< Tilbake til oversikten

Fisk

#1

Summer sa for siden:

Grunnoppskrift:

Stek fisk (torsk,sei, steinbitfilet osv) i meierismør,
sammen med masse brokkoli. Salt og pepper

Varierende tilbehør:

  1. Hell fløte over til slutt og la dette koke inn.

  2. Ha raspet gullerot til. (Kommer vel an på om en er på 14 dagers dietten eller ikke...)

  3. Brun løk til.

Smaker helt nydelig for selv de som ikke er så glad i fisk. ;)


#2

Iset sa for siden:

nam nam dette må jeg prøve:) men man kan vel ha litt gulerot selv om man er på 14 dagers dietten? man kan vel ha inntil 20 gram karbo da?


#3

HP sa for siden:

Gulerot er ikke tillat på Introduksjonen... Fordi den inneholder stivelse... ;)

Men fisken er best med fløte og brokkoli! :D


#4

magdalena sa for siden:

Trodde gulrot var helt greit..Hadde råkost til laksen igår av raspete gulrøtter,agurk,paprika med presset sitron over.Knallgodt! Spiste en god del av det og,og det påvirket meg heldigvis ikke på noe måte..Nå svarer jeg på et gammelt innlegg,men det er vel lov:rolleyes: ?


#5

Iset sa for siden:

nei det er ikke lov å svare på gamle tråder!! hehe neida. selvsagt er det lov:)

ifølge GI, så er det jo forskjell på rå og kokt gulrot. rå er best, den har lavest GI. jeg har iallefall spist litt rå raspet gulrot i induksjonen, for det er den eneste rå grønnsaken jeg liker. skader nok ikke. men kokt bør du holde deg unna.


#6

MHM sa for siden:

For ketosen sin skyld så spiller det ingen rolle hvor karbohydratene kommer fra. Men av sunnhetsgrunner er det lurt at karbohydratene kommer fra lav-Gi matvarer, og ikke fra 20 gram sukker... Gulrot inneholder 6,5 gram karbohydrat per 100 gram, og man kan altså bruke litt av denne. Mengden karbohydrat forandrer seg ikke selv om den blir kokt - det er bare GI. Men det gjør absolutt ingenting å spise litt kokt gulrot, for når karbohydratinnholdet er så lavt, er det tullete å snakke om GI. Glykemisk belastning (GB) av kokt gulrot er lav. GB = GI x gram krabohydrat i 100 gram vare. :)


#7

magdalena sa for siden:

Men kokte gulrøtter er pyton!Urk og æsj..Heldigvis har jeg ikke påvirket poden min med dette,han elsker kokte grønnsaker,for så vidt all slags grønnsaker,unntatt salatblader.Grøntforet er det første som forsvinner fra tallerknenen hans!:confused: Men jeg klager ikke:D


#8

Iset sa for siden:

okei da er jeg med:) leste bare i Lindberg boken at kokt gulrot var fy, for GIen steg så voldsomt ved koking, og det er jo heller ikke bra for oss på Atkins? eller?


#9

Nille sa for siden:

Gulerot skal man ikke spise på Atkins før man har kommet til steg 8 på "stigen" i vedvarende. Dette på grunn av stivelses innholdet. [Gulerot inneholder også 6.7 karber pr 100 gram enten den er kokt eller rå. ]

Men nå svarer dere vel som vanlig: "...å er det ikke det ? Jaja, jeg spiser det nå allikevel jeg......." ;) :p :D


#10

Iset sa for siden:


#11

Kristian sa for siden:

Også Atkins mente at grønnsakene skulle helst spises rå...... Jeg spiser rå gulrot men ikke kokt.


#12

HP sa for siden:

Stå på Nille! :D

Ikke bry deg med disse personlige diettene!
Viktig at den rette lære kommer fram! :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.