Fedonisten sa for siden:
Oppskriften er til to porsjoner, men jeg syns nå det er litt vel mye mat pr. mann jeg da....
[font=Comic Sans MS][/font]
Du trenger:
[font=Comic Sans MS][/font]
12 store romanosalatblader
500 g hermetisk tunfisk i vann
1/2 dl majones (bruk en lovlig en da...:p )
25 g finklippet gressløk
100 g rødløk, grovhakket
salt og nykvernet pepper
12 biter aluminiumsfolie eller matpapir (ca 30 x 10 cm)
100 g frisk basilikum
350 g alfalfaspirer, kun toppene (det STÅR faktisk det, men dette er MYE altså...)
[font=Comic Sans MS][/font]
Knus stilkene på salatbladene slik at de ligger flatt. Hell av vannet og knus tunfisken i en bolle. Bland inn majones, gressløk og løk. Krydre med salt og pepper.
[font=Comic Sans MS][/font]
Legg et salatblad på hver foliebit og legg litt av tunfisksalaten på hvert blad og legg basilikum over. Legg resten av tunfisksalaten på toppen og dryss over med alfalfaspirer. Rull bladene sammen som sigarer (på innsiden av lårene???? :rodme: ) og pakk dem tett inn i folien. Tvinn endene sammen. Del pakkene i to og server med en gang. Kan oppbevares i plast i kjøleskapet i et døgn.
[font=Comic Sans MS][/font]
Ypperlig snack, lunsj eller tur-mat.
[font=Comic Sans MS][/font]
En porsjon: 476 kalorier, 63 g protein, 5 g karbohydrat, 22 g fett (4 g mettet), 127 mg kolesterol, 2,5 g fiber