< Tilbake til oversikten

Potetmos

#1

Monen sa for siden:

Hvor ille er det å spise LITT potetmos en sjelden gang så lenge man holder seg innenfor de 15 karbene man skal ha om dagen?



#3

Kula sa for siden:

Jeg har ikke satt meg inn i detaljene i Ketolysekuren, men på generelt grunnlag kan man vel si at å spise litt av noe en sjelden gang ikke er noe problem.

Problemet for mange (inkludert meg selv) er at det er vanskelig å holde et inntak av noe man liker godt på et minimalt nivå. For meg er det enklere å kutte disse tingene helt ut, og venne meg til å spise andre ting istedet.

En parallell til dette er sigaretter. Jeg har vært røykfri i noen få år nå, og er helt kvitt røyksuget. Jeg kan aldri bli festrøyker, det har jeg ikke viljestyrke nok til. Jeg ser derimot at noen tidligere storrøykere klarer å røyke en gang i blant uten å bli dagligrøykere igjen - så vi er forskjellige!


#4

Kula sa for siden:

Ja, dette var vel egentlig det beste svaret:


#5

Monen sa for siden:

Da blir det ingen potetmos på meg. har jo klart meg uten i 3 mnd, så det bør jo ikke være verre nå:p

Takk for svar!


#6

Gamla sa for siden:

Hva med potetmoserstatningen som det er oppskrift på i boken? Har du smakt den?:confused:
Den er kjempegod!:)


#7

Monen sa for siden:

Nei, den har jeg ikke smakt! Må begynne å eksperimentere litt mer, tror jeg:)


#8

Gamla sa for siden:

:ja: Ja, det er lurt!


#9

Konkelimonke sa for siden:

Eg fann ei knallgod oppskrift her inne, på blomkålmos! Smakar akkurat som potetmos, nesten iallefal, og er kjempenam!!!

Anbefalast!!!


#10

Gamla sa for siden:

Her er oppskriften på Isets blomkålmos:;)
1 blomkålhode kokes i ca 20 minutter.
Kjør det i mikseren med: en ts hvit pepper, en ts salt, ca 50 gram smør (jeg elsker smør, men bruk mindre om du ikke liker smørsmaken), 2 ss fløte, og 1/3 pakke fetaost (de grønne firkantede pakkene).

Ja,denne er kjempegod!

Potetmoserstatningen i ketolyseboken er nokså lik, men der brukes sellerirot istedet for fetaost.

Kan anbefale begge variantene!:)


#11

Monen sa for siden:

Takktakk:) Skal prøve den når jeg blir frisk! Er skikkelig matlei om dagen, så fint med noen innspill:)


#12

Carisma sa for siden:

Spiste sellerirotstappe i dag, og det var også veldig godt, litt annen smak men ikke bitter som man kanskje ville ventet. Sellerirot, løk, salt, pepper, matfløte og litt smør. =) (Finnes i Fedon kokeboka)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.