< Tilbake til oversikten

Soyaprotein og proteinpulver

#1

Isalien sa for siden:

Jeg er ganske fersk, og i dag har jeg kjøpt soyaprotein. Prøvde lage pannekakene til Atkins men det ble IKKE bra.

Uansett: i en annen Atkinsoppskrift i boka skulle man ha både soyaprotein og proteinpulver.

Jeg trodde det var det samme jeg?:confused: Kan noen opplyse meg?


#2

Nille sa for siden:

Det er vel en eller annen dårlig oversettelse tenker jeg - om du har den norske boka. Mulig de mener blanding av soya protein og myseprotein... eller ? Nei, jeg kan jammen ikke svare deg på hva de mener. Kan du poste oppskriften akkurat slik den står trykket ?


#3

Isalien sa for siden:

Ja, jeg håpte nesten noe slikt. Blir litt svett av alle disse nye produktene. :P

Men jeg skal skrive inn oppskriften, må bare finne den igjen først. ;)


#4

Isalien sa for siden:

Her er oppskriften:

Små pannekaker
1 dl soyapulver
0,5 proteinpulver
3 egg
1 dl farris
0,5 dl kremfløte
1/4 ts salt
1dl frityrolje
rømme

Det må vel være en dårlig oversettelse her?
Og når det gjelder frityrolje, det er noe jeg ikke har så lyst til å bruke, regner med det er greit med smør i stedet?


#5

Nille sa for siden:

OK, da er det soyamel de mener. Soyamel og proteinpulver (hvis det er av soya) er ikke det samme:

Soyabønner kan males opp til soyamel, det inneholder ca 20gram
karbohydrat/100 gram. (men noen her har visst fått tak i et med mye mindre karber i). Det her en ganske spesiell smak.

Soyaprotein er soyamel der man fjerner det meste av karbohydratene, altså renset soyamel. Jo mer som fjernes jo dyrere blir soyaproteinet. Og så smaker det MYE bedre enn soyamel !

I tillegg har man andre proteinpulvere, som b.la. myseprotein som kommer fra myse, som kommer fra osteysting. Mysen går igjennom forskjellige prosesser for å fjerne osterester. Den pasteuriseres, og så fjernes fettet i en slags sentrifuge. Massen som er til overs kan brukes til forskjellige produkter, som foredling til bl.a. mysepulver og myseprotein konsentrat.


#6

Photobscura sa for siden:

Jeg kan bare helt uten videre tro at denne oppskriften er bedre (jeg og mange andre synes i alle fall dette er verdens mest fantastiske pannekake:D):
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3607

Jeg pleier i blant å bytte ut cottage-cheese med seterrømme. Da blir det enda mer smak på den. Men karbemengden blir vel omtrent den samme.
Kick ass-frokost!!


#7

Isalien sa for siden:

Takk for svar, dere! :)

Jeg har akkurat kjøpt dette DYRE soyaproteinet og er litt på jakt etter noe å bruke det i. Dessuten er vi på induksjon og derfor er det ganske begrenset hva vi kan spise i f.eks pannekaker.

Så i oppskriften skal jeg ta tolke det som soyaMEL det øverste og soyaProtein det nederste?


#8

Nille sa for siden:

Ja, i de pannekake oppskriftene jeg har i den amerikanske utgaven av DANDR og AFL (Atkins for Life) er det snakk om soyflour øverst, og det er helt sikkert soyaMEL - ikke pulver.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.