< Tilbake til oversikten

Rømmegrøt

#1

Tøffa sa for siden:

Hei,
er det noen som har prøvd å lage rømme-grøt på Atkins? Går det an å bytte ut hvetemel med soyamel?



#3

Vilde sa for siden:

Jeg pleier å bruker denne oppskrifta når jeg lager rømmegrøt:
3 dl seterrømme
1,0-1,5 dl fløte
0,5-1,0 dl vann
1,5 strøkne ts johannesbrødkjernemel
1,5-1,0 dl salt

La det koke på svak varme i 5-10 min. Ha på det du liker.


#4

Robyn sa for siden:

Samme oppskriften som jeg bruker, og den kan virkelig anbefales. :)


#5

Lollypop! sa for siden:

1,5-1 DL salt???????
Dere mener ts ja??????


#6

Eva sa for siden:

Det må vi da virkelig håpe!:D

#7

Megvel sa for siden:

Betyr det at det skal være
1,5 strøkne ts salt
og 1,5-1,0 dl johannesbrødkjernemel???
Burde glutenmel gå greit?


#8

Photobscura sa for siden:

Johannesbrødkjernemel er kjernen i en frukt som heter johannesbrød, og fungerer som en ekstremt effektiv stivelse (derfor den lille mengden). Det kjøpes på helsekosten, og påvirker ikke blodsukker, og er helt uten smak.
Jeg mener å huske at du bor i statene, og jeg vet dessverre ikke hva det heter på engelsk, men frukten heter i alle fall Carob, mener jeg. Men det finnes også en kakaoerstatning for veganere som blir laga av en del av denne frukten, og denne er det ikke meningen du skal bruke, men den har også en mørk farge, joh.mel er hvitt og minner om vanlig mel.
Det brukes forøvrig som stivelse i en mengde matvarer som selges i butikken, så jeg ser ikke bort fra at du kan få det tak i der du bor også, om du gidder å forske litt. Det er nemlig helt perfekt å bruke i mange andre ting, som vafler og supper og lignende!

Håper du finner ut av det!


#9

Brimstone sa for siden:

På engelsk heter det Carob Kernel Flour :)



#11

Megvel sa for siden:

Supert, takk dere!!!
:):):)


#12

MorStine sa for siden:

Hvis vi er to som deler denne posjonen, så blir det jo litt i underkant av 6 karb pr posjon, litt mye til ett måltid, er det ikke? Pleier dere å spise en halv slik posjon?


#13

Lindabtn sa for siden:

Synes rømmegrøt et så godt at jeg nesten tømmer gryta med en sånn porsjon :p

For dere som bruker JBKM, synes dere ikke maten dere lager blir veldig klissete?? Synes det er helt grusomt når jeg har det....


#14

Gerd sa for siden:

Så masse salt ??? :eek: Det må vel være en skrivefeil...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.