Hei, jeg har lagt om kostholdet for ikke så altfor lenge siden, men en ting jeg har merket er at matbudsjettet sprekker mer enn før. Har dere noen tips for hvordan man kan spare uten å gå på akkord med sunnheten av maten? For eksempel: Er kjøttdeig (på tilbud) OK, eller er fettet på slike varer usunt? Jeg tenker da selvfølgelig ikke på myten om at mettet fett eller dyrefett er usunt, men jeg lurer på om f.x. maten dyra spiser inneholder transfett, som igjen havner i maten vi spiser.
Det trenger ikke nødvendigvis være så dyrt å spise lavkarbo. Etter å ha drevet litt regnskapsføring har jeg funnet ut at jeg bruker under 2000,- i måneden på mat. Og da snakker vi eksklusive kjøttvarer og fancy oster og økologiske grønnsaker osv. Etter en lengre stund på lavkarbo går nemlig matinntaket veldig ned. En pakke kjøttdeig varer fire ganger lenger enn tidligere.
Hvis du allikevel er ute etter billig lavkarbo så er kjøttdeig på tilbud ok. Tunfisk. Frosne kyllinglår. Fisk generelt. Lever. Lungemos. Fleskepølse. Egg fra invandrersjappe til 1,- kr stykket. Ribbe. :) Cluet er stort sett å begrense mengden. Det er i alle fall det jeg har funnet ut da.
Nææh, dessverre har jeg ikke det. I det siste har vi hatt tynnribbe (250g pr pers pr måltid), urfe-steik, hest, taco og fiskewok for eksempel. Kjøper kjøtt på tilbud, og prøver å få det til å strekke til flest mulig måltider. En pakke kjøttdeig holder til to personer i to dager. Av rent kjøtt beregnes soim regel 100g per person. Grønnsaker som går igjen er brokkoli, blomkål, salat, tomat, løk, paprika, agurk. Det blir aldri de store summene av det. Ellers brukes det en del ost og noe kjøttpålegg. Frokost blir ofte Fevang bacon i bit til 70,-kr kiloen og invandrersjappeegg.
Det er ikke mye fisk. Det er min bedre halvdel som er fiskeelsker her i huset, så det blir ikke mer enn et par ganger i måneden.
Wow! Hvordan i all verden greier du det? Jeg og to unger har et matvarebudsjett på 6000....Da kjøper vi riktignok alt vi kan økologisk, men allikevel..
Nei, har ikke det gitt.. Prøver å være flink å ikke kjøpe ting som bare blir liggende i kjøleskapet. Kjøper kjøtt billig i sverige. Men ettersom jeg er opptatt av mest mulig økologisk varer så er det nok der pengene går mest. Det er ofte endel dyrere... både tørrvarer og frukt/grønt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.