan kroppen din reagerer hvor fort det går.
Men når det er sagt så skal du ikke spise masse lettprodukter på Lindberg heller. Bl.a, magre og syrnede melkeprodukter. men de betyr ikke alle matvarer som er merket "lett". Også der er det viktig at alle måltider skal inneholder fett, proteiner og antioksidanter/grønnsaker. Om enn med fokus mer på proteiner enn fett. Du teller ikke karber, men bruker "tallerken modellen". Der Atkins er blitt strengere enn han var i utgangspunket, har Lindberg blitt littegrann mer liberal enn han var i utgangspunktet. Om du velger å gå over til Lindberg, anbefaler jeg absolutt at du kjøper "Fedons Metode", som er den siste utgaven av Kost i Balanse. Den er oppdatert med nye oppskrifter og måltidsplaner. Etter min mening er den milevis bedre enn den første boka !
Lykke til videre :D
Laget du omelett av 1 vaktelegg da eller? :) Neida, men hvis du spiser nok så bør du være mett i ca. 4-5 timer etter et Atkins måltid. Du må spise deg mett til hvert måltid ellers så funker det ikke. Fedon kan være noe å prøve det er mer variert men du må passe på porsjonene bedre enn på Atkins. På Atkins kan du spise deg mere mett men har mindre valgmuligheter i forhold til hva du kan spise.
Tja jeg har også prøvd Atkins og måtte spise monsterporsjoner for å bli mett. Når ketosen var etablert, så hjalp det på hungeren. Før det, skapte karbosuget en voldsom sultfølelse. Det er noe rart med magen min.
Omelett av 6 store egg, 300 g bacon, 10 cm purreløk og en god fløteskvett skulle tilfredstille en svær tømmerhogger??? Men uten karbo følte jeg at dette måtte til, og var ikke tilfreds. Forstå det den som kan, med en brødskive under hadde jeg spist 2 egg, litt bacon og vært stappmett.
Hovedinnlegger føler at hun må spise brød eller pasta pga tidspress på jobben, og går kansje ut av ketosen ofte. Hun har det kansje som meg, at karbosuget er så overveldende at det overstyrer alle normale magefølelser.
Da er kansje Fedon bedre, hvis en ikke har 100% kontroll på hva en kan spise hele tiden.
Ja, stemmer det at i begynnelsen så må man spise mye for å bli mett, men etterhvert så blir man mere mett på mindre mat. Det er altså ikke noe rart med magen din. Det er bare å gi den riktig mat.
Arrester meg om jeg tar feil men jeg tror du ble mett av brød og ris fordi du da var i ketose. måltidet etterpå ble du ikke mett av fordi du da ikke var i ketose lengre. Tenk over dette.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.