Nå er jeg så matlei at jeg holder på å spy hver gang jeg tenker på at jeg skal hjem å lage middag. Trener x 3/uke og da er jeg ikke hjemme før ca. 18.30, i tillegg begynner jeg med kveldskurs en gang i uka fra neste torsdag. Gidder ikke diske opp med de lekreste rettene jeg da vet du. Om sommeren går det greit, antakelig pga. lyset og grillingen. Er det noen som kan gi meg et boost av en eller annen sort å få meg til å få litt tiltakslyst hva middag angår. Om dere sitter på noen favorittmiddager som er lettlagde og ikke inneholder for mye fløte osv. (syns ikke det er så veldig godt med alt dette fettet jeg...) tar jeg imot med takk. Noen andre som sliter med det samme?
Hei.
En grei ting å gjøre (syns jeg da) er å lage store porsjoner når du lager mat, for så å fryse det i porsjonsformer i aluminium(fås kjøpt på nille, jernia osv...). Da er det bare å ta opp og varme i stekeovnen og vips så har du en rask middag. Det er i vertfall noe som fungerer her i huset:D
jeg ahr også slitt mye med dette, her går det mye i kjøttdeig, har i litt grønnsaker og hakkede tomater (sånn på boks) Lindberg sier jo at det er ok med litt basmatiris og litt fullkornspasta også da... og dette kan man ha i posjoner og ta med som lunsj omman har oppvarmingsmulighet :)
til lunsj er jo kalde koteletter ok å spise, egg i ulike former er greit å ha med seg, men da tror jeg jeg hadde villet ha kjøleskap...
jeg bruker også mye kjøttdeig:)...
grovhakkede tomater på boks, litt krydder, en dæsj rømme og ellers det du liker..Lett å variere, og jeg blir faktisk ikke lei:)
Nå har jeg bestillt 2 forskjellige Lav GI kokebøker på Bokkilden.no, så forhåpentligvis har jeg noe mer å bidra med så fort de er i hus :D
I dag er lunsjen grillet kyllinglår med aioli, salat og bittelitt fullkornspasta.
Og til middag skal jeg lage litt sånn nederlandsk inspisrert pizza (dvs pannekakepizza). Etter denne oppslriften:
2–3 dl cottage
cheese,
6 egg,
3 ss soyamel,
3 ss smeltet
meierismør,
1 ts havsalt,
2–3 ss virgin
olivenolje.
Kjør alt i en mikser
I stedet for å steke i panne (som jeg ikke fikk til, og derfor tilfeldig fant på pannekakepizzaen :D ) heller jeg det i en ildfast form, og legger bacon/skinke, purre, sopp, løk og ost på og steker i ovnen til den er fast og osten smelter. Den kan sikkert med fordel brukes som restelunsj dagen etter også. :rolleyes:
Takker for tips. Det er generelt middagen som er det store problemet. Lunsj fikser jeg på jobben. Har et lite kjøleskap på kontoret, så der har jeg mye godt. Men middag.....
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.