< Tilbake til oversikten

Til oss som vil spare penger på mat?

#1

Solan sa for siden:

Hei, jeg har lagt om kostholdet for ikke så altfor lenge siden, men en ting jeg har merket er at matbudsjettet sprekker mer enn før. Har dere noen tips for hvordan man kan spare uten å gå på akkord med sunnheten av maten? For eksempel: Er kjøttdeig (på tilbud) OK, eller er fettet på slike varer usunt? Jeg tenker da selvfølgelig ikke på myten om at mettet fett eller dyrefett er usunt, men jeg lurer på om f.x. maten dyra spiser inneholder transfett, som igjen havner i maten vi spiser.


#2

Ziggy sa for siden:

Her er en link til noen av mine erfaringer på Optimal Ernæring, kanskje de kan hjelpe deg?!?

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7498

.


#3

chili sa for siden:

Det ER dyrere.

  • spis fisk (eks fileter fra euroshopper osv) og tunfisk (i olje) oftere....

*vegetarmat,

  • bondekost er stort sett sunn kost.

Kjøttdeig er grei og billig mat. kjøp den billigste pakka.

Lykke til! :)


#4

themonk sa for siden:

Det trenger ikke nødvendigvis være så dyrt å spise lavkarbo. Etter å ha drevet litt regnskapsføring har jeg funnet ut at jeg bruker under 2000,- i måneden på mat. Og da snakker vi eksklusive kjøttvarer og fancy oster og økologiske grønnsaker osv. Etter en lengre stund på lavkarbo går nemlig matinntaket veldig ned. En pakke kjøttdeig varer fire ganger lenger enn tidligere.

Hvis du allikevel er ute etter billig lavkarbo så er kjøttdeig på tilbud ok. Tunfisk. Frosne kyllinglår. Fisk generelt. Lever. Lungemos. Fleskepølse. Egg fra invandrersjappe til 1,- kr stykket. Ribbe. :) Cluet er stort sett å begrense mengden. Det er i alle fall det jeg har funnet ut da.


#5

Iset sa for siden:

Kiwi har First Price frosne flotte kyllingfileter til 145 kr for 2 kilo. :)
Fast pris.
De har også billige egg og kjøttdeig (frossen, 19 kr).


#6

Solan sa for siden:

Steike! Har du en oversikt over hva du spiser i løpet av ei uke? (Håper det ikke inneholder mye fisk; jeg hater fisk.)


#7

themonk sa for siden:

Nææh, dessverre har jeg ikke det. I det siste har vi hatt tynnribbe (250g pr pers pr måltid), urfe-steik, hest, taco og fiskewok for eksempel. Kjøper kjøtt på tilbud, og prøver å få det til å strekke til flest mulig måltider. En pakke kjøttdeig holder til to personer i to dager. Av rent kjøtt beregnes soim regel 100g per person. Grønnsaker som går igjen er brokkoli, blomkål, salat, tomat, løk, paprika, agurk. Det blir aldri de store summene av det. Ellers brukes det en del ost og noe kjøttpålegg. Frokost blir ofte Fevang bacon i bit til 70,-kr kiloen og invandrersjappeegg.

Det er ikke mye fisk. Det er min bedre halvdel som er fiskeelsker her i huset, så det blir ikke mer enn et par ganger i måneden.


#8

Georgine sa for siden:

Wow! Hvordan i all verden greier du det? Jeg og to unger har et matvarebudsjett på 6000....Da kjøper vi riktignok alt vi kan økologisk, men allikevel..


#9

Solan sa for siden:

6000 er matbudsjetter for vår familie, òg. 2 voksne, og 2 barn på hhv. 2 og 4 år. Men vi ryker matbudsjettet. Har du noen tips?


#10

Ziggy sa for siden:

Gjør dere alt som jeg har tipset om i OE på lavbudsjett?? I såfall tror jeg det er lite annet å finne på...

Men hva er det dere kjøper da, når dere ryker på 6000,- ??? Syns det høres rart ut jeg...

Spiser alle lavkarbno, eller er det bare deg??? Har litt å si det og...

.


#11

Georgine sa for siden:

Nei, har ikke det gitt.. Prøver å være flink å ikke kjøpe ting som bare blir liggende i kjøleskapet. Kjøper kjøtt billig i sverige. Men ettersom jeg er opptatt av mest mulig økologisk varer så er det nok der pengene går mest. Det er ofte endel dyrere... både tørrvarer og frukt/grønt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.