< Tilbake til oversikten

Jarlsberg-gratinert torsk med auberginepure

#1

Isalien sa for siden:

Denne oppskriften er hentet fra [url]www.melk.no[/url] - skal prøves i dag. :)
Den ser da ganske lavkarbo ut?

Ingredienser: 400 g torskefilet
200 g jarlsberg
1 stk. aubergine
1 stk. sjalottløk , hakket
1 stk. rød paprika , i biter
2 ss meierismør
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:
Pensle aubergine med smeltet meierismør og la den steke seg myk i stekeovnen. Del i to og skrap ut fruktkjøttet. Ta vare på det men kast skallet.
Fres løk og paprika i smør på panne til det er mykt. Tilsett oppdelt aubergine-kjøtt og smak til med salt og pepper og litt finhakkede urter.

Legg tynne skiver torsk i smurt ildfast form lagvis med grønnsakene. Legg osteskiver på toppen og stek retten i ovnen til alt er kokt og osten har smeltet.

Server torskeretten med en god saus til. Gjerne en fiskesaus fra pose tilsatt mye finhakkede urter.

Ildfast form
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter for auberginen.
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter for fisken.


#2

Fridolina sa for siden:

Oj!!! denne låt kjempe spennende!!! Den ska prøves:)
[color=red][/color]
Men jag må skule ingridiensene for kjæresten min..Han er så skeptisk mot allt nytt!! haha (trur ikke han vet va en aubergine er en gang jag..)


#3

Isalien sa for siden:

Det ble godt! Jeg er ingen fiske-elsker, men helt greit. Kjæresten min likte det veldig godt.

Han laget en saus bestående av fløte, meierismør og salt/pepper til.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.