Nå har jeg lest endel på dette forumet de siste dagene. Det har inspirert meg til å kjøpe ketolyse boka + div andre ting jeg trenger til ketolysekuren.
Men.... :confused:
For ca. 3 år siden gikk jeg på Atkins. Jeg var i ketose i 1 mnd. konstant, men gikk ikke ned noe som helst. Et par kilo de første dagene muligens, men ikke mer. Det skal sies at jeg ikke er så VELDIG overvektig, men skal kvitte meg med ca.10 kg. (Er 1.70 høy og veier 70kg. pr. i dag.)
Jeg har fått med meg såpass at grønnsakene er viktig på ketolysekuren.
Er det derfor jeg ikke gikk ned på Atkins? Den mnd. spiste jeg ingen grønnsaker, bare fett og kjøtt, egg og rømme o.l Sticken ga utslag hele tiden. Den var nesten alltid mørk. Jeg drakk heller ikke mye vann.
Det som skjedde var at etter 1 mnd. uten karbo og uten å ha gått ned noe, så ga jeg opp rett og slett. Men fattet nytt mot nå, når jeg har lest litt om ketolyse.
Noen som kan gi meg noen svar på dette? Jeg har ikke lyst til å gå i ketose denne gangen uten å gå ned noe....
Drikk masse vann 2,5 - 3 liter om dagen!! Det er kjempeviktig.
Har du kjøpt boka så har du fine oppskrifter der. Ellers så finnes det masse oppskrifter og ideer her på forumet. Vær nøye med å veie maten og telle karbohydrater i starten, det er en god begynnelse. Grønnsker er viktig.
I starten er det bra å få i seg litt salt, fordi vi mister mye væske. Men la hoveddelen være reint og godt vann.
Når jeg fikk boka nisleste jeg den.Og fant masse svar! Bruk forumet aktivt, det blir mange aha-opplevelser. Det har jeg opplevd. Samtidig så er det god støtte i folka her ;)
Du hadde ikke lest boka da, før du begynte på Atkins. For hadde du lest boka, så hadde du sikkert sett at Atkins IKKE er bare fett, kjøtt egg og rømme etc. Du gikk nok ikke på Atkins den gangen nei. Du brøt nemlig med en av Atkins viktigste prisnipper: Atkins sier du skal spise minst 20 gram karbohydrater pr dag. og hovedvekten av disse SKAL bestå av grønnsaker. Grønnsaker er på Atkins (som det er på Ketolysekuren) en av de viktigste forutsetningenen for å lykkes. Det står også at du skal være forsiktig med rømme, fløte og meieriprodukter.
At du hadde utslag på stix betød ikke annet enn at du fikk i deg mye fett. Stixen viser bare hva som skjer i urinen din. Den viser ikke hvor fettet kommer fra. Ketose er en kostbar forbrenning for kroppen og du trenger alle enzyene og mineralene som finnes i grønnsakene.
Mitt råd til deg nå er å lese boka "Slank med Ketolysekuren" grundig før du begynner. Da vil du skjønne hvordan og hvorfor kuren virker. Å ikke lese boka skikkelig først er som å kjøre bil uten lappen - det ender som regel i grøfta !
I følge vekt og høyde er du ikke srælig overvektig - og det er desto vitigere at du virkelig følger reglene om du skal lykkes !
Det er dessverre en del folk som tror de har gått på Atkins - eller andre kosthold, for den saks skyld - uten faktisk å ha gjort det. Da lykkes man bare ikke.
Og så tror mange at det er kostholdet som ikke virker. . .
Så jeg skriver under det Nille sier. Les boken og følg den, uansett hvilken filosofi du følger.
Ellers så er jo 70 kg fordelt på 1,70 ikke overvektig i ren BMI-forstand. Riktignok vil ikke BMI være korrekt for alle og man har jo sin trivselsvekt. Har du vurdert at kanskje kroppen din helst vil veie litt mer enn 60 kg?
har drukket meeeget mye vann i det siste! Og erfaringene er positive!
Mine rynker under øya har blitt mindre og huden er blitt vakrere, synes det er merkelig at det ikke fokuserers mer på vanninntak!!
og albuene som alltid har vært tørre er blitt myke, og huden ellers glatt og fin. Høres sikkert fanatisk ut nå jeg, men jeg vet hva jeg hadde før og hva jeg har fått :D
Du sier veldig lite generelt sett om hvordan du lever i dag, hva du pleier å spise, hvor mye du trener, osv. Men jeg skal komme med mine små råd.
Siden det er snakk om relativt få kg her så ville jeg personlig holdt meg unna de vanlige slankekurene. Ville heller fokusert på å gjøre små og gode endringer som vil ha positiv effekt over lengre tid.
Reduser inntaket av raske karbohydrater (høy glykemisk indeks) og fokuser på komplekse karbohydrater og reduser totale inntaket.
Pass på å få en fornuftig balanse mellom proteiner, fett og karbohydrater. Grønnsaker er viktig, bør fokusere på de som vokser over bakken. Ikke spis for mye frukter og ikke drikk for mye frukt-juice.
Tren minst noen ganger i uken, alt ifra å gå en tur til å løfte vekter er noe som hjelper, men pass på at det blir gjevnlig flere ganger i uken ellers mister du mye av effekten.
Slutt med alle vanedannende stoffer som røyk (nikotin) og kaffe (koffein). Gå over til grønn te som har lavere koffein innhold enn kaffe og ikke like lett å "overdose" på.
Ta kosttilskudd, minimum et multivitamin som dekker daglig behov for vitaminer og mineraler. Bør definitivt også ta tilskudd med Omega-3, eventuelt Omega 3-6-9 som ofte også inneholder GLA som er en god Omega-6 fettsyre. Ikke tro på myter om at dette ikke hjelper, bare fordi du ikke kan merke noe med en gang og direkte, betyr ikke at det ikke hjelper kroppen din å fungere bedre. Jo eldre du blir, desto viktigere blir det med tilskudd av vitaminer, mineraler osv..
Glutamin kan hjelpe å redusere suget etter karbohydrater, spesielt i en periode hvor du reduserer inntak av søtsaker og andre produkter med høy G-I.
Til slutt
Reduser drastisk på inntak av (pkt. 1) hvite bakevarer, prøv å slutte fullstendig med brus hvis du drikke dette (dette gjelder også lett-brus). Farris og BonAqua er mye bedre å drikke enn brus, men vanlig rent vann er definitivt det beste. Bare prøve å komme inn i en rutine og vane for drikke vann veldig ofte, så skal du se at 3 liter er fort gjort.
Lykke til!
(PS: Jeg ville fokusert på fettprosenten og fått den ned fremfor å tenke på vekten hele tiden. Når du trener får du tyngre muskler som veier mer enn fett, men du vil fort oppdage at du liker kroppen din bedre selv om du kanskje ikke blir en eneste kilo lettere. Du vil jo også kanskje se lettere ut, med en mer definert fysisk kropp)
"(PS: Jeg ville fokusert på fettprosenten og fått den ned fremfor å tenke på vekten hele tiden. Når du trener får du tyngre muskler som veier mer enn fett, men du vil fort oppdage at du liker kroppen din bedre selv om du kanskje ikke blir en eneste kilo lettere. Du vil jo også kanskje se lettere ut, med en mer definert fysisk kropp)"
Vi er hva vi spiser, og kvaliteten på huden er resultat av det du spiser og ikke produktene du bruker på utsiden. Vann er en viktig del av et menneskets liv, derfor så trist at mange steder i verden har man ikke skikkelig drikkevann.
Hvis du er interessert i mer tips for å forbedre huden enda mer anbefaler jeg to artikler på WomenToWomen.com:
Du hadde ikke lest boka da, før du begynte på Atkins. For hadde du lest boka, så hadde du sikkert sett at Atkins IKKE er bare fett, kjøtt egg og rømme etc. Du gikk nok ikke på Atkins den gangen nei. Du brøt nemlig med en av Atkins viktigste prisnipper: Atkins sier du skal spise minst 20 gram karbohydrater pr dag. og hovedvekten av disse SKAL bestå av grønnsaker. Grønnsaker er på Atkins (som det er på Ketolysekuren) en av de viktigste forutsetningenen for å lykkes. Det står også at du skal være forsiktig med rømme, fløte og meieriprodukter.
At du hadde utslag på stix betød ikke annet enn at du fikk i deg mye fett. Stixen viser bare hva som skjer i urinen din. Den viser ikke hvor fettet kommer fra. Ketose er en kostbar forbrenning for kroppen og du trenger alle enzyene og mineralene som finnes i grønnsakene.
Mitt råd til deg nå er å lese boka "Slank med Ketolysekuren" grundig før du begynner. Da vil du skjønne hvordan og hvorfor kuren virker. Å ikke lese boka skikkelig først er som å kjøre bil uten lappen - det ender som regel i grøfta !
I følge vekt og høyde er du ikke srælig overvektig - og det er desto vitigere at du virkelig følger reglene om du skal lykkes !
Lykke til videre - dette klarer du !! :D
Hm... Nei, det er riktig det at jeg ikke hadde lest boka. Men jeg leste om Atkins i Bailine-boka. (for de som har hørt om den) Der sto det en oversikt over Atkins og flere dietter bl.a. Det sto der at den første uka skulle man ikke ha i seg mer enn 8g karb. Jeg leste det mange ganger, og forsto det som 8g i løpet av hele uken. Ikke hver dag. Men men... Der ligger vel forklaringen.
Men er det sånn at jeg kan ha et kalorioverskudd, men likevel gå ned i vekt? For det er jo ganske mye kalorier i fett.
Fikk hentelappen til pakken i posten i går, så i morgen er det rett på posten etter jobb og dra hjem og pugge boka... :)
Ja, det er jo det som er målet. Å få ned fettprosenten. Men sånn sett så er jo ketolysekuren perfekt? I og med at man ikke mister muskelmasse på denne kuren i motsetning til en lavkalorikur f.eks.
Den boken høres ikke helt god ut.. For det første er det lenge siden Atkins økte fra 8 til 20 karber om dagen. For det andre, når det er så enkelt å misforstå bør den definitivt skrives om.
Du skal ikke telle kalorier i det hele tatt, bare karbohydrater. Det er nemlig hele poenget, en kalori er ikke en kalori når du kombinerer det med lite karbohydrater.
Da hadde jeg villet sendt en mail til de som har skrevet Bailine-boka om at de feilinformerer folk. For skal man gå ned i vekt er det viktig å ha den riktige boka til den filosofien man velger, og man må lese boka godt. Det er mye feilinformasjon ute og går, og man bør som nille sier, ikke kjøre uten lappen... det er utrolig mange myter om lavkarbo ute og går, for dette er ikke akkurat det statens ernæringsråd anbefaler. Men nå har du heldigvis fått ei bok som er korekt som du kan lese i. Les den godt, og lær det som står i den.
Om man spiser 2500 kalorier hvoran endel er karbohydrater så vil de fleste legge på seg. Om man spiser 2500 kalorier med svært lite karbohdyrater (og riktig kombinasjon fett/protein) vil den samme personen gå ned i vekt.
Ergo er ikke en kalori en kalori uansett, de virker forskjellig avhengig av hvor den kommer fra og hva den kombineres med.
Min enkle forklaring som jeg bruker når folk spør hvorfor jeg kan spise mange fler kalorier på lavkarbo enn på vanlig kost.
ok... for min del så har ikke vektnedgang så mye med kcal å gjøre. jeg ligger på 600 -1000 pr dag, og kan gå opp i vekt av det dersom de kommer av karber, men det har mer å gjøre med hva karbohydratene gjør i kroppen min enn antall kcal, og det tror jeg gjelder alle...
...og opplysningene i Bailine boka, er bygget på 1982 utgaven av Atkins, siden den gang er karbetallet øket fra 8 til 20. Den boka Bailine gir ut nå (39. utgave) påstås å være utgitt i 2004 - og den har dessverre samme feil. Der står det også 8 fram karber pr dag den første uke, for så å øke med 5 gram karber pr uke den neste ukene. Og det er nok forklaringen på at du ikke gikk ned ja. Jeg begynte på 8 gram pr dag i 1982, - og spiste grønnsaker. OG jeg gikk ned i vekt. Men det var innmari vanskelig å holde - og jeg fant fort ut at jeg hadde samme effekt med høyere inntak av karber. Så jeg lagde min egen versjon - det samme Atkins skrev om i oppdateringen i 1988 og 1992. Siden da er boka revidert både i 1999 og 2002. Med nyere forskning og masse endringer !
Akkurat! Takk Nille! Greit å få forklaringen på det da.... Men da vet jeg det. Skal bli spennende å se denne dangen da, om jeg går ned.
Men hvor mye eller hvor fort kan jeg forvente å gå ned da? (Jeg vil som sagt ned fra 70 til 60kg.)
Noen som har erfaring med det? Jeg ser for meg at motivasjonen kommer til å svikte etterhvert hvis jeg ikke ser noen fremgang. Vil helst gå ned fortere enn f.eks. 1kg i mnd.
Jo..karbohydrater,proteiner,fett..alt er kalorier...telles i kalorier.
Karbohydratene som blir tilovers i kroppen blir enkelt og greit til flesk...som alt annet det blir for mye av..
Kalorier er vel bare en måte å regne inntak av næring på for de som holder "telling" på den måten..
Jeg tror du vil være tjent med å jobbe med innstillingen din. Ikke se på omlegging av kosthold til lavkarbo som en "kur" som du kan hoppe av hvis den "ikke virker". Se på det som en livslang endring av kosthold - gevinsten er bedre helse og velvære.
Det er viktig ikke å henge seg opp i et tall på en skala. Vær forberedt på at kroppen din ikke er enig i at 60 kg er din normalvekt. Jeg har bestemt inntrykk av at mange (kanskje de fleste?) kvinner mener de burde veie mindre enn det som er naturlig for dem.
Lån bort vekten i minst et halvt år, spis sunn lavkarbo-mat ihht den filosofien du har valgt - og kjenn på forskjellen!
Neeei, dette blir ikke helt riktig, om jeg forstår deg rett da ! Men kanskje vi er enige - fordi jeg har forstått deg feil ;) Uansett: - nå skal jeg gjøre forvirringen total:
De som teller kalorier, teller kalorier og bryr seg stort sett ikke om sammensetningen av maten, - bare kaloriene er lave nok. Det betyr automatisk lettprodukter og lite fett/sukker selvfølgelig. Det går etter prinsippet energi inn/energi ut - og som du sier det som blir til overs, det er glukose og lagres som fett.
På en lavkarbo diett teller vi ikke kalorier, fordi det (for de fleste) ikke spiller noen rolle hvor mange kalorier maten inneholder. Vi teller karbohydrater da det er maten som inneholder karbohydrater vi legger på oss av. For oss blir altså sammensetningen av maten tillagt større vekt fordi våre kropper. Når vi spiser så lite karber som vi gjør på Atkins og Ketolyse har vi tomme glykogenlagre. Vår mat består av proteiner og fett og grønnsaker. Siden vi spiser lite karbphydrater/har tomme glykogenlagre og følgelig ikke forebrenner gukose, - har våre kropper snudd til fettforbrenning. For å kunne forbrenne fett må vi GI kroppen fett. Fett inneholder dobbelt så mange kalorier som proteiner og grønnsaker. Dvs. at vi får i oss mange kalorier i form av fett, mens vi får i oss lite kalorier i form av sukker/glukose. Vi får i oss lite kalorier i form av karbohydrater, siden vi ikke spiser så mange, men noen kalorier i form av proteiner (som også inneholer lite karbohydrater).
Formelen ser slik ut:
Kalorier = fett X 9 + (netto karber*) X 4 + protein X 4 + alcohol X 7
(* netto karber = karbohydrater minus fiber)
En optimal sammensetning på en ketogen diett ligger (med variasjoner fra filosofi til filosofi) kaloriene fordelt slik:
70-75 % (energiprosent) fett
20-25 % (energiprosent) protein og
5-10 % (energiprosent) karbohydrater
På en kaloritellende diett - eller på et kosthold slik våre myndigheter anbefaler (til kjedsomlighet), er fordelingen:
15-30 % (energiprosent) fett
10-15 % (energiprosent) protein og
55-75 % (energiprosent) karbohydrater
Kroppen oppfatter og behandler altså maten vi spiser forskjellig, fordi en kropp på fettforbrenning forbrenner fett, og derved mer kalorier, enn en kropp på karbohydrat/glukoseforbrenning - som brenner mindre kalorier.
Det er en kjenngjerning at man på en lavkarbo diett - og spesielt en ketogen diett, kan spise opptil 25 % mer kalorier enn en person på en kaloritellende diett, - og de kan ta av det samme. Altså fordi overskuddskaloriene komme fra fett og ikke fra karbohydrater.
Dess mer karber man spiser, dess mindre fett forbrenner kroppen. Kroppen velger alltid det som er lettest å forbrenne først. Sukker og alkohol brenner først - så fett. Fettforbrenning krever mer og er en tyngre forbrenning.
Vet ikke noen enkel måte å forklare dette på - men sånn er det iallefall ! :)
[color=#800080][/color]
Kan også legge til at en blir mettere lengre ved å spise fett/protein enn sukker. Dermed vil man også naturlig sannsynligvis etterhvert spise mindre i mengde. Og det skader jo heller ikke....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.