bluVelvet sa for siden:
Hadde lyst på suppe i dag og etter litt fintenking så landet jeg på en thai-variant. Frisk og god med masse smak for den som er litt lei av koteletter, biff og egg og veldig kjapp å lage. Dette holder til ca 2 skåler (jeg spiste opp alt selv ;))
2 gulerøtter i skiver
1/4 liten hodekål i biter ca 2x2 cm
2 stilker stangselleri
1 tørket eller fersk chili
1-2 ts minced chili (etter hvor sterk en vil ha suppa)
1 kyllingfilet i strimler
1/2 snacks-paprika
litt lime-zest (revet skall)
Saften av ca 3/4 lime (smak til her)
2 limeblad og/eller noe sitrongress (kan sløyfes)
1-2 terning(er) kyllingbuljong
Husker ikke helt hvor mye vann jeg
begynte med men jeg tror det var ca 1liter. Løs opp buljongterningen og ha grønnsaker, chili, minced chili, limeblad, limezest og limesaft oppi. La det koke opp igjen før du har i kyllingstrimlene.
La det hele koke mens du smaker til med mer limesaft, minced chili og salt. Suppa er ferdig når gulrøttene begynner å bli litt møre. Suppa er best når grønnsakene fortsatt er litt sprø.
En kan godt ha oppi reker i denne suppa i tillegg eller i stedet for kylling. I tillegg tror jeg en kan ha oppi kokosmelk for en litt fyldigere suppe men det har jeg ikke prøvd selv.