< Tilbake til oversikten

Invitert til 50årsdag - Hva med cognac....?

#1

jorang sa for siden:

Stilte nok dette spørsmålet i feil tråd, og prøver derfor med en ny tråd :)

Skal på 50års-dag til helga. Har derfor lett lenge etter karb-innholdet i cognac, men har ikke funnet det.

Ser at Torkil i sin bok sier at moderate mengder whiskey og blankt brennevin kan nytes. Er cognac annerledes? Regner vel egentlig med det ettersom cognac kan være tilsatt sukker/ karamell - antar disse er fy.

Finnes noen 'klarerte' merker - eller synspunkter på dette?


#2

jankph sa for siden:

Vanlig cognac er helt greitt. All brennevin med 40+ alkoholprosent er i praksis så godt som karbohydratfrie så vidt jeg vet. Søker du på "carbohydrates brandy" i Google får du svar (jeg søker som oftest på engelsk fordi det gjerne gir flere svar). Det eneste minus med alkohol på lavkarbo er man ikke tåler så mye.


#3

jorang sa for siden:

Takk for svar.

Det var på oppslag i wikipedia.no de hevdet at cognac ofte ble tilsatt sukker eller karamell for fargens skyld.
Trodde dette gav et sukkerinnhold i selve drikken, men tilsetningen er kanskje før destillering...

Forresten rart at ikke brennevin finnes i matvaretabellene (...sikkert et 'alkoholpolitisk' valg :rolleyes:)


#4

Gerd sa for siden:

Brennevin 40 og 60 % er 0 karber. Står i matvaretabellen under drikkevare på Lavkarbo.no Ellers er det dårlig info om alkohol ja...


#5

tbear sa for siden:

Du fikk meg til å slå opp på matvaretabellen på forsiden - og der står også verdiene for litt forskjellig sprit (men ikke cognac)...
lavkarbo.no - don't look further :)

Samtidig så jeg at det sto bare 0,2 kh på tørr hvitvin. Kan noen si om det er en kommafeil?


#6

Gerd sa for siden:

Det stemmer. Ikke kommafeil. Værre med søtere viner.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.