Legger ut oppskriften på mine saftige og hotte kjøttboller. Blir ganske mange så en kan godt putte et par porsjoner i fryseren.
Ingredienser:
800g kjøttdeig
1/2 pakke Arla fetaost eller tilsvarende
1 løk i halvstore biter
2 fedd hvitløk
1 pose Santa Maria Bifteka kryddermix
2ts paprikapulver
Tabasco
Salt og pepper
Smør til steking
Smuldre opp fetaosten i en bolle slik at det blir ganske små biter.
Press hvitløken med flatsiden av en stor kniv og ha det i en kjøkkenmaskin sammen med løken og kjør det til det blir helt most (a'la eplemost).
Ha kjøttdeigen i en bolle og rør litt i det sammen med salt.
Ha i fetaosten og løkmosen og rør det godt inn. Rør inn krydderblandingen, paprika og 4-5 dråper tabasco.
Ha smøret i stekepanna på middels til sterk varme. Vent til smøret blir gyllent.
Form små boller med en spiseskje og hånden og legg dem i stekepanna etter hvert. Dypp skjeen i et glass med kaldt vann før du former hver bolle så går det lettere. Stekes til de blir faste.
Jeg lagde denne til middag idag. Droppa hvitløken, brukte 1kg kjøtt og 100g spekk :eek: (for å få opp fett %en). Heerlig.
Noen som har tips til tilbehør som passer bra til dette?
Isalien: De har iallefall kryddert på ica maxi. Ang karber, så er det ikke oppgitt, men enste ingrediens som har noe karber å snakke om er potetmel. Den står som ingrediens nummer 3 på pakken, bak salt som er 21%.
Santa Maria oppgir ikke karber på noen av produktene sine.ø.. har prøvd hjemmesidene for en studn siden, men de var bare forvirrende... :(
SKal vi starte en spamminkampanje mot de kanskje for å få de til å merke ting litt bedre? :rolleyes:
I dag har jeg spist kjøttboller og det var skikkelig digg. :D Laget med 500 gram kjøttdeig, en halv pakke Arla feta, 2 små løk, 1 fedd hvitløk, salt, pepper, paprika og diverse andre krydder istedenfor det Bifteka-krydderet (fant den ikke på ica maxi eller meny).
Etter at jeg hadde stekt kjøttbollene kokte jeg ut pannen med fløte og brukte denne som saus.
Hadde blomkål og broccoli til.
Lagde en variant i dag jeg også, det ble SÅ godt! Laget den litt mer barnevennlig, så jeg droppet tabasco og den krydderposen. Hadde oppi litt urtekrydder i stedet.
Lagde tomatsaus av litt grovhakkede tomater, tomatpure, buljongvann, hvitløk og løk + pizzakrydder (urteblanding). Kokte panna ut med litt fløte og hadde oppi det også, og lot bollene koke en stund i sausen.
MMmmm dette hørtes godt ut, tror jeg skal lage meg dette og ha med på kveldsvakt i kveld! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.