har søkt litt på forumet her men finner egntlig bare oppskrifter...
lurer på hva spelt mel er jeg? leste på en pakk økologisk speltmel i butikken i går og der stod det at speltmel ikke har samme innvirkning på blodsukkeret som hvete mel..det stod ikke på pakken hvor mye karber det var i så derfor lurer jeg på,er det noen av dere som bruker det? eller eventulet ikke bruker det,og hvorfor ?
oki,takk,er vist meg som er blind:o så rart at det stod på den pakken
at den ikke hadde innvirkning på blod sukkeret da..vist det er samme gi og...hmm holde meg unna dette jeg da..sukk..
spelt er et mye sunnere alternativ nettop fordi det ikke påvirker blodsukkert i slik grad hvetemel gjør det. man blir mye fortere mett og blir ikke sugen etterpå slik man f.eks. blir av å spise loff, kneip o.l.
Jeg tror du fint kan unne deg en halv skive speltbrød i ny og ne, og hvertfall når du er mål og skal stabilisere vekta.
Nå som jeg er stort sett i mål, bruker jeg bitte litt sammalt speltmel av og til, f eks til å mele seibiff, eller noen ganger når det bare MÅ være brun saus til maten. Resten av familien protesterer overhodet ikke, bortsett fra at datteren syns jeg lager den sausen lovlig tynn.
ok...ble litt nyskjerrig på spelt når jeg så peppes hadde fått spelt bunner
håpte jo litt på at dette kunne være veien tilbake til litt brød i ny og ne men..huff masse karbo da..selv bruker jeg 1 ts hvetemel når jeg lager kjøttkaker eller litt hvete mel til fisk fileter..kansje bare bytte ut med spelt da iallefall :o
Peppes speltbunner er dessverre ikke noe alternativ for oss. Synd, for jeg tenker egentlig at lavkarbolivet er en stadig kamp for å finne ut hvordan vi skal lage pizzabunn. . . :D Sånn egentlig!
Men jeg spiser egentlig bare pizza to ganger i året - dvs, da MÅ og SKAL det være pizza. Det er 1) den norske og 2) den internasjonale finalen i MGP. (:o)
Jeg har eksperimentert litt, men jeg må innrømme at jeg aldri har prøvd f eks Isets bunn - med masse egg og sånn.
Jeg har lagd bunner av bakemix ++, havremel ++, glutenmel ++. og så videre. . .
Ender opp med å ta en liten bolle av den vanlige deigen som jeg lager til de andre, når den ikke har fått alt melet oppi, og tilsette noen blitzede havregryn, litt spelt, og litt av hvert ellers . . . Og så kjevler jeg den syle, syle tynn. Og dynger på med fyll.
Jo mindre "ellers" jeg kan tilsette, jo mer pizza blir det.
Men nå er jo jeg på lifetime maintenance, da. Muligens burde jeg være på noe helt annet - burde tatt meg en Nille-uke nå, for jeg trenger å gå ned de siste kiloene.
ja tror pizza bunnen er det ultimale målet for flere her inne :D
jeg lagde isets pizza 2 første mnd og levde nesten utelukkende
på den...nå blir jeg dårlig bare av å tenke på det hehe...begrensninger
begrensninger :p
Jeg lager den med pannekakebunn jeg, sånn som de spiser den i nederland :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.