< Tilbake til oversikten

Fedons gratinerte squash

#1

Enid sa for siden:

Kutt to squash i skiver, og forvell dem i 2-3 minutter.
Skyll dem godt i kaldt vann i et dørslag, og når de er smått kalde/tørre legg dem i en ildfast form.
Smuldre 200 g fetaost over.
Visp sammen 4 egg, og bland inn salt, pepper, basilikum, finhakket hvitløk og 3 dl lettrømme. Hell over squashen.

Stek i ovnen på 180 grader i 15 minutt, skru ned varmen til 150 grader og stek i 20 minutter til.

Veldig godt, og passer nok også som siderett til kjøtt eller kylling.


#2

Elanessë sa for siden:

Denne må man jo helt klart prøve ja..! Smakte squash for første gang bare for noen uker siden, og nei, ble ikke skremt :p
Men har aldri smakt den varm da...


#3

Isalien sa for siden:

Squash er godt! Takk for tipset. Lurer på om jeg skal bytte ut squash med broccoli i denne oppskriften i dag.


#4

Isalien sa for siden:

Lagde en egen variant jeg.

40g fløte, 50g seterrømme, 2 egg, 80g ost, 200g broccoli + krydder = 10 karbo
Jeg kokte ikke broccolien først, og det gikk flott.


#5

Enid sa for siden:

Jeg hadde rester til lunch i dag, gratinert med ost. Skikkelig snadder!
Går nok helt fint å bruke basisoppskriften med andre grønnsaker, men jeg syntes squash passet meget godt!


#6

Isalien sa for siden:

Skal helt klart prøve squash! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.