Calvin sa for siden:
Hvilke typer fett (olje til steking, smør til brød) bør jeg foretrekke til ulike typer matlaging?
Har ikke helt funnet ut hvilken kostholdsfilosofi jeg vil følge ennå, men heller litt mot Atkins eller Dr- Lindberg.
Calvin sa for siden:
Hvilke typer fett (olje til steking, smør til brød) bør jeg foretrekke til ulike typer matlaging?
Har ikke helt funnet ut hvilken kostholdsfilosofi jeg vil følge ennå, men heller litt mot Atkins eller Dr- Lindberg.
tnutt sa for siden:
Til steking:
Til annen mat
Calvin sa for siden:
Tran??? :eek:
Jaja, jeg tror vi hopper over tranen, men takk for de andre tipsene. Meierismør, ikke sant? Ikke margarin?
tnutt sa for siden:
Margarin er kunstig fett, og jeg har oppfattet det slik at margarin er verre enn ikke noe fett i det hele tatt.
Konkelimonke sa for siden:
Hei!
Eg brukar meierismør (såkalla "godt smør" i min familie!) og olje til steiking.
Elles... viss eg skal ha egg og bacon til frikost eller noko, steiker eg baconet litt før eg hiv egga i panna, så slepp eg å ha ekstra feitt i form av smør, i. Pluss at egga då får litt sånn baconsmak! Hehe!
Men det er vel greit å bruke det meste av oljer tenkjer eg... :)
Solan sa for siden:
og det var det. Ikke bruk oljer til steking. Olivenoljer passer til sautering, men ikke til steking. Margarin bør du ikke bruke til noe som helst ... vel, unntatt å vaske henda med eter at du har fått seigt oljesøl på henda etter å ha mekka bilen.
Tran er bra for deg, og om du kjøper Nordic Naturals (som jeg er nyfrelst fan av) så vil du ikke kjenne fiskesmak i det hele tatt. Stol på meg, for jeg haaaater fisk, og drikker likevel den tranen.
Nille sa for siden:
Jeg bruker Cocosa Pure til steking, evt. blanding av Cocosa og meierismør. Meierismør alene av og til (vanlig til steking, setersmør til noen retter og uten salt til baking). Jeg bruker også avocado olje i visse tilfeller, - den tåler varme bedre enn olivenolje. Rapsolje av og til. Olivenolje bruker jeg på svakere temperaturer. Det kommer alt an på hva slags mat jeg skal lage og hvordan den skal stekes/tilberedes. Og om det er kald eller varm mat.
Margarin har jeg ikke hatt i huset på mange år og tran er det mannen min som drikker, ville aldri steke i den iallefall....
Jeg har et godt utvalg i oljer og har helt forelska meg i Olivieros Basilikum olje. Den bruker jeg heslt på kalde retter/salat. For ikke å snakke om hvit trøffel olje. Noen dråper på egg/omelett gjør underverker.
Som kosttilskudd bruker jeg Cocosa Extra Virgin og/eller MCT olje. I det siste med en liten dæsj oregano olje oppi.
Sønnen til en venninde av meg stanset opp foran kjøkkenbenken min og kommenterte: "Oi, så mange oljer du har da, - vi har bare en vi". :p
Jeg heter Nille og jeg er en matsnobb......
Solan sa for siden:
Hei Nille, og velkommen til Anonyme Matsnobber. Vi er mange her som deg ... :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.