< Tilbake til oversikten

Rotgrønnsaker

#1

Frank sa for siden:

Poteter holder vi oss jo langt unna, den saken er grei. Men hva med rotgrønnsaker som gulrot og kålrabi? Mener å ha lest/hørt at man skal være forsiktig med disse også. Kan noen svare meg på hvordan dette forholder seg?


#2

Gerd sa for siden:

Kålrot har 6,4 karber pr. 100g
Gulrot har 6,7 karber pr. 100g
Så det er ganske mye, og tunge grønnsaker. Fyller fort opp karbekvota når man spiser dette..


#3

Frank sa for siden:

Takk for svaret, Gerd. Det jeg mente og som jeg glemte å skrive i spørsmålet mitt var om disse grønnsakene inneholder stivelse. På samme måte som poteter.....?


#4

Gerd sa for siden:

nei, tror ikke det er stivelse, men at det er noe fruktose i disse. Er ikke 100% sikker, så jeg skal sjekke det litt mer.




Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.