Jeg er ny her og tenkte å spørre om noe jeg har lurt på lenge. Det er egentlig et generelt lavkarbospørsmål, men siden jeg har valgt meg til Skaldeman-gjengen, legger jeg spørsmålet inn her.
Blir det flere lette karbohydrater i grønnsakene dersom man koker dem? Brokkoli for eksempel har 3,1 % karbohydrater (uten fiber). Skjer det noe med det prosenttallet om man koker brokkolien sønder og sammen? Den blir jo i hvert fall lettere fordøyelig.
Jeg aner at dette er et potensielt idiotisk spørsmål, men pytt.
Ikke idiotisl spmål.
Jeg TROR ikke det endrer mengden karbohydrater, men opptageligheten. De eksisterende karbene, blir raskere. Behandlede varer endrer ofte GI. Men koking kan gi langsommere GI også...f.eks havregryn. Som kokt grøt, er de langsommere enn rå.
Karber i grønnsaker etc. skal alltid regnes i rå/uforedlet tilstand. Karbemengden er den samme uansett, men koker man kan de få høyere vanninnhold og bl.a bli tyngre, - eller steking da kan de miste vann og bli lettere - bl.a. Det er så mange variabler, - alt etter hvordan man behandler maten/tilsetter - hva den veier, - så derfor....
[color=purple][/color]
GI kan forandre seg etter "behandling".....
Jepp, ok. Jeg tror vel at jeg konkluderer med at det ikke er et stort problem. Mange takk for svar!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.