Man tager en god klatt smør, smelter den i en kaserolle. Oppi der rører man en boks med naturell smøreost. Ha litt Jarlsberg i tillegg. Stivpisk 4 eggehviter. Rør plommene til eggehviten i osterøra, tilsett pepper og annet krydder. (trenger ikke salt da det ofte blir nok salt). Velt deretter eggestivelsen i røra. Fyll det hele i en form og stek ved 180 grader ca i ca 30 min. Mye ca her :D
Meeen det blir nyyydelig suffle og kan absolutt sammenlignes med ekte, lager slik fleeere ganger i uka:p
Så kjekt!
Jeg lette for å se om det fantes en oppskrift på ostesuffle, og om den lignet på den jeg pleide å lage før. Og det gjør den - ned til Jarlsbergen.
Det blir maten min i morgen. Men jeg bruker ikke litt Jarlsberg, jeg da :)
Jjeg pleier å ha ca tre skjeer med smør til ca 4 egg. Tror det er bedre med for mye smør enn for lite.
Og jeg pleier også å ha maaassssse Jarlsberg i, men tenkte jeg skulle moderere meg med ost, eeelsker nemlig smeltet ost :p
Suffleen kan du ha i hvilken som helst form. Lager jeg til unga pleier jeg å ha en kort, dyp form, for de liker ikke så mye skårpe, lager jeg til meg kan jeg gjerne bruke ei vid lav form, blir mer skårpe da.
Deilig blir det uansett, også med skinke eller stekte baconbiter i:D
Men hvor mange gram revet ost er det sånn ca? En smule grønn på kjøkkenet ja :o
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.