Fedonisten sa for siden:
Denne oppskriften er fra boka "Lavkarbomat på få minutter". Den er der i kategorien fase 1 - men siden Atkins ikke tillater nøtter på induksjonen fant jeg det lurest å legge den inn her. Ok det eller?
Pekannøttdekket fisk
Til 2 porsjoner trenger du:
1/4 ts salt
1/4 ts nykvernet pepper
1/4 ts kajennepepper
2 eggehviter, lett sammenvispet
50 g pekannøtter, finhakket
350 g fiskefilet (jeg brukte torsk)
2 ts olje til steking (står olivenolje i oppskrifta - fy-fy! Jeg brukte smør)d
- olje til pensling av stekeplaten
Forvarm ovnen til 200 grader C
Kle en stekeplate med aluminiumsfolie og forvarm den i ovnen. Bland salt, svart pepper og kajennepepper på en tallerken. Dryss først krydderblandingen på begge sider av fisken. Dypp den deretter i eggehvitene og så i pekannøttene.
Varm olje i en stekepanne på middels varme. Når oljen er varm, bruner du fisken i 2 minutter på hver side. Ta stekeplaten ut fra ovnen og pensle med olje. Legg fisken på platen og stek fisken ferdig i 5 minutter.
En porsjon: 374 kalorier, 38 g protein, 2 g karbohydrat, 24 g fett (2,5 g mettet) 102 mg kolesterol, 2,5 g fiber
Kreolske grønnsaker - til 2 porsjoner
2 ts olje til steking
100 g løk i skiver
1 middels stor grønn paprika i skiver
1 squash i skiver
4 middels store hvitløkfedd, knust
400 g hermetiske hakkede tomater (uten tilsatt sukker!)
1 ss worcestershiresaus
2 krm kunstig søtningsmiddel
Varm oljen i stekepanne på middels varme. Ha i løk, paprika, squash og hvitløk og fres i 5 minutter. Skru ned varmen. Tilsett hakkede tomater, worcestershiresaus og kunstig søtningsmiddel. Legg på lokk og la det surre i 5 minutter. Serveres sammen med fisken.
En porsjon: 184 kalorier, 5 g protein, 15 g krabohydrat, 7 g fett (1 g mettet), 0 mg kolesterol, 5 g fiber
Veldig god fiskemiddag - var suksess hos husbonden! :)